Ceraball
Re: Ceraball
Kde si ich kupoval?
Kup ich na eBay,nikde nie je napisane,ze nebudes sklamany,takto aspon predas za cenu co si nakupil a nic nestratis... u mna ostali 

No nakup ceraballov je este velmi daleko. Mna zaujimalo hlavne ci to nie je nejaky zaujimavy shop. 

Před pár lety jsem kupoval ceraballs u p.Pienika (RP Audio - ofic. zástupce Finite Elemente v ČR) a krabičky byly šedé a větších rozměrů. Před cca 10měsíci jsem si ještě dokupoval opět u p.Pieknika a dostal jsem je v těchto menších černých krabičkách. Tzn. neviděl bych v tom nic podezřelého, prostě výrobce změnil obal (optimalizoval velikost).
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Dnes jsme odzkoušeli s lachimem na Revell/Sroll repro co znamená vyměnit nožičky Soundcare za Cerabally a za jehly Xavian - musím poprosit vánoční skřítky, aby mi 2 sady Ceraballů připrabili pod stromeček.
Bedny samotné hrají úžasně, ale CB je posunou zase o kus dále.
Bedny jsem dosud poslouchal s nožičkami Soundcare. Neměl jsem žádné výtky
prostě to hrálo perfektně.
Přijel lachim s nabídkou otestování jeho pomocníků ze šuplíku. Neměl jsem osobní zkušenost - jen jsem četl názory ostatních, tedy super nabídka. Dali jsme pod jednnu bednu CB a pod druhou jsme nechali nožičky Soundcare. Zdálo se mi, že hraje jen jedna bedna. Musel jsem se jít ujistit blíže, že hrají bedny obě. Jen ta s CB hrála prostě bezkonkurenčně lépe. Ostré, přesné a výrazné nástroje oproti té méně výraznější verzi vedle. Pak obě postaveny na CB a poslech hodnotím
.
Následně jsme dali jehly Xavian, ty bych hodnotil jako stupeň někde mezi. Půjčuji si tedy od lachima ze šuplíku jehly Xavian a objednávám Cerabally.
Díky za možnost srovnání a lachimovi za trpělivost.

Bedny samotné hrají úžasně, ale CB je posunou zase o kus dále.

Bedny jsem dosud poslouchal s nožičkami Soundcare. Neměl jsem žádné výtky

Přijel lachim s nabídkou otestování jeho pomocníků ze šuplíku. Neměl jsem osobní zkušenost - jen jsem četl názory ostatních, tedy super nabídka. Dali jsme pod jednnu bednu CB a pod druhou jsme nechali nožičky Soundcare. Zdálo se mi, že hraje jen jedna bedna. Musel jsem se jít ujistit blíže, že hrají bedny obě. Jen ta s CB hrála prostě bezkonkurenčně lépe. Ostré, přesné a výrazné nástroje oproti té méně výraznější verzi vedle. Pak obě postaveny na CB a poslech hodnotím

Následně jsme dali jehly Xavian, ty bych hodnotil jako stupeň někde mezi. Půjčuji si tedy od lachima ze šuplíku jehly Xavian a objednávám Cerabally.
Díky za možnost srovnání a lachimovi za trpělivost.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
...a kdybyste nevedeli, pod kterou z beden zrovna Ceraball je, rozdil by se razantne smrsknul. Lidska mysl umi ve spojeni s ocekavanimi divy.
Ale nic proti. Jen dej vedet, kdes ty Cerabally objednal, je tu o ne vic zajemcu a k dostani nejsou...
Ale nic proti. Jen dej vedet, kdes ty Cerabally objednal, je tu o ne vic zajemcu a k dostani nejsou...
Mám podobnou zkušenost. Pořídil jsem jednu sadu C. Slimline, když jsem vyráběl desku pod zesilovač a napadlo mně co to udělá, když to dám pod reprobednu, taky jsem byl se zvukem spokojený. Ta změna - samozřejmě k lepšímu - šla slyšet hned, hlavně na basech. Nakonec jsem si musel půjčit ještě jeden pár. Nemělo to chybu. Bohužel, než jsem se rozhoupal ke koupi dvou dalších párů, tak už to přestali vyrábět.sonofstars píše: ↑30 zář 2017 23:56Dali jsme pod jednnu bednu CB a pod druhou jsme nechali nožičky Soundcare.
Základna pod reprobednou, která je její součástí má uvnitř čtyř nožiček hroty, ale na plovoucí podlaze to byl fakt posun. Výhoda těch slimline je, že jsou nízké a nezvedají moc bednu nahoru. Je více firem co dělají hodně dobré "kuličkové podložky", ale jsou moc vysoké. Budu muset hlídat bazar...
Taky se přidávám jako případný zájemce o dvě sady 

