Disco

Různé hudební žánry
DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Re: Disco

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

To JV -definícia disca ,záleží z jakého pohledu.Z hudebního chytlavé a lehce zapamatovatelné rytmy .Z živočišnýho sbalit rákosku a hurá na louku... :lol: :lol: :lol: Ale jako starej punker jsem byl v 99% z těchto akcí nucen pod dohledem VB odejit :mrgreen:

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Talk Talk jsou má těžká srdcovka. Ale netančím na ně. Asi bych měl začít... :lol: Hudby na kterou se tančí mám doma 80%. Takže je to všechno vlastně disco! *jupi*
Tenhle žánr ja naprosto nepostižitelnej...

timcs
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od timcs »

...a ešte Bronski Beat, Dead or Alive, Off alias Sven Väth, Koto, Fancy, Gloria Gaynor,Village People, Divine, Samantha Fox, Desireless, Sabriana a ešte veľa jednohitových spevákov,-čok a skupín. Moja skupina bola aj tak Depeche Mode pre ich nenapodobiteľnú hudbu.

p3k
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od p3k »

"Self Control" by Laura Branigan

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Hoši,hoši,pěkně se propalujete :lol:

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Tak som na základe tejto diskusie pohladal LP vyššie spomínaného dievčanského zoskupenia Bananarama a vydržal to počúvať aspoň jednu stranu. Celkom sranda takto po X rokoch. :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=JH3WvI_S6-k
http://www.youtube.com/watch?v=_nl46l8XHvg

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Taky jsem pohledal a v LP se našli- C.C. Catch a Baltimora, Culture Club s Boy Georgem a Limahl!

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Disco, jako hudební útvar určený k tanečnímu doprovodu, se vyvinul z černošského soulu v první polovině sedmdesátých let. Prvním výrazným proudem v jeho rámci byl Philadelphia sound s dominujícím zvukem smyčců, následují další varianty. U bílého publika jej zpopularizoval David Bowie albem Young Americans a film Saturday Night Fever. Kolem r. 1979 nastává diskotéková epidemie, do níž se zapoují i umělci z jiných oblastí rocku, vzápětí dochází k diferenciaci, která vede až ke vzniku avantgardních forem ....... Ač se dělí na velké množství svébytných proudů (mnichovský sound, elektronické disco, funk disco, euro-disco atd. atd.) shoduje se v základních rysech - strojově přesná rytmika, nezřídka elektronická, rozsáhlejší písňové struktury (5 - 7 minut), nelineární průběh skladby, elektronické zvukové efekty apod.).
Tato definice (Josef Vlček - Rockové směry a styly) možná zní už poněkud archaicky, ale aspoň něco k začátkům stylu disco.

Osobně bych dodal, že vlivem vzájemného ovlivňování a prolínání různých hudebních stylů a se vznikem nových proudů pop-music lze těžko ze současné nebo nedávné hudební produkce něco označit jako disco. Hudební publicisté mezitím přišli s novými termíny :P

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

nějak nám tohle vlákno (a nejenom) skomírá...tak to je stylové kuřivo konce 70.let XX století
hrálo se: Abba, Smokie, BeeGees, Donna Summer, Silver Convention, BoneyM etc. (velkoryse laskavě tolerovano komanči)
na aparátu Tesla B100 stereo 2x4W (desky byly moc drahé a nebezpečí destrukce značné) :? :? :?
Přílohy
disco.jpg

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Smokie bych do disco nezařazoval.
Přestože hrála převážně mainstreamové záležitosti, jedná se o čistokrevnou rockovou kapelu, navíc prověřenou časem a hrající v podstatě dodnes.

tt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tt »

fox píše:
05 úno 2014 22:14
Za mých mladých let jsme se dělili na Rockery a Travolťáky.
Za mojich mladých čias nastupovala New Wave, huba bola veselá, sladká, melodická a celkovo pozitívna.
Zlaté 80-te roky, Metalisti starli nastupovali Punkeri a Depešáci. Ja som vtedy počúval Kraftwerk, Depeche Mode, Duran Duran, Camuflage, OMD ... Seximbol v časoch mojej puberty bola Kim Wilde.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Jenže já jsem psal o sedmdesátých létech.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

tt píše:
Zlaté 80-te roky . . .
:twisted: *headbang* Bože můj, jen to ne *headbang* *taktone*

tt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tt »

Nejde o kvalitu hudbu, ale o spomienky, čo sme pri tej hudbe zažili (prvá pusa, milovanie ...)
Mne je zas smiešne oblečenie a makeup tých tvrdých rockových chlapcov (Kiss a podobne).
V 80-tich bol každý druhý hudobný umelec teplý, mne to nevadilo vtedy a ani dnes.
Aj Queen vtedy riadne zabrdli do Popu, byť vtedy rocker, asi to ani nerozdýcham .

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

voni možná hošani rovnou teplý nebyli jenom se tak tvářili (Elton, Freddie, Halford, Snider...) paradoxně morální skandály zvyšovaly popularitu, image a prodej...rock & pop je zvrhlé impérium

Odpovědět