Před pár lety také všem technikům "bylo jasné", že 1,5m kvalitního napájecího kabelu nemůže mít vliv na zvuk HIFI aparátu, protože od trafo stanice vedou kilometry obyčejných drátů. Dnes už někteří technici otočili.BVa píše: ↑16 črc 2019 09:44Polopate.. Vplyv toho "drôtika" na zvuk je asi aký , ako vplyv materiálu posledných 2cm plynového potrubia (kov , plast..) na kvalitu a chuť jedla pripraveného na plynovom sporáku..Ide len o prívod energie.
Ak veríte, že nerozhodujú suroviny, ich kvalita, kombinácia, spracovanie, šikovnosť, skúsenosť kuchára, tak naďalej verte na poistky.![]()
Furutech High End Fuse - pojistky
Re: Furutech High End Fuse - pojistky
Neotočili.. Len napísali, že sa to(vplyv zmien rušení v napájaní vplyvom zmeny EMI vlastností kábla) dá zmerať..A rovnako je pravda, že čím sú prístroje horšie z hľadiska EMI-rušení (alebo čím je úroveň EMI vyššia), tým je aj vplyv lepších vlastností kábla z hľadiska EMI výraznejší aj meraním.. Na rozdiel od vplyvu poistky. Tam je reálna zmena nulová, žiadny výrobca okrem kvetnatých rečí nikdy neukázal žiadne vierohodné meranie zmien vlastností nejakého prístroja vplyvom poistky. A podľa popisu by to museli byť zmeny ako iný výkon, zmena odstupu šumu o desiatky dB, iný kmitočtový rozsah, úplne iné skreslenia... A to všetko sa dá zmerať aj "colštokom". Ale doteraz nič také sa neobjavilo.Dnes už někteří technici otočili.
...dokolečka dokola ..to že to BVa nedokáže a nevie zmerať neznamená automaticky že to nebude počuť....
Ale aj môže znamenať
.
Hlavne, keď niekto niečo počuje (veľa krát odznelo aj že - "jasne", zreteľne" atď) a nevie to preukázať
Len sluchom!!! Ved počutie je o tom nie?
Hlavne, keď niekto niečo počuje (veľa krát odznelo aj že - "jasne", zreteľne" atď) a nevie to preukázať
Len sluchom!!! Ved počutie je o tom nie?
-
svartenatt
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ze specifikace výrobce Furutech.
Furutech's TF series Audiophile grade fuses are fully non-magnetic Time-lag (slo-blo) available in two sizes: 20mm (small) and 32 mm (large). These fuses use specially designed, pure copper end caps with direct rhodium plating (no intermediate layer of nickel). The fuse's burn conductor is made with a special low induction copper alloy, and has a ceramic body with special damping filler. All metal parts treated with Furutech's patented Alpha Super Cryogenic and Demagnetizing process. These beautifully made audiophile fuses are engineered to withstand 1 nanosecond at a full 1500 watts!
Plno magických technologií v pojistce musí probudit v audiofilovi vášeň.
Furutech's TF series Audiophile grade fuses are fully non-magnetic Time-lag (slo-blo) available in two sizes: 20mm (small) and 32 mm (large). These fuses use specially designed, pure copper end caps with direct rhodium plating (no intermediate layer of nickel). The fuse's burn conductor is made with a special low induction copper alloy, and has a ceramic body with special damping filler. All metal parts treated with Furutech's patented Alpha Super Cryogenic and Demagnetizing process. These beautifully made audiophile fuses are engineered to withstand 1 nanosecond at a full 1500 watts!
Plno magických technologií v pojistce musí probudit v audiofilovi vášeň.
O mňa vôbec nejde.. Prúser je to, že to nedokáže/nevie/nechce merať ani jeden výrobca.. A má to robiť také zmeny zvuku (signálu..) že až...
Pritom ja to zmerať viem, aj rozdiel 0,0000 (nulová, žiadna zmena)v ľubovoľnom parametri signálu je platný výsledok. Len pre "počujúcich" je taký výsledok neplatný, pretože "...dokolečka dokola .." počujéééém..
jimmy, Acoustic Revive RR-888 už máš?? Funguje asi rovnako ako poistky, ale na celú miestnosť!!!
