MULTIKANÁL – co si určitě poslechnout na BluRay, SACD atd???
Re: MULTIKANÁL – co si určitě poslechnout na BluRay, SACD atd???
Ano, potvrzuji - je to zvuková pecka, velice dobře udělaná. Přecejenom to samé, ale na DVD-A je ještě o chloupek lepší, vlastním SACD a DVD-A, které má lepší dynamiku. Skutečně zvuková lahůdka. Tady musím přiznat, že LP tohoto titulu zakoupené v Německu koncem roku 2017, 180g, P 2014 se zvukově nechytá.

Novinkou v mé diskotéce je Queensryche - Empire. Mix 5.1
Je to legendární album téhle kapely a těžko se na DVD audio shání. Poslouchá se to moc pěkně...
Moc pěkný a povedený kousek, o němž jsem vůbec nevěděl jsem pořídil od Sheryl Crow. Globe sessions mám moc rád. Píšou něco jako v tom smyslu, že je to DTS-CD v 6.1. Tak se to taky hlásí v přehrávači. CD 44,1 kHz. Fajn muzika i po těch letech.

Ahoj,
je to jen "obyčejné" DTS.
Doporučuji tuhle.
je to jen "obyčejné" DTS.
Doporučuji tuhle.
- Přílohy
-
Jo tak to jsem na discogs přehlídl. No nic, už to měnit nebudu... 

DTS-ES není jen "obyčejné" DTS 

drfish: Kúpim aj ja, určite to bude super! Na Oldearovu verziu nemám tie správne káble. Keby sa to už konečne niekam posunulo! Oldear, v čom je tvoj typ lepší zvukovo? Vieš to porovnať?
Áno súdruh viem. A ty to budeš vědět také, když si přečteš specifikace DTS-ES a SACD, tedy snad.
A mimochodem, když už tady reaguji tak jeden tip ( pro Ty, kteří vědí vocogou ). Před týdnem jsem zakoupil BD - PURE AUDIO nahrávky
Black Sabbath - "13". Jedná se o velmi kvalitní nahrávku ve stereo a obsahuje 3 zvukové stopy. DTS-HD-MA, Dolby TrueHD a LPCM. Všechny tři jsou ve vysokém rozlišení 24-bit/96kHz. U mně se nejlepší jeví DTS-HD-MA. Je to přesný vyvážený zvuk a OZZY "jede" jako za mlada. Již dříve mám zakoupenu verzi na LP, ta hraje také skvěle, ale to PURE AUDIO vyznívá lépe. Kdo ví o co se jedná a má na to techniku, tak vřele doporučuji, ikdyž to není multikanál. Ostatní holt musej stahovat, nebo jak se tomu dneska říká.
A mimochodem, když už tady reaguji tak jeden tip ( pro Ty, kteří vědí vocogou ). Před týdnem jsem zakoupil BD - PURE AUDIO nahrávky
Black Sabbath - "13". Jedná se o velmi kvalitní nahrávku ve stereo a obsahuje 3 zvukové stopy. DTS-HD-MA, Dolby TrueHD a LPCM. Všechny tři jsou ve vysokém rozlišení 24-bit/96kHz. U mně se nejlepší jeví DTS-HD-MA. Je to přesný vyvážený zvuk a OZZY "jede" jako za mlada. Již dříve mám zakoupenu verzi na LP, ta hraje také skvěle, ale to PURE AUDIO vyznívá lépe. Kdo ví o co se jedná a má na to techniku, tak vřele doporučuji, ikdyž to není multikanál. Ostatní holt musej stahovat, nebo jak se tomu dneska říká.
- Přílohy
-
Naposledy upravil(a) Oldear dne 01 srp 2018 10:36, celkem upraveno 1 x.
Já jsem se pustil systémově do Porcupine tree. Takže přibyla In Absentia DVD-audio. Ale je tam i stopa jako video disc, takže i normální DTS k dispozici.
Místy mne překvapily až popově znějící skladby, závěr naopak přitvrzuje do kytarových "masturbací". Celkově opět kvalitní práce Wilsona i celé kapely. Zdá se mi toto album v podstatě takové poslouchatelné většinou lidí, prostě popovější- tím to nechci nijak shodit. Mne to baví velmi.

Místy mne překvapily až popově znějící skladby, závěr naopak přitvrzuje do kytarových "masturbací". Celkově opět kvalitní práce Wilsona i celé kapely. Zdá se mi toto album v podstatě takové poslouchatelné většinou lidí, prostě popovější- tím to nechci nijak shodit. Mne to baví velmi.

Oldear: No comment.
PS: není tYp ale tIIIIp. Ale to asi sám víš nejlíp.
PS: není tYp ale tIIIIp. Ale to asi sám víš nejlíp.

Myslím, že se tu ještě neobjevil koncert Bruce Springsteena Live in Dublin. Kapela je veliká, je to ve stylu klasických country songů a dixie. A je to skvělý koncert. Zejména pro lidi, kteří nemají k country zrovna vztah, je to signál, že se ta muzika dá dělat taky jinak. Je to skvělý koncert. Jinak DVD formát, DD 5.1
https://en.wikipedia.org/wiki/Bruce_Spr ... _in_Dublin
Byla taková doba, že to vydal na DVD Blesk:-). 49 Kč, zvuk i muzika jako víno:-).
vedoucí prodejny AQ audio studio, Brno
Pre mňa topka.. Pre fandov kapely, priam povinnosť 
To prevedenie s filmovými prvkami je jedinečné..!

To prevedenie s filmovými prvkami je jedinečné..!
- Přílohy
-
David Gray patří v mé diskotéce ke stálicím. Je to naprostá pohodovka pro chvíle kávy a relaxu. Je to pop, ale dospělý pop. Jako třeba Beck. Oba tito interpreti dělají slušné nahrávky. A New Day At Midnight vyšlo na DVD audio. Multikanálový mix je v tomto případě zcela odlišný od stereo mixu, který mám na CD. Je to zkrátka úplně jiná deska. Narazil jsem na ni úplně náhodou na discogs, vůbec jsem o tomto DVD audio neměl tušení. Je to velice příjemné překvapení. Album,které znám naprosto zpaměti, najednou dostalo nový svěží rozměr.

Jelikož Bryan Ferry je už léta mým oblíbencem, Roxy music jsem několikrát zkoušel poslouchat. Nakonec ale vždycky vyhrají Ferryho sólovky. Teď se mi dostal do ruky koncert Roxy music Live at Apollo. |Musím říct, že je to koncert povedený a mauzika zde zahraná mi Ferryho připomíná velice, takže se mi to i dost líbilo. Roxy jsem vzal tedy na milost. Zvuk na DVD DTS 5.0 je spíš průměrný, ale popravdě jsem nečekal žádný zázrak, vzhledem k tomu, v jakém prostoru se koncert nahrával. Nálada je ale výborná, takže strhla i diváka a ten si show docela užil...
https://www.discogs.com/Roxy-Music-Live ... se/5019623

Docela by mne zajímal i nějaký Ferryho koncertík. Neviděl jste někdo nějaký?

https://www.discogs.com/Roxy-Music-Live ... se/5019623

Docela by mne zajímal i nějaký Ferryho koncertík. Neviděl jste někdo nějaký?