Furutech High End Fuse - pojistky

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
jimmi
Kontaktovat uživatele:

Re: Furutech High End Fuse - pojistky

Příspěvek od jimmi »

:arrow: Udajne omnoho lepšia ako Furutech. 8-)
Cena je asi TOP v poistkách. :lol:
Poznám 2 ludí čo ju už spokojne :P použivaju.
Přílohy
poistka magic.jpg

irotam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od irotam »

Dasta,
Jako odpověď na vysvětlení cenových rozdílů máš pravdu. Ale - ne vždy je model od stávající značky lepší než model řádově levnější od jiného výrobce. Mám možnost slyšet sestavy o kterých se vám ani mojí maličkosti nezdá. A že by hráli o tolik lépe? To se zase nezdá mému já. Příklad: Měl jsem doma velmi kvalitní sestavu-pujčenou od T+A . Hrálo to velmi, velmi dobře. Všichni to chválili. Pak jsem ji nahradil mým LEVNÝM šuntem a zakryl prostěradlem. No a pánové to chválit opět. Tyto pocity jsou relevantní a také irelevantní. Pak jsem sundal plachtu a ejhle první co padlo - To není to T+A? No hraje ti to dobře to bude asi akustikou.
A pozor, to poslouchali i špičkový hudebníci.
A na závěr-spec pro tebe, protože máš asi největší možnost srovnání nahrávek, žádná pojistka či drát ti nevylepší sprzněnou nahrávku. A výborně nahraný nosič zní dobře i na "levnějších, méně značkových" sestavách. A ta tvoje poslední věta- a vo tom to je *palec* .

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

BVa píše:
17 črc 2019 06:50
THXKO píše:BVa píše:

,,A že zrovna THXKO chce niekoho posudzovať podľa písomného prejavu.... *thumbs down*,,

Nikoho neposudzujem kde to píšem? Prečo to prevracajte?
THXKO píše: Vieš Jason to že napíšeš akú máš zostavu nemá nič stým čo si za človeka, to tu vidí každý sám už s Tvojho písania :lol:...
:roll:
To je môj posudok?! To je smiešne. Keby napíšem takto,, Jason Teba posudzujem beriem, ale však si to celé prečítajte. Veď ho tu majú všetci za trola. Teda teraz keď napíšem že to vidí každý sám z jeho písania automaticky ho posudzujem :cry:

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Ja to poviem na rovinu THXKO. Mne je jasne za co ma tu majú určitá hŕstka hifistov (rozoznáš podľa ich nervózneho prejavu), poznám osobne takých a ľudí ako mna tiež považujú za trolla .. No veľmi dobre viem za co ich ma okolie.. Ja som rad že som tak nedopadol... Ja som tiež kadečomu v hifi veril a počul "všetko", dokonca presviedčal a pristihol som sa pri tom ako sa za to dokonca viem aj uraziť, ked sa mi posmievali ( najme takí, ktorí o tej problematike vedia aj zo vzdelania ) no mne oči otvorili známi aj slepým testom a som za to vďačný.. Nie len kvôli tomu, že si hudbu už len užívam v dostačujúce kvalite a kdekoľvek, ale aj za to, že nepatrím medzi tu skupinu ľudí, ktorí su už len mrzutý ľudia žijúci vo svojom svete tváriaci sa intelektuálne a v tejto sfére vyššie za to že maju drahšie a počujú viac.. Poznám osobne a viem aki su to ľudia aki maju život ako ich ludia berú..To ja ozaj nechcem byt. Paradoxne práve u takých sa neraz stalo, že nepočujli ozaj zásadne veci, že nepočuli, ktorá zostáva hrala (z viacerých pri posluchu) atd.. Vieš ja nemám prečo tu presviedčať iných o svojej pravde, ja za to penaize ozaj nemám a ani si nič dokazovať, ja len viem svoje a pozri sa na reakcie a prejav niektorých akože skúsených hifistov.. Ak tebe to príde v poriadku a chceš medzi nich patriť, nech sa páči. Nevšíma si trolla ako som ja (nechápem prečo si ma oni všímajú :D :D keď ma maju za to co píšu ;-)... Stále ale platí - česť výnimkám! Poznám aj v pohode vášnivých hifistov, ktorí ozaj maju moj obdiv a vedia o tom veľa a rád si beriem od nich skúsenosti.. No vzdy je to o prejave, vystupovaním, komunikácii.. Podľa toho rozoznáš.. Je ich ešte dosť aj tu

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Jason
Děkujeme za psychologický rozbor.

