Disco
-
- Kontaktovat uživatele:
Disco
Mezi moje oblíbené skupiny které hrají disco ,jsou BONEY M.A co vy
Re: Disco
Tento hudební styl zde mnoho příznivců asi nemá ...
Me dve nejoblibenejsi discotekove pisnicky jsou "Dancin´Fool" a "Bobby Brown" z alba Sheik Yerbouti od Franka Zappy.... 
Kdyz budes pilne poslouchat, urcie se k nim jednou dopracujes....

Kdyz budes pilne poslouchat, urcie se k nim jednou dopracujes....

V mé sbírce jsou nejblíže disku Abba (tu mám komplet řadovky), výběr A-ha, Kim Wilde, Boney M., BeeGees, Alphaville - Forever Young, Duran Duran - komplet řadovky, Flashdance - soundtrack, samozřejmě Madonna, Seal a další. Ovšem dneska bych použil spíš termín taneční hudba a v tom je dle mého absolutní špička dnes už neexistující skupina Faithless. Doporučuji DVD Live at Alexandra Palace. Že jsem teda duší rocker, tak tohle mě totálně smetlo. 

Když vezmu disco 80- tých let, tak musim říct, že ho mam rád. I když v té době jsem poslouchal metal, takže disco a Depeche mode jsme (schválně) přehlíželi
.... Prostě se to pojí s mým mládím na intru, na diskotéky jsme taky chodili (abychom se mohli napít atd.)
S odstupem času - je to taková nadčasová muzika, ty tehdejší hity ať už od A-HA, Modern Talking, Alphaville,Sandry, Erasure, pak se hodně hrálo Comanchero .... nebo jiné výše jmenované .....
Jestli se to teda dneska nazývá taneční hudba (což je u mě Evropa 2, Kiss jč apod) , tak si nemůžu pomoct, ale zlatá osmdesátá - ať si říká kdo chce co chce -já to mam rád a myslim si, že to neni vůbec špatná muzika ...

S odstupem času - je to taková nadčasová muzika, ty tehdejší hity ať už od A-HA, Modern Talking, Alphaville,Sandry, Erasure, pak se hodně hrálo Comanchero .... nebo jiné výše jmenované .....
Jestli se to teda dneska nazývá taneční hudba (což je u mě Evropa 2, Kiss jč apod) , tak si nemůžu pomoct, ale zlatá osmdesátá - ať si říká kdo chce co chce -já to mam rád a myslim si, že to neni vůbec špatná muzika ...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Připojuju se k většině uvedených skupin, plus George Michael, Camouflage, OMD, Dr. Alban
, Ace of Base
, Snap, Enigma, Culture Beat...

