2 x 1mm2

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: 2 x 1mm2

Příspěvek od efičák »

Dadaft je vintage se vším všudy, a to je dobře.

Jak já byl spokojený s Tesla AZS 222 a uzavřeným třípásmem JVC.
Propojené lampičkou dvoulinkou Din konektory.

Quincy Jones dýchal dechy
sbory dmuly plícemi
David Oistrach stříhal slechy
žíně chvěly strunami

DPA-Shan a kábel dobrý tam dej
slechy skučí
ach ouvej

Každý to máme jinak, já bych třeba DPA 330, mosfeťák a dobré bedny uživil. A třeba na kabelu 2x1mm2.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Že by už na přelomu 70. a 80. začala kabelová mánie ?
http://www.vintageaudio.cz/gallery/strana-60-437/#imgh

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Přesně tak, cca do r. 1977 bylo všechno jedno, na repro dvojlinka do 1mm, signálový kabel cosi, zesilovače se honily za THD bez znalosti spektra a měly často vlastnosti limitované malou rychlostí přeběhu, přechodové zkreslení na denním pořádku, atd. atd. Bylo to doba "THD wars", jenže posluchačům se mnohé příšerně hrající strojky přestaly líbit. Otala a Curl přišli s důležitostí vysoké rychlosti přeběhu, Hiraga psal o subjektivní akceptovatelnosti zkreslení složkami nízkého řádu (2. a 3.) a citlivosti ucha na vysoké harmonické, a současně se začalo experimentovat s kabely. Jak už to bývá, překlopilo se to z jednoho extrému do druhého.
Pavel Macura Audio

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Ahoj Dadafte,
pošlu ti grátis postříbřené vodiče, ze kterých si pletu své kabely. Každý vodič má 0,5mm2 Takže jak se tak dívám, stačí ti v klidu dva na 1mm2. teda pokud nehledáš něco jiného.
Rothaudio

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ahoj paolo, lákavá nabídka, díky. mohlo by to být dobré - mám kabely jak říkáš - 2 x 2 x 0,5mm2, kroucené, párová čtyřka. díky za nabídku, zkoušet to nebudu, jsem spokojený s tím, co mám. pro mě je u reprokabelů nejdůležitější izolace. musí být tenká a tvrdá - vodiče musí být vůči sobě napevno: žádné pvc, vzduch, ppd a já nevím co. nejlíp teflon, ale i smalt je v poho.

já vlastně ani nevím, proč jsem se tak rozčílil. chápu, že techniky okouzlují různé parametry a různá zkreslení. mě ne. před časem jsem zcela přehodnotil svůj postoj k hifi. většinou se za hifi považuje to, co oproti ne-hifi hraje "věrněji". hifi je potom nikdy nekončící cesta, protože opravdu věrně to prostě nebude hrát nikdy.
tohle mi nevyhovuje. mám rád, když mají věci svůj konec.
a tak jsem změnil svůj cíl. co chci je, aby mi to hrálo dobře. abych, když si něco pustím, byl prostě spokojený.
myslím, že je to dobrý cíl. musí to být jó sračkovitá nahrávka, aby se to nedalo poslouchat - vlastně už si ani nevzpomínám, kdy naposledy mi něco nehrálo - ne že by špatná nahrávka nebyla slyšet, je, ale tak nějak neseroucně. člověku vadí mnohem míň, než nudná hudba.
zkrátka mně už žádné technické parametry a grafy a tabulky vůbec nezajímají. sorry.

Odpovědět