Demagnetizace MC přenosek
Re: Demagnetizace MC přenosek
Ahoj, začal jsem se zajímat o toto téma a zjistil jsem, že příspěvky v tomto vlákně jsou již přes tři roky staré a v souvisejícím dokonce 8 let...
analogove-zdroje/benz-aesthetix-abcd-1- ... tml#p20472
Má někdo aktuální poznatky, zkušenosti nebo doporučení na současnou produkci?
Řeší někdo ze současných pisatelů demagnetizaci?
analogove-zdroje/benz-aesthetix-abcd-1- ... tml#p20472
Má někdo aktuální poznatky, zkušenosti nebo doporučení na současnou produkci?
Řeší někdo ze současných pisatelů demagnetizaci?
MC přenoska obsahuje ve svém těle poměrně silný magnet, tak by mne zajímalo, co tam lze demagnetovat ? I kdybys něco demagnetoval, ten vnitřní magnet to opět ihned zmagnetuje zpět. Demagnetizace hlav u magnetofonu je něco úplně jiného a srovnávat to může pouze někdo kdo má o principu funkce těchto dvou věcí nulové znalosti.
Netuším.
Zatím jsem to neřešil a ani neměl potřebu řešit, ale neustále se dozvídám a zjišťuji něco nového, takže když jsem na to narazil, raději se ptám... Setkal jsem se s tím totiž (zatím v teoretické rovině) již na více místech. Krom zde zmiňovaného BENZ demagnetizéru i jako jako součást step up traf Miyajima a i na některých testovacích LP jsou tracky, které údajně mají demagnetizační účinek...
Ale pokud dobře chápu tvoji odpověď, hodím toto téma za hlavu ...
Zatím jsem to neřešil a ani neměl potřebu řešit, ale neustále se dozvídám a zjišťuji něco nového, takže když jsem na to narazil, raději se ptám... Setkal jsem se s tím totiž (zatím v teoretické rovině) již na více místech. Krom zde zmiňovaného BENZ demagnetizéru i jako jako součást step up traf Miyajima a i na některých testovacích LP jsou tracky, které údajně mají demagnetizační účinek...
Ale pokud dobře chápu tvoji odpověď, hodím toto téma za hlavu ...
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že je to špatný pristup. Pokud bys dal jen na technickou stránku věci, musel bys hodit za hlavu velké množství úprav, přístrojů a udělátek, které mnoha hifistum fungují, byť nemají reálný technický podklad. Presto jim to zvukově posunulo sestavy jinam.
U mnoha věcí technici tvrdí, že to principiálně nemůže fungovat a přesto je přínos na zvuku významný.
S timto přístupem by sestava kazdeho opravdoveho hifisty hrála tak na 70%
Každopádně vyzkoušet!
U mnoha věcí technici tvrdí, že to principiálně nemůže fungovat a přesto je přínos na zvuku významný.
S timto přístupem by sestava kazdeho opravdoveho hifisty hrála tak na 70%
Každopádně vyzkoušet!
Mirek (Pytel) ji má, teda aspoň myslím, že právě u něho jsem jí viděl a vzpomínal, že před cca třiceti lety jsem jí, amatérsky vyrobenou, měl taky 

Šostakovič: Mohl bys uvést nějaký konkrétní příklad úpravy, která podle techniků nemůže fungovat a přesto ma významný zvukový přínos?
Ano mám dva originální servisní kufry TEAC pro gramofony a tape, jsou z doby kdy jsem sbíral vše co mělo společného s touto firmou.
V jednom je demagnetizační pistole pro odmagnetování hlav u kotoučáků a kazetáků, kde dokonale funguje, i když demagnezační kazeta je také OK. Když se odhodlám tak odmagnetuji i přenosku včetně všeho kovového , jestli to má vliv na zvuk -- nevím -- , ale pro klid duše -- používám. Podotýkám , vždy musí být aparátek odpojen od 230V.
Pamatuji si v minulém století jsem měl od jednoho hifisty půjčenou nějakou krabičku na odmagnetování přenosky, ale rozdíl jsem po a před neslyšel (/ měl jsem onehdá druhý nejvyšší gramofon od TEACa a přenosku MM ).
V jednom je demagnetizační pistole pro odmagnetování hlav u kotoučáků a kazetáků, kde dokonale funguje, i když demagnezační kazeta je také OK. Když se odhodlám tak odmagnetuji i přenosku včetně všeho kovového , jestli to má vliv na zvuk -- nevím -- , ale pro klid duše -- používám. Podotýkám , vždy musí být aparátek odpojen od 230V.
Pamatuji si v minulém století jsem měl od jednoho hifisty půjčenou nějakou krabičku na odmagnetování přenosky, ale rozdíl jsem po a před neslyšel (/ měl jsem onehdá druhý nejvyšší gramofon od TEACa a přenosku MM ).
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Nechci vyvolávat jakékoliv spory. Příkladů v oboru různé hifi bizuterie je tu dost. Technik tvrdí, ze je to nesmysl a hifista, ze slyší jasný rozdíl.
Já osobně jsem celkem hluchý a rozdily slyším jen když jsou docela velké.
Já osobně jsem celkem hluchý a rozdily slyším jen když jsou docela velké.
S499_1023
A máš příkladů na tomto fóru málo? Nebo se snažíš jen spustit další nesmyslnou OT debatu? Stačí, když se koukneš do aktuálního vlákna Sroll...
A máš příkladů na tomto fóru málo? Nebo se snažíš jen spustit další nesmyslnou OT debatu? Stačí, když se koukneš do aktuálního vlákna Sroll...
To máš pravdu, nesmyslných debat je tu spousta, ale demagnetizace magnetu je opravdu kravina.
Demagnetizaci neobhajuji, nemám s ní zkušenost a ani nikdo z mých blízkých známých to neřeší.
Jen když jsem narazil na tuto starší diskuzi, zaujalo mne to a zajímá mne, zda s tím má někdo z aktuálně aktivních členů zkušenosti a jaké. Je totiž v hifi spousta "nevysvětlitelných" a "nesmyslných" drobností, které se na zvuku projeví, přestože nemají měřitelné ani logické vysvětlení.
Každopádně jsem na svůj dotaz již dostal uspokojivé (neveřejné i veřejné) odpovědi od důvěryhodných členů, takže tuto kapitolu pro sebe uzavírám s poznámkou - neřešit...
Jen když jsem narazil na tuto starší diskuzi, zaujalo mne to a zajímá mne, zda s tím má někdo z aktuálně aktivních členů zkušenosti a jaké. Je totiž v hifi spousta "nevysvětlitelných" a "nesmyslných" drobností, které se na zvuku projeví, přestože nemají měřitelné ani logické vysvětlení.
Každopádně jsem na svůj dotaz již dostal uspokojivé (neveřejné i veřejné) odpovědi od důvěryhodných členů, takže tuto kapitolu pro sebe uzavírám s poznámkou - neřešit...