BVa ale aj ostatný
Ako vlastne chcete zmerať to že mi poistka pridala na čistote, brilancii, dynamike a priestore? Ja to nepotrebujem merať, mňe stačí že to počuť. Nič si nevsugerujem že to je také alebo také. Prečo by si niečo mal vsugerovať čo som si najprv požičal a nekúpil?! Prečo by som to robil? Tie poistky boli na dlhšiu dobu u mňa a až potom som sa rozhodol že či to chcem si kúpiť, samozrejme potom z obchodu už. Nič som nečakal keď sa niečo skúša a vymení.Ani sieťové káble som nemal tušenie čo sa zmení. Proste to počujem a nepotrebujem si to odôvodňovať prečo to tak je. Keby to bolo tak že si niečo vsugerujem po nejakom čase to zásadne musí pominuť nie? Nič nezmyzlo doteraz!
No ja verím vlastným ušiam a kto to nepočuje tak ho nepresvedčam že to musí počúť.
Mám reálnu skúsenosť z návštevy veľkého hifistu (možno väčšieho ako ja) od Opavy u mňa, nejaký MILAN.S. neveril vlastným ušiam že to mohli zmeniť poistky a správna kabeláž. Pán mal celú zostavu od Accuphase a reprosustavy Sonus-faber Futra Amati.
Ps: je mi jedno či to niekto verí alebo nie
Ps2: BVa len mi nepovedzte že váš komplet čo mám doma za cca 4.800,-€ prehrá len tak zostavu za 80.000€. Teda áno prehrá z tými správnymi doplnkami ako sú high-end poistky, doladená kabeláž, podložky, ceraballi atď.
Ako vlastne chcete zmerať to že mi poistka pridala na čistote, brilancii, dynamike a priestore? Ja to nepotrebujem merať, mňe stačí že to počuť. Nič si nevsugerujem že to je také alebo také. Prečo by si niečo mal vsugerovať čo som si najprv požičal a nekúpil?! Prečo by som to robil? Tie poistky boli na dlhšiu dobu u mňa a až potom som sa rozhodol že či to chcem si kúpiť, samozrejme potom z obchodu už. Nič som nečakal keď sa niečo skúša a vymení.Ani sieťové káble som nemal tušenie čo sa zmení. Proste to počujem a nepotrebujem si to odôvodňovať prečo to tak je. Keby to bolo tak že si niečo vsugerujem po nejakom čase to zásadne musí pominuť nie? Nič nezmyzlo doteraz!
No ja verím vlastným ušiam a kto to nepočuje tak ho nepresvedčam že to musí počúť.
Mám reálnu skúsenosť z návštevy veľkého hifistu (možno väčšieho ako ja) od Opavy u mňa, nejaký MILAN.S. neveril vlastným ušiam že to mohli zmeniť poistky a správna kabeláž. Pán mal celú zostavu od Accuphase a reprosustavy Sonus-faber Futra Amati.
Ps: je mi jedno či to niekto verí alebo nie
Ps2: BVa len mi nepovedzte že váš komplet čo mám doma za cca 4.800,-€ prehrá len tak zostavu za 80.000€. Teda áno prehrá z tými správnymi doplnkami ako sú high-end poistky, doladená kabeláž, podložky, ceraballi atď.
Tak to zmeraj !BVa píše: ↑16 črc 2019 13:41O mňa vôbec nejde.. Prúser je to, že to nedokáže/nevie/nechce merať ani jeden výrobca.. A má to robiť také zmeny zvuku (signálu..) že až...![]()
Pritom ja to zmerať viem, aj rozdiel 0,0000 (nulová, žiadna zmena)v ľubovoľnom parametri signálu je platný výsledok. Len pre "počujúcich" je taký výsledok neplatný, pretože "...dokolečka dokola .." počujéééém..Skrátka, nehodí sa k ich "viere"..
jimmy, Acoustic Revive RR-888 už máš?? Funguje asi rovnako ako poistky, ale na celú miestnosť!!!![]()
Ako píše THXKO "Ako vlastne chcete zmerať to že mi poistka pridala na čistote, brilancii, dynamike a priestore?"
A dokáž tým všetkým že sa mýlia. Nikdo nič nepočuje len si to domýšla a zarábaju na tom len predajcovia HIFI doplnkov.Všetkým to dokáž su to všetko podvodníci a len klamu ludí. Ja nepotrebujem nikomu dokazovať že či niečo počujem alebo nie.
Len tu zopár jednincov stále niečo chce dokazovať tak nech to dokažu a možete si to splu s nimi merať a dokazovať.
