Nazareth

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
rover777
Kontaktovat uživatele:

Nazareth

Příspěvek od rover777 »

Anthology Box NAZARETH,32xCD,6xLP,3xSINGLE a hodně propagačního materiálu.
https://uloz.to/!JJ34yK3Ya43Y/dsc-0061-jpg

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nazareth

Příspěvek od Oldear »

A slyšel jsi to? Jak hodnotíš zvuk, nebo jen sděluješ, že to vyšlo?

rover777
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rover777 »

některá cd jsou trošku horší,záleží na původním datumu vydání,na některých lp a ji singlech je slyšet jemné praskání,ale jinak dobrý.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

CD, to nevím, do těch už bych dnes nešel ze zřejmých důvodů. Mám z tohoto výběr na 2LP ( viz odkaz ) a zvuk není dobrý. Celej ten Box mně připadá jako vymetený šuplíky a demáče navíc. Tento remaster se nepovedl. Původní Greatest Hits ( oranžovo-modrý ) hraje proti tomu super. Nazareth mám řadovky na LP. S těmi Boxy se roztrhl pytel, že by dobrý byznys na důchod?

https://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail ... um/8711167

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Tento výběr jsem dostal od syna k Vánocům.
Vyšel jako číslovaná limitovaná edice, mám cislo3108 z pěti tisíc.
Co se týče LP, největší přínos je originální verze alba z roku 77. "Expect No Mercy".Z tohoto alba bylo na celosvětové vydání použito pět tracků z odlišnými aranžemi.Originalní verze je absolutní bomba pro příznivce kapely, oproti vydané verzi je více hardrocková.
Dvě živá dvoualba jsou dokumentem doby72-80, zvláště BBC sessions"Turn OnYour Receiver"je zvukově velmi zdařilý.
Picture disc "Rampant" je dobrý akorát tak pověsit na zeď jako dekorace.
Cd jsou v papírových pošetkach, jako plus hodnotím, že na nich nejsou žádné bonusy,jako minus DR -6 až-9 db.Pouze výběr"Homecoming"má DR-10db.
Přesto vidím určitý nárůst kvality oproti verzím firmy Salvo, které se cd edice moc nepovedla, ovšem LP verze byly provedeny excelentně.Cd i lp verze pro Salvo remasteroval Tim Turan.
Dále box obsahuje tři singly v dobových obálkách od japonských po jugoslávské, 52stránkový photobook,tour program 74,79 a tour poster a drobné memorabilie.
Zvuková kvalita LP není špatná, u cd byla u některých titulů použita tzv. umělecká komprese.

rover777
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rover777 »

no,já mám tu poslední:5000

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

mám Rampant origoš CD a jeden výběr greatest ale favorizuji Hair of the dog lepšího asi nebylo jakože znám Nazareth komplet

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Hair of The Dog je majstrstick Nazareth, který potom už nebyl ničím v jejich tvorbě překonán.
Řekl bych, že vedle "Machine Head" od Deep Purple se jedná o učebnici hardrocku.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jasně chlapi " Hair of the Dog ", to je od Nazareth nejvíc a to jednoznačně. O to však nejde. Jde o zvuk na tom Nazareth: Loud & Proud! The Box Set (50th Anniversary). Já jsem na zvuk hodně náročný. Nazarethy mám na CD ty první vydání a na LP i některé nové vydání komplet. Vše velice dobře poslouchatelné.
Proč ale tohle spáchali s tím 50th Anniversary. Box nemám, ale mám 2LP - viz obrázek, ze stejného masteringu. Včera jsem po této diskusi večer roztočil to 2LP. Výběr - pár hitu a většina nehitů, ale o to nejde. Ten zvuk - to je příšerný. Komprese, agrese, je to velice nepříjemné to poslouchat. Ze sebezapřením jsem dal 1. LP a druhé jsem vydržel jen do půlky. Ten BOX bych si osobně nekoupil, protože u mně by byl jen jako sběratelská rarita a neposlouchal bych jej.

Podotýkám poslouchal jsem to bez korekcí, jako ostatně většinou. Následně jsem šáhl do regálu a roztočil 2LP ELO - Secret Messages (Annivers.), vydáno 2018.
Ano vím, každé trochu jiná hudba, ale hodnotil jsem zvuk. Rovněž bez korekcí a naprostý balzám na uši, ani v náznaku zkreslení, či agrese. Je vidět, že někdy to jde i kvalitně, ale někdy se chtějí jen rychlé prachy - bohužel.

To, že je agrese a zkreslení na většině nově vydávaných CD je bohužel dnes již nezvratný fakt, ale už i na LP, to mně překvapilo. S tímto jsem se ještě nesetkal. Pro mně je to nejhorší zvuk LP, co jsem za poslední cca 3 roky koupil.
Má někdo taky takovou zkušennost?
Přílohy
386923.jpg

irotam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od irotam »

Jsem rád, že i podle vás nemám tak úplně "blbé" uši. Měl jsem možnost z této sady slyšet několik věcí. No a jsem rád že jsem se rozhodl nekupovat. Pak mne to nějakou dobu mrzelo, že jsem to nekoupil. Ale po tom vašem zhodnocení, které jsem měl podobné už nelituji.
A opět se potvrzuje , že jde snad jde jen o kalkul prodeje, bez kvality. Možná kdo neměl ta starší vydání a nemá možnost srovnání, tak se mu to může i líbit a pocit, že má od kapely vše pěkně pohromadě. Pánové dík za názor.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Oldeare,
mám také toto dvoualbum, slyšel jsem ho jednou.
Během víkendu udělám podrobné srovnání s původními vydání.Mám Nazareth kompletní původní vydání na lp složené z anglických, německých a amerických desek, dále kompletní vydání Salvo též na lp.
Dám pak vědět, Nazareth je moje srdeční záležitost
Na cd mám komplet vydání Edel Records, Salvo Records, též komplet, některé tituly Castle Classic.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

OK, testni to.

Já jsem na zvuk puntíčkář, mám deformaci z klasiky, kdy jsem ještě aktivně hrál. Zvuk musí sedět na 100%, jinak říkám nebrat. Jsem striktní sluchař.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Ad zprzněný zvuk LP, nejen NAZARETH, ale je to jaksi obecnější trend. Stačí srovnat původní LP The BLUE EFFECT Meditace a současnou LP reedici. Nejenže nastala drtivá komprese, ale stereo je jaksi fuč. Holt se pro LP master vzal ten podělaný poslední CD mastering, místo aby sáhli po excelentním Hi-Res. Jako koruna všeho tam ještě chybí půlminutové instrumentální intro.
Vinylový fanda musí být dnes obezřetnější než za komančů, kdy mu na burze hrozilo podstrčení obalu s jinou desku, případně prohnání příslušníky SNB.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Obecnější trend je to už několik let ( postupně od roku 1995 ) pro CD, ale u LP se tento jev nevyskytoval. Sice nové LP jsou ve většině vyráběny z digitálních masterů, jsou nahrány silněji, ale nezkresleně a pořád se to na rozdíl od nových CD dá poslouchat.

Meditace: Koupil jsem CD BOX Blue Effect před cca 5-6 lety a tam je tento efekt a je to neposlouchatelné. V posledních letech začal Supraphon vydávat Hi-Res nasnímané z originál masterů. Meditaci jsem si koupil v roce 2017 ve WAV 24 bit / 192 kHz a to musím napsat, že hraje naprosto perfektně. Z čeho vyrobili LP nevím a neslyšel jsem to nově vydané LP.

Odpovědět