Také jsem v pátek našrouboval Ceraballs pod bedny.
Od prvního momentu dech beroucí změna k lepšímu- zpevnění spodního pásma, pročištění reprodukce, lepší lokalizace. Pro mně jednoznačně přínos.
Od prvního momentu dech beroucí změna k lepšímu- zpevnění spodního pásma, pročištění reprodukce, lepší lokalizace. Pro mně jednoznačně přínos.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
k dostání jsou dle kolegy zabiny007 na eshopu:
http://www.analogueseduction.net
Nedávno jich pár objednal a má je doma, dnes snad uzavírá další objednávku.
Já objednám až pod stromeček.
http://www.analogueseduction.net
Nedávno jich pár objednal a má je doma, dnes snad uzavírá další objednávku.
Já objednám až pod stromeček.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Škoda, žes to nenapsal o pár dní dřív, já blbec zrovna koupil Soundcaresonofstars píše: ↑30 zář 2017 23:56Dali jsme pod jednnu bednu CB a pod druhou jsme nechali nožičky Soundcare. Zdálo se mi, že hraje jen jedna bedna.

kabelguru.cz
@Kocmeister
Nevěš hlavu, já si kdysi taky naslepo koupil Soundcare, abych následně zjistil, že nemají naprosto žádný vliv na zvuk v mém systému (na rozdíl od jiných podložek), tak jsem je aspoň použil jako pěkné nožky pod HiFi stolek
Nevěš hlavu, já si kdysi taky naslepo koupil Soundcare, abych následně zjistil, že nemají naprosto žádný vliv na zvuk v mém systému (na rozdíl od jiných podložek), tak jsem je aspoň použil jako pěkné nožky pod HiFi stolek

Dasta
Čau, vidím, že si také najel na Ceraballs. Můžeš popsat, jak jsi před tím měl instalované bedny, aby to bylo zasazeno do jistého rámce. Např. hroty - podložky - plovoučka, nebo např. hroty - přes koberec přímo do betonu a podobně. Děkuji Ti.
Čau, vidím, že si také najel na Ceraballs. Můžeš popsat, jak jsi před tím měl instalované bedny, aby to bylo zasazeno do jistého rámce. Např. hroty - podložky - plovoučka, nebo např. hroty - přes koberec přímo do betonu a podobně. Děkuji Ti.
U ofic. distributora v ČR (RP Audio) prý už žádné Ceraball Universal skladem nejsou. Takže doporučuji rychle objednat ze zahraničí pokud je ještě mají.
http://www.analogueseduction.net/finite ... ystem.html
Ohledně 2nd handu bych byl velice obezřetný protože čínské napodobeniny už se objevují i u nás.
Funkčnost Ceraball Universal u reprosoustav a SACD přehrávače byla u mé sestavy naprosto jasně slyšitelná.
http://www.analogueseduction.net/finite ... ystem.html
Ohledně 2nd handu bych byl velice obezřetný protože čínské napodobeniny už se objevují i u nás.
Funkčnost Ceraball Universal u reprosoustav a SACD přehrávače byla u mé sestavy naprosto jasně slyšitelná.
Naposledy upravil(a) Jiri dne 02 říj 2017 13:34, celkem upraveno 1 x.