Rezonatory - HighEndNovum MKT (Musikalischer Klang Tripod)

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Hopp
Kontaktovat uživatele:

Rezonatory - HighEndNovum MKT (Musikalischer Klang Tripod)

Příspěvek od Hopp »

Opat nieco nove pre vyznavacov woodoo pomocok. Podrobna citatelska recenzia nadseneho uzivatela trojnozickovych rezonatorov (za skutocne highend cenu), ktore sa daju pouzit aj ako nahrada noziciek pod audio komponenty, vratane oddelovacich trafo, praciek a reproduktorov, s nazornymi fotografiami ich pouzitia a umiestnenia.
Pouzijuc vyraz recenzenta, pre mna je to silny tabak, ale v duchu hesla "kdo si hraje nezlobi" fanusikovia podobnych veciciek si pridu urcite na svoje:
http://www.fairaudio.de/leserberichte/2 ... cht-1.html

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: Rezonatory - HighEndNovum MKT (Musikalischer Klang Tripod)

Příspěvek od Peer »

To je nádherný soliter.
Třeba to může fungovat nějak jako Tibetské mísy? ;)
Obrázek

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Fakt sú pekné, ako doplnok do modernej obývačky - super! *palec*

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

V nazve vlakna spominane rezonatory su len tie malinke trojnozickove misky. Na fotke, ktoru vlozil Peer je tato miska pouzita v kombinacii s dalsim vyrobkom o ktorom si mozete precitat v nasledujucom odkaze:
http://www.fairaudio.de/leserberichte/2 ... pmr-1.html

Takze MKT su tieto rezonatory:
Obrázek

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Nevím proč,
ale silně mi to připomíná základní nádobíčko
na tři vejce do skla
ale v highendnovum provedení, výsledek je stejný:
Zvenku zlato, uvnitř blivajz,
ještě že jde o woodoo pomůcku.

ketas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ketas »

no originál je len jeden............. *taktone* .......http://www.francktchang.com/

Mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek »

Dlouho jsem přemýšlel mám-li tohle napsat, ale nakonec mi to nedalo. Protože lidi jako třeba Aleska s jeho v jeho případě zvlášt nepřípadným heslem o pokoře
( viz jeho konkrétní typický příspěvek o 3 vejcích do skla v tomto vláknu ) jsou ti, co svojí neodolatelnou potřebou všechno, co "geniálně" oni sami nevymysleli
negativně glosovat a svým protivným všeználkovstvím posuzovat způsobují, že tohle forum je takové jaké je. Místo toho aby bylo zdrojem novinek, inspirace
a zábavy, protože snad máme všichni společný koníček a ten by měl být o zábavě a relaxaci, tak je to tu plné konfliktů. Někdo napíše vlákno o nějaké novince
nebo o své zkušenosti a hned se najde nějaký zřejmě zakomplexovaný chytrolín, který má potřebu to poplivat nebo celé překroutit. Další kapitolou je nejapné
vměšování se nezaiteresovaných stran do prodejních vláken. A bonbónkem podle mého jsou politicky zaměřená vlákna na hi-fi foru.

Velmi nepříjemný důsledek je to, že lidi, kteří mají zkušenosti a znalosti ( tím ovšem nemyslím zde přihlášené prodejce a výrobce )většinou z tohoto důvodu již
rezignovali na své příspěvky a je to přirozeně ke škodě nás všech, protože výměna zkušeností a inteligentní diskuze vede k lepším výsledkům a předpokládám,
že o to by tu primárně mělo jít.

Přátelé všeználci a podobně potrefení, co takhle se dát na politiku.....to byla seberealizace !

Vím, že se výše uvedených potrefených dotknu, ale zcela otevřeně je mi to zcela fuk !