Faktom je že diskotéky som nikdy nemal velmi v oblube, aj keď som na niekolkých bol (naposledy niekedy pred 20timi rokmi).
Čo sa žánru ako takého týka, tak medzi počúvatelné veci by som medzi top zaradil Boney M a Abbu. To sú totálne nadčasové veci zo zapamätatelnými melódiami. Potom kadejaké jazz-funkové skupiny ako Mezzoforte, Cool and the gang. Fajné veci má Michael Jackson, čudujem sa že ho tu nikto nespomenul. Ranná tvorba Madonny bola tiež počúvatelná. Potom tu bola Bananarama - kto si pamätá na tie kočky? Niekde by som ešte mal mať ich LPčku.
A to nespomínam také legendy ako Bee gees, James Brown - to bola tiež fajná tanečná muzika. Proste je toho vela. A pokial si pamätám tak sa dosť hrávali aj metalové balady - taký Scorpions - Wind of change išiel pravidelne.
A hlavne sú to všetko veci čo si napriek tomu že som hudobne zameraný menej komerčným smerom, si nemám problém pustiť, resp s potešením vypočuť keď to ide v rádiu. Proste to z môjho pohaldu bola "poctivá muzika" kde sa išlo po melódii, malo to atmosféru, šmrnc.
Potom prišlo obdobie tuc-tuc, elektroniky, hip-hopu a neviem ešte akých pre mňa nestrávitelných štýlov.
Z novších interpretov "tanečnej hudby" ma zaujali napríklad Jamiroquay a Robbie Williams.
Čo sa žánru ako takého týka, tak medzi počúvatelné veci by som medzi top zaradil Boney M a Abbu. To sú totálne nadčasové veci zo zapamätatelnými melódiami. Potom kadejaké jazz-funkové skupiny ako Mezzoforte, Cool and the gang. Fajné veci má Michael Jackson, čudujem sa že ho tu nikto nespomenul. Ranná tvorba Madonny bola tiež počúvatelná. Potom tu bola Bananarama - kto si pamätá na tie kočky? Niekde by som ešte mal mať ich LPčku.
A to nespomínam také legendy ako Bee gees, James Brown - to bola tiež fajná tanečná muzika. Proste je toho vela. A pokial si pamätám tak sa dosť hrávali aj metalové balady - taký Scorpions - Wind of change išiel pravidelne.
A hlavne sú to všetko veci čo si napriek tomu že som hudobne zameraný menej komerčným smerom, si nemám problém pustiť, resp s potešením vypočuť keď to ide v rádiu. Proste to z môjho pohaldu bola "poctivá muzika" kde sa išlo po melódii, malo to atmosféru, šmrnc.
Potom prišlo obdobie tuc-tuc, elektroniky, hip-hopu a neviem ešte akých pre mňa nestrávitelných štýlov.
Z novších interpretov "tanečnej hudby" ma zaujali napríklad Jamiroquay a Robbie Williams.
Ešte som sa tak zamyslel, či si spomínam na niečo zmysluplné čo sa na diskotékach hrávalo z našej československej hudobnej scény. Viem že určite išiel M. David, možno nejaká Bartošová, Vondráčková, Zagorová s tými dvoma pajácmi. Zo slovenských možno nejaké "ploužáky od Nagya, Žbirku, Elánu. Mc Erika s Barbarou som už našťastie nezažil.
Mne by sa páčilo toto: http://www.youtube.com/watch?v=nK64bZOqP4I , ale neviem či sa to niekedy niekde púšťalo.
Mne by sa páčilo toto: http://www.youtube.com/watch?v=nK64bZOqP4I , ale neviem či sa to niekedy niekde púšťalo.

Ono se na diskotékách hrálo všelicos. Většinou šlo o kapely a interprety jednoho až dvou singlů. Hvězdy typu Rick Astley a ostatní z dílny Stock-Aitken-Waterman, Sandra, Kim Wilde, New kids on the block a další. Někteří přežili a naučili se i zpívat- viz Kylie Minogue. Výhodou bylo, že v osmdesátých letech byly v hitparádách i rockové kapely jako Helloween, Bon Jovi či Duran Duran, v devadesátých i Faith no more, Radiohead, Nirvana, Pearl Jam.
Já byl ve škole ve Vodňanech a tam se na diskotékách hrály metalové ploužáky a česká rocková scéna. Já jako depešák jsem tam neměl na růžích zrovna ustláno...
Já byl ve škole ve Vodňanech a tam se na diskotékách hrály metalové ploužáky a česká rocková scéna. Já jako depešák jsem tam neměl na růžích zrovna ustláno...

-
- Kontaktovat uživatele:
Já vůbec nevěděl že mezi ně patří i Michael Jackson ,toho žeru.Od ABBY mam taky skoro všechny desky.Madonu tak mám rád ale vůbec jsem netušil že to patři mezi disco

Popravde netuším aká je definícia disca - osobne by som tam zaradil každú muziku na ktorú sa dá tancovať a ktorá sa sem na diskotékach púšťala. Ale za svôj život som absolvoval tak do 10 diskoték, tak naozaj nemám nejaký extra prehlad.analog2001 píše:Já vůbec nevěděl že mezi ně patří i Michael Jackson ,toho žeru.Od ABBY mam taky skoro všechny desky.Madonu tak mám rád ale vůbec jsem netušil že to patři mezi disco![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
P.S. Spomenul tu niekto J. Somervilla?
Já bych do disco směru klidně zařadil i některé songy od Talking Heads http://www.youtube.com/watch?v=bWP07YgUWig