Podľa mňa, v prvom rade, predajca by mal dokázať, že to čo ponúka aj funguje 
Keď už nevie meraním, tak potom tým čo deklaruje.(že je to počuteľné!) .. Napr. že existujú ľudia, ktorí ten vplyv počujú... Spraviť test, ktorý to jednoznačne dokáže.. Nech si zavolá ľudí ktorí tvrdia, že to počujú a s adekvátnym prístupom (vylučujúci podvod ) to preukáže.. Cela veda.. Skončí celé handrkovanie, hádky dokazovania atď..a zákazníci (snáď každý jeden hifista) sa len pohrnú..... Veď takto sa biznis snáď v každej sfére robí.... No, ale tu už nastanú problémy a všetci veľmi dobre vieme aké a prečo..
Keď už nevie meraním, tak potom tým čo deklaruje.(že je to počuteľné!) .. Napr. že existujú ľudia, ktorí ten vplyv počujú... Spraviť test, ktorý to jednoznačne dokáže.. Nech si zavolá ľudí ktorí tvrdia, že to počujú a s adekvátnym prístupom (vylučujúci podvod ) to preukáže.. Cela veda.. Skončí celé handrkovanie, hádky dokazovania atď..a zákazníci (snáď každý jeden hifista) sa len pohrnú..... Veď takto sa biznis snáď v každej sfére robí.... No, ale tu už nastanú problémy a všetci veľmi dobre vieme aké a prečo..
To je smiešne. Nikto nikoho nenutil ani nenuti ( aspon o tom neviem
) aby si opakovane kupil znova a znova dalšiu poistku do dalšieho prístroja ked si HIFIsta vyskušal že sa mu tá modulacia zvuku páči a popripade zaujíma sa aj o dalšie iné ako zase zmenia to vnímanie.
To máš aj u prepojovacích kábloch ,reprokábloch,sieťových a aj u reprosustav či DACoch či zosilnovačoch.
Jason si jasný.
To máš aj u prepojovacích kábloch ,reprokábloch,sieťových a aj u reprosustav či DACoch či zosilnovačoch.
Jason si jasný.
Naposledy upravil(a) jimmi dne 16 črc 2019 15:14, celkem upraveno 1 x.
-
zdenek 333
- Kontaktovat uživatele:
Dokolečka dokola, pokud se to dá změřit, jako že dá, tak musí být slyšitelná změna i změřitelná.
Pokud Jimmi píše, ...já to ale slyším, i když je změna neměřitelná... tak někdo je na hlavu.
To, že to Jimmi slyší je jen úsměvné a hlavně , jak jsem psal, stačí si přečíst jeho bláboly, podívat se na tu příšernou sestavu v ještě horší cimře a kouknout na bazary a je jasno, co je to za ptáka.
Pokud Jimmi píše, ...já to ale slyším, i když je změna neměřitelná... tak někdo je na hlavu.
To, že to Jimmi slyší je jen úsměvné a hlavně , jak jsem psal, stačí si přečíst jeho bláboly, podívat se na tu příšernou sestavu v ještě horší cimře a kouknout na bazary a je jasno, co je to za ptáka.
Jan Rak (1962), profesor jaderné a kvantové fyziky a vědec CERNu o tom, jak se díky urychlovači částic dá zjistit, co je a není realita:

... Objektivní a nezávislý vesmír neboli svět každého z nás je skutečně rafinovaná iluze. Existují pouze subjektivní vesmíry, které vytváříme tím, na co soustředíme svoji pozornost, čili jak myslíme a jak se chováme...
... Základní vědecký výzkum v současnosti hledá odpověď na otázku, co je to vědomí. Jestliže vědomý pozorovatel ovlivňuje mikrosvět, ovlivňuje i makrosvět a realitu dokonce vytváří...
... A dokud nenajdeme způsob, jak uchopit to, že vědomí tvoří realitu, nikam dál se podle mě nedostaneme ani ve fyzice...
Jasne že som jasnýjimmi píše: ↑16 črc 2019 15:13To je smiešne. Nikto nikoho nenutil ani nenuti ( aspon o tom neviem) aby si opakovane kupil znova a znova dalšiu poistku do dalšieho prístroja ked si HIFIsta vyskušal že sa mu tá modulacia zvuku páči a popripade zaujíma sa aj o dalšie iné ako zase zmenia to vnímanie.
Jason si jasný.![]()
Jimmy tam má i některé hezké věci.. Třeba ten kimber 3033 by se mi za 1.000E líbil. 
Kychtax
Kimber Select 3033 si drží cenu a myslím že pod 1300€ ho nikto nepredá. Každý by chcel všetko za babku
Kimber Select 3033 si drží cenu a myslím že pod 1300€ ho nikto nepredá. Každý by chcel všetko za babku