Přeji pěkný víkend s kvalitní reprodukcí.
Mirek

boxer

Příspěvek od boxer »

Mirek

Souhlasím plně zejména s body:

- Protože lidi jako třeba Aleska s jeho v jeho případě zvlášt nepřípadným heslem o pokoře
( viz jeho konkrétní typický příspěvek o 3 vejcích do skla v tomto vláknu ) jsou ti, co svojí neodolatelnou potřebou všechno, co "geniálně" oni sami nevymysleli
negativně glosovat a svým protivným všeználkovstvím posuzovat způsobují, že tohle forum je takové jaké je.

-Další kapitolou je nejapné vměšování se nezaiteresovaných stran do prodejních vláken.... bez milosti ban za kecy do prodejních vláken.Co komu je do toho,za kolik co prodává´nebo kupuje,pokud sám není zainteresován.

- A bonbónkem podle mého jsou politicky zaměřená vlákna na hi-fi foru.
..bez milosti smazat vlákna o ...podepisuji se, ...trochu hokeje...fotbalu...atletiky...tenisu a pod.

Povinně přispívat do vlákna Pro100r.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Mně ty misky připadají jako kdyby někdo přefikl tři malá prasátka...

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

to Merhaut :
má bránice Vám děkuje. *hura*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Souhlasím s Mirkem.
Merhautův příspěvek mě taky pobavil. :lol: Takový humor zde určitě patří.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Rozmýšľam či nezaložiť nové vlákno, ale už keď je tu toto o rezonátoroch a v akustike bolo toto http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=38&t=943 , tak sa chcem spýtať či naďalej pretrváva nadšenie z prínosu týchto vecí. Dnes som zháňal kábel ku gramofónu a zablúdil som do štúdia kde mi bolo vysvetlené, že ničomu nerozumiem a následne mi bol predvedený prínos rezonátorov na zvuk.
Všetko bolo predvedené na násobne drahších aparátoch ako mám ja doma, a jediné čo to prinieslo, je bolesť mojej hlavy :D Chcem si len overiť u skúsených členov tohto fóra, či po uplynutí 5 rokov od vzniku toho vlákna v odkaze, naďalej počujú vplyv tých rezonátorov.
Mňa z toho akurát bolí hlava, s odstupom času to vlákno založím a popíšem podrobne čo všetko som sa dozvedel.

Ale už aspoň viem, že všetko čo mám doma je nanič, a musím to všetko vymeniť, kúpiť nové, nemá tam byť nič z Japonska, všetko z USA, k tomu si mám kúpiť káble aké mi dajú, lebo inak to bude hrať zle - každý kábel počuť, každú koncovku je počuť, do budúcna mi to má byť predvedené :D Plus akustiku vyriešim rezonátormi.
Chce sa mi napísať, že toľko sprostostí v tak krátkom čase som dávno nepočul, tak som to aj napísal.
Reči o tisícinach milimetra pri gramofónoch a neskutočných high technológiách, ako je všetko počuť, všetko. ja na to vymyslím nejakú nekonfliktnú tému.

Otázka zostáva, čo rezonátory ???

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

O tom se už tady asi nic nového nedovíš. Ti co je mají, nebudou psát své zkušenosti, aby nebyli ostatním pro smích.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Rezonatory (napr. hlinene nadoby - amfory - zabudovane do kupole chramu) se pouzivaly od staroveku pro zlepseni akustiky. Ale tam je problem v tom, ze jich muselo byt hodne a naladene na frekvence a prostor (funkce jako Hemholtzuv rezonator). Postavit dva silene predrazene "hrnecky" do pokoje tezko muze neco pozitivniho zpusobit. Zajimalo by mne nejake fyzikalni osvetleni toho co to ma delat, ale podle mne pokud to nejaky vliv ma, tak to spis pridava do zvuku neco co tam spis taky nepatri (vytvari nejaky fazovy posun nebo rozptyl zvuku - i kdyz nejspis stejne v minimalnim mnozstvi) nebo to funguje stejne jako libovolny difrakcni panel (teda minipanel).

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

http://img850.imageshack.us/img850/4052/60z6.jpg

Moje poslechové místo, vč. kelímků od jogurtů, jak říká můj kamarád, nebudu popisovat zvuk to se musí slyšet *2thumbsup*

Odpovědět