NORDOST SORT LIFT Revoluční opora pro vaše kabely

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

NORDOST SORT LIFT Revoluční opora pro vaše kabely

Příspěvek od svartenatt »

Obrázek

• Proprietary Floating Spring System uses titanium alloy and FEP coating

• Anodized aluminum base

• Reduces boundary effects and electrical interference

• Inhibits transference of electrical charge and rids the dielectric of static build-up

• Elevates sound stage, improves dynamic range, and increases detail in low frequency reproductions

http://nordost.com/blog/introducing-the-sort-lift/

The Sort Lift will be sold in pairs with a suggested retail price of $600.00 USD

Co si o tom myslíte? Kus hliníku s napruženým drátem za 14000 Kč :shock: .

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NORDOST SORT LIFT Revoluční opora pro vaše kabely

Příspěvek od daliborr »

Jak tak na to koukám , tak to bude asi ta revoluční cena. Až bude horší počasí ,tak se vrhnu na výrobu stojánků ,porcelán dřevo. Foto dodám po výrobě. *2thumbsup*

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Pozor! Cena není za kus, ale za pár!

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

To vím, ale to nic nemění na předraženosti. Nordost cena je asi složena z 10% produkt, 90% značka.

Soundmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Soundmaker »

Tady platí jediné: Když má blbec peníze, tak má kramář kšeft !

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

soundmaker, svartenatt, daliborr

proč hned "křičet", že je něco drahé?
nějaké praktické zkušenosti se značkou nordost, prosím?
(s těmito stojánky žádná praktická zkušenost býti nemůže)
pokud máte něco vyrobené DIY, co toto může nahradit, prosím o zaslání k vyzkoušení. poštovné+zálohu rád zaplatím.
sám nemám stojánky vůbec žádné.
(vyřezané molitany darované kolegou pytlem za stojánky nepovažuji)

nechápu tyto výkřiky "do tmy".
kvůli takovýmto výpadům už o praktickém žití se skutečným hifi na toto fórum nikdo nepíše.
osobně znám několik lidí, kteří si koupili drahé stojánky pod kabely. nikdo z nich není blbec, ani hlupák.
jen mají už všechno splacené, kabeláž za stovky tisíc a radost z hezkých věcí.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Kdyby to prodávali jako hezkou věc, tak by mě to vůbec netrápilo, lidi si kupují i dražší věci.
Ale když někdo tvrdí, že to: Reduces boundary effects and electrical interference, inhibits transference of electrical charge and rids the dielectric of static build-up a zejména elevates sound stage, improves dynamic range and increases detail in low frequency reproductions, tak to je zkurvenej prodejce hadího oleje. jak se dneska hezky říká, šmejd.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Pravda, pokud by to bylo hezké těžítko z platiny a zlata, tak je to opodstatněné. Cena je neracionální, až zlodějská, to je bez debat. Ale poud jsou lidé za to zaplatit, tak jen dobře pro firmu.
Vyrobit si to může každý sám, stačí soustruh, pila a vrtačka, drát za 10 Kč a hliník za 20 Kč. Sám to nepotřebuji.
Jen mi lachime zkus vysvětlit "Elevates sound stage, improves dynamic range, and increases detail in low frequency reproductions". Musíš uznat, že to je blbost a právem to náleží do woodoo nesmyslů.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

svartenatt
proč bych měl něco vysvětlovat, prosím?
mě osobně vždy vadilo ( a vadí) to pohoršování se nad cenou nějakého výrobku.
označovat cenu za zlodějskou ... proč? zkoušel jsi něco někdy vyrobit, zabalit a přes distributora prodat?

vysvětlovat anglické texty neumím. mě totiž nevadí popisky u hifi hraček.
mě vadí to nekonečné útočení od klávesnice.
pochopil bych umravňovat prodejce vody, elektřiny, jídla. komodit, které jsou nezbytné.
ale spílat výrobkům nordost na tomto fóru ?? k čemu ?
není lepší si pustit muziku a pod fotku stojánku na kabely za 600 usd nenapsat nic ?
až si SORT LIFT půjčím domů, vyzkouším na 2-3 sestavách nebo mém DK, pak budu vysvětlovat svou praktickou zkušenost. pak budu třeba i spílat ....

off topic:
nedávno mi jeden hifista "spílal", že ty dřevěné difusory co viděl u mě a chtěl by k sobě na strop jsou předražené.
tak jsem mu poradil, ať si je vyrobí sám.
raději si koupil drahý napájecí kabel od firmy nordost. a akustiku dále neřeší.
:-)

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Myslel jsem, že fórum je od toho, aby se debatovalo. Ale to je asi špatně.
Mě zajímá, jak z pohledu fyzikálních zákonů je možné u SORT LIFT dosáhnout rozšíření scény, zvýšit dynamiku a detaily spodních frekvencí. Pokud to nemá reálný podklad, tak zastávám původní názor.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

lachime, jde o to, že dnes se pojímání hifi techniky díky podobným nesmyslům a navíc předraženým dostalo do zcela deformované podoby. Považuji za velice prospěšné, že pořád na tomhle fóru můžou lidé vyslovit racionální názor. Tím aspon částečně korigovat a usměrnit nové příznivce o hifi, aby měli jasno v čem je původní podstata hifi. Tohle již dávno není "praktické žití se skutečným hifi" dle tvého tvrzení, ale snobárna nesmyslných hraček , která ničím nepřispívá k lepšímu VĚRNĚJŠÍMU zvuku. Akorát ruinuje peněženku a deformuje myšlení nových zájemců, kteří již pomalu nevěří ani ohmovu zákonu.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

svartenatt - debatovat muzes, ale musis mit ty spravny nazory :lol: a neridit se selskym rozumem nebo dokonce nejakymi technickymi znalostmi

vlad
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlad »

Hned zkraje si ujasněme, že audiofilie není úchylka. Což neznamená, že by audiofilové nebyli tak trochu uhnutí. Jsou to lidé, kteří trvají na tom, že zvuk je potřeba vnímat pouze a jedině v té nejčistší podobě. Utrácí tisíce za izolační desky, desetitisíce za diamantové gramofonové jehly, statisíce za lampové předzesilovače a milióny za reproduktory ručně strouhané z ušlechtilých dřev. Pak si všechno narovnají do speciální místnosti (bývalého obýváku) a oddají se poslechu. Rodina se mezitím tísní v kuchyni a neodvažuje se hlesnout, aby tatínek nezaslechl rušivý ševel a neutratil další čtyři výplaty za propojovací dráty z ryzího zlata. To všechno by se dalo pochopit v případě, že by audiofilům šlo o poslech hudby. Ta ale v jejich případě bývá až druhotná. Většina z nich se stejně neoddává určitému druhu muziky, nahrávky vyhledává podle frekvenčního rozsahu a jména masteringového inženýra, a když už si nějakou desku koupí, pečlivě ji založí do sbírky a nikdy ji nevyndá z obalu. Zvuk by tím utrpěl.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Jak jsem psal,za chladnějšího počasí je vyrobím a lachim jsem ochoten ti je poslat na vyzkoušení. Po vyobrazení fota, můžete všichni hádat kolik stojí pár. *2thumbsup*

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Když si dám liščí ohon na anténu sporťáku, tak se mi aerodynamický odpor vozu zmenší? Ne? A vadí to tady snad někomu? Proč by si nadšenec nemohl koupit stojánek za stovky dolarů? Komu z vás tím ubližuje?

Odpovědět