Tak úplně polopaticky. Opravdu se necítíš být trollem ve vlákně, kde si ostatní chtějí sdílet praktické zkušenosti s high-end pojistkami? Pokud ses chtěl zapojit se svým příspěvkem do vlákna, tak stačilo napsat, že si to nezkoušel a že nevěříš na pozitivní vliv na zvuk. Víc od tebe nikdo nečekal a ty ses mohl dál věnovat nerušenému poslechu hudby na své vyladěné aparatuře a být štastný, že si pořídil hifi za pár korun a máš z toho poslechu opravdovou radost.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Za málo :)
Ale čakal, každý sa tu vypytuje na kadečo, tak asi čakajú viac :D.. No tak už vieš čo som skusil, co nie a teraz daj ty skúsenosť.. Aku poistku si skusil a aku zmenu si počul? :) Ďakujem...

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Já tedy taky budu řiťolezec a napíšu to naplno. Mám sestavu za pořizovačku přes milion, a změnu zvuku při vyndání pojistky slyším. Tedy neslyším. Tedy jak to napsat. Je rozdíl, když tam je a když tam není.

Ale všichni ti, co tady jako malý děcka kopou v leže nohama do země, a křičí "já to slyším-počujem", aniž by si to zkusili při obligátním slepým testu, který by byl zdokumentován nezávislým "produkčním", tak by měli dostat, jako to vzteklý děcko, na prdel.

Je mi blivno z těch zlatoušců. Jsou to jen kecalové, bez jakýchkoliv elementárních znalostí a jen plkají. A je otázkou , zda je trollem Jasoň, já nebo BVa, nebo naopak všichni ti hlupáci okolo.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

...
Naposledy upravil(a) BVa dne 17 črc 2019 10:28, celkem upraveno 1 x.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

THXKO
Napísal ste
čo si za človeka, to tu vidí každý sám už s Tvojho písania
, takže zrejme aj vy..
"Veď ho tu majú všetci za trolla " o tom silne pochybujem.. Možno ortodoxní "veriaci", ktorí nemajú nič iné len presvedčenie a veria aj takýmto nezmyslom od výrobcov..
After a few hours I received a reply from Mr. Stein with a question that turned the dance around. He asked if I installed each fuse using the directional arrow shown on the fuse logo. He informed me these fuses are directional and must be installed in that manner to work correctly.
Yes, HiFi-Tuning fuses are directional. The Diode symbol on the ceramic body in the logo indicates the direction - hot to neutral or plus to minus. The better the fuse the more the correct direction matters.
Best regards,
Alfred
http://www.highend-electronics.com
Tak a teraz ako ich použiť na sieťový prívod, teda AC??
Však celá debata o "vplyve" poistiek a "zlepšovaní zvuku" ich výmenou je na hlavu, popiera aj najmenšiu štipku úsudku a elemetárnych znalostí. Je to (viera v takéto nezmysly..) smutné a trápne zároveň u ľudí,ktorí majú nejaké (a hlavne technické..) vzdelanie..A ak niekoho označujte za trolla, pritom sa snaží diskutovať vecne a hľadá nejaké dôkazy (okrem "viery") pre nejaké tvrdenie, tak potom vôbec nechápete zmysel označenia "troll".
Jeho cílem je vyprovokovat ostatní uživatele k emotivní odezvě nebo jinak narušit normální, věcnou diskusi a odklonit se od tématu debaty.
A téma debaty sú poistky a ich vplyv na zvuk a hľadáme vecné argumenty potvrdzujúce alebo popierajúce ten vplyv... A napr. jimmi sem zase vlezie s "včelím voskom"...Tak kto je tu tro(t)ll??? A to som nepoužil oveľa jadrnejšie označenie, ktoré by to vystihlo presne.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Dasta píše:
16 črc 2019 22:53
Uvedení sestavy by měla být povinnost každého člena, který se chce účastnit diskusí.Admin by měl o tom zauvažovat.
Ještě ti dám Jasone jednu radu, když dovolíš.Zkušenosti mimo domov džentlmen zásadně neuvádí.
No ono by na tom nebylo opravdu vubec nic spatneho,jen si myslim,ze by pak spousta lidí nenapsala pravdu. Asi by se tu vyrojila velká spousta falešných highendistů. By se to tu najednou rozhemžilo vlastníky accuphase,luxmanů či audio research kupříkladu. :lol:

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

Tak náhodou info od Jimmiho o poistke Audio Magic SHD - ULTIMATE sú zaujímavé. Zatiaľ ma teší že už ich majú dvaja ľudia ktorých poznám aj ja. Už sa teším ako ju vyskúšame u mňa. Údajne je niečo medzi Synergistic Research Blue a Synergistic Research Black. Za vyskúšanie nič nedám a nikto ma nebude nútiť že to budem musieť počuť a kúpiť!

