Demagnetizace MC přenosek
Re: Demagnetizace MC přenosek
Součástí obvodu jsou pólové nástavce. Čistě teoreticky by mohli být z materiálu, který by se dal zmagnetovat. Pak by to podle mě muselo zkreslovat při běžném provozu. Ale jak to je, to si počkám, jestli to někdo nevysvětlí.
Jarda69: Nabitý kondenzátor vytvořil s indukčností hlavy rezonanční obvod, takže tam protékal střídavý a postupně klesající proud.
Všichni: Cokoliv je dobré na vytažení dvou set doláčů z kapsy ubohé audiolamy.
Všichni: Cokoliv je dobré na vytažení dvou set doláčů z kapsy ubohé audiolamy.
V podstatě je mi to fuk. Já to dělal tou tlumivkou na 230V. Bral jsem i páskovou dráhu.
Každopádně děkuji za vysvětlení. To by mohlo fungovat.
Každopádně děkuji za vysvětlení. To by mohlo fungovat.
Když se dá odmagnetovat CDéčko, proč by se nedala odmagnetovat MC přenoska, či dokonce LP deska ?
Ano, cílová skupina obětí je stejná
.
Až se vrátím z dovolené, zkusím pomazat MC přenosku zeleným fixem...

Až se vrátím z dovolené, zkusím pomazat MC přenosku zeleným fixem...
Ten pokus s fixem jsem udělal ! Natřel jsem vnější a vnitřní hranu CD černým fixem. Výsledek byl šokující. CD player nebyl schopen to CD vůbec přehrát. Nedělám si legraci !!!
Renown - zasadná chyba , fix má byť zelený 

V podstatě je to podobný systém jako reproduktor nebo sluchátko, tak by možná demagnetizace zlepšila i zvuk z těchto zařízení.
Napadlo mě jedno vysvětlení, ale uznávám, že obsahuje pár neznámých.
Používají se opravdu tenké vodiče. Nevím, jestli se nějak vinutí impregnuje. Pokud ne, tak je možné, že se při zapojení do zkratu ty vodiče zahřejou a vinutí se trochu povolí.
Při hraní pak vodiče trochu kmitají a to se projeví jako nárůst harmonických. To se může posluchači líbit. Po vychladnutí a srovnání vinutí, se vše vrátí k normálu.
Je to nejspíš kravina, ale mě zatím nic lepšího nenapadá.
Napadlo mě jedno vysvětlení, ale uznávám, že obsahuje pár neznámých.
Používají se opravdu tenké vodiče. Nevím, jestli se nějak vinutí impregnuje. Pokud ne, tak je možné, že se při zapojení do zkratu ty vodiče zahřejou a vinutí se trochu povolí.
Při hraní pak vodiče trochu kmitají a to se projeví jako nárůst harmonických. To se může posluchači líbit. Po vychladnutí a srovnání vinutí, se vše vrátí k normálu.
Je to nejspíš kravina, ale mě zatím nic lepšího nenapadá.
Až budeš mít chuť, udělej dva testy po sobě a porovnej je. Díky.
Zase sem hoď obrázek.
Zase sem hoď obrázek.
OK, vyzkouším.
Nějak moc jsem nevěřil možnosti zmagnetování měděného vodiče, nicméně ve Wikipedii uvádějí:
Relativní permeabilita většiny látek je (velmi) blízko hodnoty 1, což odpovídá slabé reakci na magnetické pole. Tato reakce vzniká na základě toho, že jednou ze základních složek hmoty jsou elektrony a ty vykazují magnetické vlastnosti.

P.S.:
Jedna věc jsou teorie (byť sebelepší) a druhá praktické (a opakovatelné) zkoušky...
Nějak moc jsem nevěřil možnosti zmagnetování měděného vodiče, nicméně ve Wikipedii uvádějí:
Relativní permeabilita většiny látek je (velmi) blízko hodnoty 1, což odpovídá slabé reakci na magnetické pole. Tato reakce vzniká na základě toho, že jednou ze základních složek hmoty jsou elektrony a ty vykazují magnetické vlastnosti.

P.S.:
Jedna věc jsou teorie (byť sebelepší) a druhá praktické (a opakovatelné) zkoušky...
Hlavně nezapomeň, jak to celé funguje. Pořád je tam magnetické pole a hrajou až změny. Takže snaha odstranit magnetické pole jako takové, asi nebude to pravé.
Jasně, že magnetické pole magnetů musí zůstat nedotčené - už proto bych určitě nepoužil odmagnetovací "žehličku" na mg hlavy!!!!!!!
Ale byl bych rád, aby ten postup z YT vyzkoušel i někdo jiný. I s příslušným změřením-porovnáním.
Aby se dalo říct - pomáhá to - nebo je to blbost.
Ale byl bych rád, aby ten postup z YT vyzkoušel i někdo jiný. I s příslušným změřením-porovnáním.
Aby se dalo říct - pomáhá to - nebo je to blbost.
Zkus hlavně ta dvě měření po sobě a porovnat obrázky.
pozor - nesmesovat permeabilitu materialu (ktere se zadnym odmagnetovanim nezmeni) a hysterezi (zbytkovy magnetismus dany predchozim vlivem mg pole).kutilka píše:Relativní permeabilita většiny látek je (velmi) blízko hodnoty 1, což odpovídá slabé reakci na magnetické pole. Tato reakce vzniká na základě toho, že jednou ze základních složek hmoty jsou elektrony a ty vykazují magnetické vlastnosti.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Hysterezní_křivka