HDMI pro 4K a HD zvuk

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
zabiny007

HDMI pro 4K a HD zvuk

Příspěvek od zabiny007 »

Ahoj, pro propojení Primare BD32mkII a Primare SP33 budu potřebovat pořídit nový HDMI kabel s délkou cca 1m. Potřebuji aby zvládal HD audio a do budoucna i 4K.
Máte někdo reálnou zkušenosti s kabely od VDH, Furutech, Nordost, AudioQuest apod? Do jakého má smysl investovat a co už je pro tuto délku zbytečné? Nyní používám AudioQuest Vodka, který je ale svojí délkou 3m zbytečně dlouhý, takže jej použiji mezi SP33 a TV.

Můj favorit je aktuálně VDH HDMI ULTIMATE 4K HEAC , popř. opět AudooQuest Vodka.
Obrázek

P.S.: Prosím jen o reálné zkušenosti od multikanálníků. Teoretické úvahy o zbytečnosti drahých kabelů u jedniček a nul prosím nepište.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: HDMI pro 4K a HD zvuk

Příspěvek od terahera »

Pokud jsi byl s Vodkou spokojen,tak bych šel asi zase do Vodky.Já jej používám u DK a jsem nadmíru spokojen,dokonce teď uvažuji o koupi 15metrů a propojení přehrávače přímo s projektorem(mimo avr)

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

terahera píše:Pokud jsi byl s Vodkou spokojen,tak bych šel asi zase do Vodky.
NJ, když on ten červík hlodá, že když už člověk bude investovat, tak zda se nevyplatí něco přihodit. Když jsem koukal na web, tak dobré ohlasy jsou na Wireworld Platinum Starlight 7, což je ještě zaplatitelný kabel, navíc jej dělají i v 30cm, což by mi v podstatě stačilo.

Obrázek
Obrázek

Anebo když AudioQuest, tak zda nejít ještě o stupínek výš než je Vodka a to do Coffee, který už má i DBS.
Obrázek

No a pak je tu ještě otázka, když má BD32 dva HDMI výstupy, tak zda bych něco získal tím, propojit jej s SP33 přes dva HDMI kabely a jeden přiřadit jen pro video a druhý čistě pro audio...

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Nevím jak u SP33,ale u mě na obyč přehrávači Onkyo BD SP809 s AV také Onkyo nižší třídy,když jsem přiřadil zvlášť hdmi pro audio a druhé pro video tak rozdíl ve zvuku docela znatelný.Jinak s kabelama asi bude pořád hlodat červík ;) takže v tom se těžko radí,proto jsem psal jít do vyzkoušeného typu,pokud byla spokojenost.I když u stereo sestavy furt laboruju s kabelama,teď zrovna budu v digitální části zkoušet Homegrown Audio DNA,který mi zrovna došel

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

tito boli na prazskej vystave, a pan ma bohate skusenosti s kvalitnymi kablami (za normalne ceny), skus sa spytat, pripadne i nejake objednat: https://www.avproconnect.eu/contact

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

zabiny007
coffe a rozdělit.
pokud tedy nechceš spíše řešit podstatnější slabiny systému.
ať to hraje!

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

lachim píše:zabiny007
coffe a rozdělit.
pokud tedy nechceš spíše řešit podstatnější slabiny systému.
ať to hraje!
Díky za radu - slabiny se řeší postupně, však víš. Ale než "vyhazovat" peníze za dočasné řešení, to raději konečnou, i když bude aktuálně nedoceněná. Anebo nedotažená - když teď vezmu 1x coffee a až přijde čas tak další další :-)

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

zabiny
zkušenost velí... na kabelech nešetřit vůbec. kaáble co nejlepší zvládneš!
kabel nemáš důvod měnit.
i ten hdmi/4k ti vydrží dlouho. na 8k už asi zlepšovat nebudeš. (i přechod na 4k zatím není vůbec důvodný)
viděl jsi sám na výstavě
:-)

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Také jsem začal řešit hdmi kabely které jsem zakoupil kdysi dávno v supermarketu k dvd přehrávači a lcd tv.Nyní mám již druhý bdp a minix neo x8h+ novou tv uhd,ale kabely pořád stejné :x :lol: .Něco jsem přečetl na netu o hdmi a nějaký test tam ukazoval že rozdíl mezi levným a drahým kabelem hdmi není žádný a je to jen mítus, na druhé straně barikády jsou lidé kteří tvrdí a vidí opak.Zvolil jsem obměnu za audioquest forest které jsem objednal v délce 1m,tak jsem zvědav co to přinese,jestli si nějak polepším,každopádně ty nynější hdmi co mám zřejmě už nejsou k přenosu adekvátní. *headbang*

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Leony5
S kabely je to stejné na všech frontách,je jedno jestli HDMI,USB,repro nebo signálové,prostě nemůžeš je podceňovat!
Někde,už nevím kde,jsem četl krásný článek kde se mimochodem píše,že zvuk sestavy je takový,jaký je její nejslabší článek,což ve většině případů bývá kabeláž.Stejne to bude i u obrazu,takže je zbytečné kupovat UHD zobrazovač a pak to zazdít kabelem z marketu!Já třeba na plátně úhlopříčky 3metry docela poznám rozdíl mezi obyč HDMI a něčím adekvátním.Kdyz jsem do AV sestavy zapojil HDMI Vodku,bylo to,jako bych měl nový projektor ;)

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

:lol: No to je mi jasné,kabeláž u audio sestavy mám pořešenou,jen ty hdmi jsem doposud neřešil *headbang* ,Vodka se mi zdá už příliš drahá řeším 2ks tak jsem objednal ty forest.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

I Forest půjde oproti marketu hodně poznat a každopádně je to správná cesta ;)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Prispeju se svoji trochou. I kdyz HDMI pouzivam jinak - jako I2S digitalni tranportni kabel pred DAC.

Dnes rano jsem prehazoval levny 2m kabel z Alzy a 30cm uz slusny Wireworld.
Rozdil neskutecny. Cistsi a hladsi zvuk. *2thumbsup*

Predtim se mi zdalo, ze to nehraje, protoze jsem opet hybal s kabely a pripojil na rychlo alzakem, protoze byl po ruce... (HDMI kabl jsem podcenoval, priznavam) *headbang*

Odar

Příspěvek od Odar »

Keby to vyrobcovia hifi hraciek mysleli vsetko vazne, tak by sa nezaoberali vtakovinami, ako super mega hyper HDMI kabel, ale podporovali by DisplayPort.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

máte někdo, prosím, tip na dobrý HDMI konektor, který půjde dobře pájet a kompletovat?
Zatím jsem našel tyto:
https://www.conrad.cz/hdmi-konektor-bkl ... AtMN8P8HAQ
https://www.conrad.cz/hdmi-konektor-bkl ... na.k544840

Odpovědět