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

bryston píše:
17 črc 2019 10:16
Ale všichni ti, co tady jako malý děcka kopou v leže nohama do země, a křičí "já to slyším-počujem", aniž by si to zkusili při obligátním slepým testu, který by byl zdokumentován nezávislým "produkčním", tak by měli dostat, jako to vzteklý děcko, na prdel.

Je mi blivno z těch zlatoušců. Jsou to jen kecalové, bez jakýchkoliv elementárních znalostí a jen plkají. A je otázkou , zda je trollem Jasoň, já nebo BVa, nebo naopak všichni ti hlupáci okolo.
bryston
Spokojeným "zlatoušcům" je úplně jedno, že ty, Jason, BVa a spol. neslyšíte výměnu kabeláže atd. "Zlatoušci" nemají potřebu skeptikům něco dokazovat. "Zlatoušci" prostě jen dílejí své praktické zkušenosti dalším "zlatoušcům" ale to je jako červený hadr pro býky - skeptiky.

Mě třeba pojistky měnit za tunningové nikdy nenapadlo a ani bych si na to netroufl, takže s tím nemám žádnou zkušenost a tak k tomu nemám co dodat. Pokud ale někoho to vlákno inspiruje, tak ať zkouší.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

THXKO píše:
17 črc 2019 12:51
Tak náhodou info od Jimmiho o poistke Audio Magic SHD - ULTIMATE sú zaujímavé. Zatiaľ ma teší že už ich majú dvaja ľudia ktorých poznám aj ja. Už sa teším ako ju vyskúšame u mňa. Údajne je niečo medzi Synergistic Research Blue a Synergistic Research Black. Za vyskúšanie nič nedám a nikto ma nebude nútiť že to budem musieť počuť a kúpiť!
Nik ťa nebude nútiť ani presviedčať, samozrejme .. Urobíš to sám! (presvedčiš sam seba, že počuješ zmenu) Tak to funguje, tak to chcú! Preto nechcú, aby niekto s potenciálnych kupcov spravil slepý test s takými vecami a na základe toho to kupil... Nepredalo by sa nič!

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Jiri píše:
17 črc 2019 13:06
bryston píše:
17 črc 2019 10:16

bryston
Spokojeným "zlatoušcům" je úplně jedno, že ty, Jason, BVa a spol. neslyšíte výměnu kabeláže atd. "Zlatoušci" nemají potřebu skeptikům něco dokazovat. "Zlatoušci" prostě jen dílejí své praktické zkušenosti dalším "zlatoušcům" ale to je jako červený hadr pro býky - skeptiky.

Mě třeba pojistky měnit za tunningové nikdy nenapadlo a ani bych si na to netroufl, takže s tím nemám žádnou zkušenost a tak k tomu nemám co dodat. Pokud ale někoho to vlákno inspiruje, tak ať zkouší.
To nie je o tom či majú potrebu niekomu dokazovať.. Pri tých nervozitach čo tu prejavujú by už dávno niekto z nich už len z princípu to dokázal (vytreť im kocúra ako sa vraví) ale čim? Na to musi byť niečo čo sa dá dokázať, čiže niečo čo reálne je!. Ono, vždy sa najdu racionálne mysliaci ľudia ako aj vzdelaný v obore, co budú chcieť dôkaz na nejaké tvrdenia.. Na bludy už vonkocom ! :)

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

Jason píše:
17 črc 2019 13:19
THXKO píše:
17 črc 2019 12:51
Nik ťa nebude nútiť ani presviedčať, samozrejme .. Urobíš to sám! (presvedčiš sam seba, že počuješ zmenu) Tak to funguje, tak to chcú! Preto nechcú, aby niekto s potenciálnych kupcov spravil slepý test s takými vecami a na základe toho to kupil... Nepredalo by sa nič!
Zabudol si ešte dodať že keď nebudem počuť zmenu k lepšiemu ale k horšiemu nič sa kupovať nebude *taktone*

Odpovědět