Jaké stojany pod regálvky?
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Jaké stojany pod regálvky?
Poraďte prosím nějaké stabilní stojany pod regálovky.
Bedny mají cca 25kg/ks, tak to musí být něco pevnějšího.
Výška by měla být cca 50cm, barva černá.
Rozměry bedny jsou 24x44x31 (š.v.h.)
Líbí se mi třeba Norstone Stylum, ale jsou moc subtilní, s malým podstavcem.
Bedna na nich vypadá opticky hrozně velká.
Jistě se dělá něco odpovídajícího, jen nevím kde hledat.
Regálovky používá docela dost lidí...
Bedny mají cca 25kg/ks, tak to musí být něco pevnějšího.
Výška by měla být cca 50cm, barva černá.
Rozměry bedny jsou 24x44x31 (š.v.h.)
Líbí se mi třeba Norstone Stylum, ale jsou moc subtilní, s malým podstavcem.
Bedna na nich vypadá opticky hrozně velká.
Jistě se dělá něco odpovídajícího, jen nevím kde hledat.
Regálovky používá docela dost lidí...
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaké stojany pod regálvky?
Díky, ale tam právě nic pro mě odpovídajícího není...
Souhlas - podstavecek 30x30, nebo dokonce 25x25cm, vypada strasne nestabilne (a bez nejake zateze dole nestabilni urcite je). Taky zrovna resim nahradu starych stojanu (DIY 6-ti boky betonovy zaklad - funguje dobre, ale trochu jsem to tenkrat prehnal, takze vaha i vzhled jsou problematicke) a v komercnich vyrobcich jsem si taky nic nevybral. Takze to bude zase DIY a zvazuju bud variantu s betonovou deskou 40x40x6cm jako zakladem, nebo stojan ciste z trubek, ale s vetsi zakladnou (aspon 40x40) ze silnejsich trubek vysypanych zatezi.
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Taky se mi zdá, že komerční produkce na lepší stojany moc nepamatuje, asi to ale bude tím, že nevím kde hledat.
DiY je samozřejmě řešení, ale chtěl jsem neco "ihned vezmi a jdi"

Já jsem si mezi komerční produkcí již vybral:sostakovic píše:Taky se mi zdá, že komerční produkce na lepší stojany moc nepamatuje, asi to ale bude tím, že nevím kde hledat.
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/77996709/
Pod nožičky dám ještě Serebaly, stejně jako pod repro a bude to pravý hájend

- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Jakožto hifista v konečném stádiu nemám k tomu stojanu funkční výhrady.
Vzhledově je to netradiční, ale pokud se někomu líbí, myslím že cena bude příznivá.
Ostatně kdybych to přelakoval na černo a nožičky domácí pilkou zakrátil dle potřeby....
Vzhledově je to netradiční, ale pokud se někomu líbí, myslím že cena bude příznivá.
Ostatně kdybych to přelakoval na černo a nožičky domácí pilkou zakrátil dle potřeby....
Na eabyi je podstatně větší výběr a ceny jsou taky někde úplně jinde... Například zrovna Norstone jsem tam kupoval - cena u nás 9000 Kč, z ebaye to vyšlo na 4 tis i s poštovným...
http://www.ebay.de/sch/TV-HeimAudioZube ... %C3%A4nder
http://www.ebay.de/sch/TV-HeimAudioZube ... %C3%A4nder
Pustil jsem se odpoledne do kreslení nových stojanů, něco jsem vymyslel, ale mám dilema jakou udělat výšku. Ta by podle doporučení měla být cca taková, aby výškový reproduktor byl cca ve výši uší nebo maličko nad. To mi vychází na stojany min 75cm vysoké. Když se ale koukám na originální stojany od Dynaudia, případně jiné komerční (třeba Aurum Cantus) tak jsou obvykle kolem 65, max. do 70cm. Asi to ale nebude kritická záležitost, tak nejspíš zvolím komprimisních 70cm.
Druhá věc u které váhám je, že jsem si vymyslel dost netradiční konstrukci s jednou mohutnější (průměr 40mm) šikmou, dopředu skloněnou, trubkou navařenou na "U" základnu ze stejného materiálu. Trubky naplním perlitem nebo něčím podobným, ale nevím, jestli ta konstrukce jako taková bude dostatečně rigidní a odolná vibracím.
Druhá věc u které váhám je, že jsem si vymyslel dost netradiční konstrukci s jednou mohutnější (průměr 40mm) šikmou, dopředu skloněnou, trubkou navařenou na "U" základnu ze stejného materiálu. Trubky naplním perlitem nebo něčím podobným, ale nevím, jestli ta konstrukce jako taková bude dostatečně rigidní a odolná vibracím.
Proč perlitem?Není lepší písek nebo broky?Já ma svoje bedny pískem a no problema.
Po pravde nevim, nekde jsem cetl, ze se to taky pouziva. Ono je to asi uplne jedno, hlavne, ze se to necim vyplni, aby to neznelo.DRVOŠTĚP píše:Proč perlitem?Není lepší písek nebo broky?Já ma svoje bedny pískem a no problema.
Pokud se nemýlím tak perlit je lehkej.A pokud se dá písek nebo broky tak ještě ke všemu docílíš větší váhy a stability.A nebo vylít betonem.
jeste uvazuju o necem jako je tohle - http://www.blu-ray.com/community/galler ... derid=4545
Vysledek vypada zajimave, v podstate jako sloupove repro. Stacilo by nechat si v OBI narezat MDF, sesroubovat, prebrousit, prekytovat podle potreby a potahnout nejakou samolepici vinylovou folii (ale to asi nebude uplne jednoduchy ...)
Vysledek vypada zajimave, v podstate jako sloupove repro. Stacilo by nechat si v OBI narezat MDF, sesroubovat, prebrousit, prekytovat podle potreby a potahnout nejakou samolepici vinylovou folii (ale to asi nebude uplne jednoduchy ...)
Velmi pěkné.Jenom bych vypustil samolepící follii a OBI která působí lacině.Šikovnej truhlář a je to paráda.
Pusobi to mozna lacine, ale odpovidalo by to provedeni reprosoustav - ty jsou taky potazene cernou vinylovou folii. Z masivu by se ten efekt "sloupovek" ztratil.DRVOŠTĚP píše:Velmi pěkné.Jenom bych vypustil samolepící follii a OBI která působí lacině.