Audience - Auric Illuminator

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: Audience - Auric Illuminator

Příspěvek od Peer »

Včera jsem Audience Illuminator předvedl návštěvě. Mark Levinson si všiml pročištění výšek, Pašul prohloubení stereobáze. Já to také tak slyším.
Dnes jsem demagnetizoval CD Gorana Bregoviče - Tales And Songs From Weddings And Funerals.
Pustil jsem si skladbu Te kuravle, píseň, kterou cikánsky zpívá Vaska Jonkovska. Několikrát jsem si ji přehrál aby mě v paměti zůstalo co nejvíc detailů. Poté jsem vnitřní i venkovní obvod začernil fixem. Po přehrátí jsem zjistil, že došlo k vyčištění celého hudebního spektra, zvláště na výškách to bylo patrné. Sykavky se pročistily.
Poté jsem CD ošetřil přiloženou emulzí. Změnila se předozadní lokalizace, spíš bych řekl, prohloubila se.
Není to psychoakustika, změny jsou sice menší ale jasně patrné při pozorném poslechu. Také se dá takto ošetřené CD poslouchat na vyšší hlasitost, patrně díky tomu, že byla potlačena ostrost zvuku.
To samé jsem zkusil na disku Le Temps Des Gitanes na cikánské hymně Ederlezi, která jako soundrack nemá chybu. Má to emotivní náboj. Výsledek byl tentýž.
Obrázek
Obrázek

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Je cosi mezi nebem a zemí, já ti věřím. Až se někdy dostanu do Olomouce, přijedu na kávu a pokec. Jsem sice bezvěrec, ale... kdo ví ?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

AudioLurdy

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to merhaut:
:mrgreen:

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Také se dá takto ošetřené CD poslouchat na vyšší hlasitost, patrně díky tomu, že byla potlačena ostrost zvuku.
*2thumbsup* , ak je zvuk málo ostrý, pomôže namazať okraj CD feferónkou....

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Vždy je lépe přesvědčit se na vlastní oči (uši), než tvrdit že něco nejde. A co je dnes pravda, zítra není. Papír (internet)snese všechno, proč mu bez ověření věřit či nevěřit ? Co dnes je věda, zítra může být pavěda ! A navíc, co mi to udělá, když se zastavím, poslechnu a (ne)uvěřím ?

Nota bene: Proč bych měl věřit zrovna tobě a ne Peerovi ?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

U tebe Notobene je to marný, hloupý dotaz je důkazem, ale ostatní jistě umí rozlišit ten galaktický rozdíl ve znalostech i zkušenostech, vývojářské, konstrukční, výrobní i posluchačské praxi...

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

merhaut píše:U tebe Notobene je to marný, hloupý dotaz je důkazem, ale ostatní jistě umí rozlišit ten galaktický rozdíl ve znalostech i zkušenostech, vývojářské, konstrukční, výrobní i posluchačské praxi...
No vidíš, a právě proto raději věřím Peerovi, sám sobě, jiným, ale tobě nikdy...

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Musíš to Notabene příště adresovat, ať je jasné komu píšeš, když už jsi slepý a nevidíš, kam se ten tvůj dotaz zařadil. Pochopil?

Jak píše BV, jedině feferonkou pomazané CD zajistí ostrý zvuk (dodám:) a obraz jak ze San Rema...

etudiant
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od etudiant »

Peer

Dobrá práce. Škoda, že to mám docela daleko, jinak bych zajel také na pokec a průzkum.

Ještě bych se chtěl zeptat, jestli má na takto ošetřené cd ještě nějaký efekt položit nějakou folii, například tu tmavě zelenou NAT, která se před několika lety vozila ze Slovenska.

Jinak cd se upravují různě. Jenom na okraj, před lety si dovezl jeden známý, nevím přesně z jakého studia, cd J.L. Hookera. Hraje famózně. Po poslechu jsem byl upozorněn, abych se na to cd podíval zblízka. Kromě nějakého transparentního nátěru na potiskové straně (vypadalo to jako normální tahy štětečkem) to dokonce vypadalo, že má nějak pobroušené hrany na vnějším obvodě. Ale neměl jsem možnost poslechnout normální řadové pro srovnání.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Lubik 2:
na něco takového jsem kdysi na netu také narazil. Hrana se seřízne pod úhlem 45 st. (mám ten dojem).
Efekt by měl být podobný jako s tím fixem. Na seřízlé hraně by se měly odrážet rozptylové paprsky laseru do prostoru. Občas to bývá vidět na evropských výstavách...

Jak je jednoduché něco kritizovat aniž by to člověk zkusil... Já se třeba do výrobků BVa taky nevysírám jelikož jsem je nikdy neslyšel. *thumbs down*

Připomínky od technika merhauta jsou vtipné, to beru. Je to již ověřený šprýmař. *thumbs up*

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Peer píše:Včera jsem Audience Illuminator předvedl návštěvě. Mark Levinson si všiml pročištění výšek, Pašul prohloubení stereobáze. Já to také tak slyším.
Dnes jsem demagnetizoval CD Gorana Bregoviče - Tales And Songs From Weddings And Funerals.
Pustil jsem si skladbu Te kuravle, píseň, kterou cikánsky zpívá Vaska Jonkovska. Několikrát jsem si ji přehrál aby mě v paměti zůstalo co nejvíc detailů. Poté jsem vnitřní i venkovní obvod začernil fixem. Po přehrátí jsem zjistil, že došlo k vyčištění celého hudebního spektra, zvláště na výškách to bylo patrné. Sykavky se pročistily.
Poté jsem CD ošetřil přiloženou emulzí. Změnila se předozadní lokalizace, spíš bych řekl, prohloubila se.
Není to psychoakustika, změny jsou sice menší ale jasně patrné při pozorném poslechu. Také se dá takto ošetřené CD poslouchat na vyšší hlasitost, patrně díky tomu, že byla potlačena ostrost zvuku.
To samé jsem zkusil na disku Le Temps Des Gitanes na cikánské hymně Ederlezi, která jako soundrack nemá chybu. Má to emotivní náboj. Výsledek byl tentýž.
Obrázek
Obrázek
Ano mohu potvrdit Peerova slova, při včerejší návštěvě jsme stihli probrat i účinky Audience Auric Illuminátoru. Provedli jsme sice jen jeden experiment, ale opravdu jsem slyšel jako by zjemnění výšek. Nebyly tak ostré, sykavky se staly příjemnějšími. Provedli jsme to na mi nenaposlouchaném CD, tak s tím prostorem jsem si nebyl zcela jist. Pašul s Perem se shodli na zlepšení prostoru, prohloubení stereobáze. Ale myslím, že by to chtělo udělat více pokusů a možná i na domácí aparatuře.
Na závěr podotýkám, že jsou to nuance zvuku, že se nejedná o změny na úrovni výměny komponentu nebo kabeláže. Je to jedno z mnoha příslušenství, které se snaží vymáčknout z té stříbrné placky maximum.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Jeden slepák a prozřeli byste...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

temnicí temnou ke světlu osvícení...

vzhůru hifisté !!!