Home Made Repro kabel potřebuju radu :)

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
dieselak
Příspěvky: 18
Registrován: 31 pro 2015 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Home Made Repro kabel potřebuju radu :)

Příspěvek od dieselak » 02 led 2016 01:15

vlk44 píše:
Řešil jsem podobný problém s kabeláží. Mám reciever, do kterého nejdou zapojit ani banánky a vidličky a hledal jsem kabel pro zapojení repro s biwiringem. Nakonec jsem to vyřešil Suprou Rondo 4x4,0 http://www.supracables.cz/supracables/e ... ondo-4x4-0 Původně jsem používal relativně obyč. repro dvojlinku, pak jsem přešel na Cordial CLS 440 http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-cord ... 11412.html Cordial hrál super, ale mělo to jednu nevýhodu. Po cca dvou týdnech co jsem kabel zapojil začali oholené konce oxidovat a zvuk se znatelně zhoršil (výšky, prostor). Proto jsem přešel na Supru, která má pocínovanou měď a oxiduje pomaleji. A ikdyž už zoxiduje, tak oxid cínu vede mnohem lépe než oxid měďi. Takže nakonec spokojenost, ale stejně by bylo ideální každý měsíc, nebo dva vodič oholit a znova připojit. Ale na to jsem línej, takže to provádím 1-2x za rok :)
*palec*
tohle řešení se mi zatím libí ta Supra 4x4 vypadá zajímavě i cenově a když máš s tím dobrý zkušenosti tak mě to i zaujalo. zatím mám tady obyč 4mm dvoulinku z hornbachu no a je mi to nějak blbý to mít na BW ale nemám s čím srovnávat nikdo ze známých bohužel lepší kabely nemá tak jedu pokus omyl :-( . u Cantonu mi jiny kably(6mm taky obyč za par kč) za 2 roky zoxidovaly takovým stylem že jsou nazelenaly(našedly) v cele delce i pod izolaci takže ustřihávání kousku nějak ztratilo význam :lol:

vlk44
Příspěvky: 43
Registrován: 13 pro 2013 18:46
Kontaktovat uživatele:

Re: Home Made Repro kabel potřebuju radu :)

Příspěvek od vlk44 » 02 led 2016 10:47

dieselak píše:
vlk44 píše:
Řešil jsem podobný problém s kabeláží. Mám reciever, do kterého nejdou zapojit ani banánky a vidličky a hledal jsem kabel pro zapojení repro s biwiringem. Nakonec jsem to vyřešil Suprou Rondo 4x4,0 http://www.supracables.cz/supracables/e ... ondo-4x4-0 Původně jsem používal relativně obyč. repro dvojlinku, pak jsem přešel na Cordial CLS 440 http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-cord ... 11412.html Cordial hrál super, ale mělo to jednu nevýhodu. Po cca dvou týdnech co jsem kabel zapojil začali oholené konce oxidovat a zvuk se znatelně zhoršil (výšky, prostor). Proto jsem přešel na Supru, která má pocínovanou měď a oxiduje pomaleji. A ikdyž už zoxiduje, tak oxid cínu vede mnohem lépe než oxid měďi. Takže nakonec spokojenost, ale stejně by bylo ideální každý měsíc, nebo dva vodič oholit a znova připojit. Ale na to jsem línej, takže to provádím 1-2x za rok :)
*palec*
tohle řešení se mi zatím libí ta Supra 4x4 vypadá zajímavě i cenově a když máš s tím dobrý zkušenosti tak mě to i zaujalo. zatím mám tady obyč 4mm dvoulinku z hornbachu no a je mi to nějak blbý to mít na BW ale nemám s čím srovnávat nikdo ze známých bohužel lepší kabely nemá tak jedu pokus omyl :-( . u Cantonu mi jiny kably(6mm taky obyč za par kč) za 2 roky zoxidovaly takovým stylem že jsou nazelenaly(našedly) v cele delce i pod izolaci takže ustřihávání kousku nějak ztratilo význam :lol:
Ta Supra má i velkou výhodu v tom, že je jsou vodiče "pletený" křížem, takže umožňuje zapojení do tzv. křížový čtyřky, čímž se redukují indukčnosti. Mám to takhle zapojený na biwiring, takže mi k tomu stačily 2 kabely.

S499_1023
Příspěvky: 1338
Registrován: 21 říj 2008 18:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Home Made Repro kabel potřebuju radu :)

Příspěvek od S499_1023 » 02 led 2016 14:52

dieselak: Praktická rada - když opatrně provrtáš vršky těch plastových matic, tak tam normálně banánek zastrčíš.

boxer

Re: Home Made Repro kabel potřebuju radu :)

Příspěvek od boxer » 02 led 2016 15:38

diesel

Sorry, nečetl jsem to nijak podrobně a tak si nevšiml toho označení receiveru.

Jinak jsou tam v těch maticích na reprokabely ty díry (asi) zazátkovaný plastovýma zátkama. Dává se to všude (prý) z bezpečnostních důvodů. Buď se dají vyloupnout ostrou jehlou, nebo se matice dá vyšroubovat a zátka se "vyklepne" a nebo opratně (jak píše Sekal) "odvrtat".
Ale jde to.

A je to otevřený i na fotce.
Obrázek

Jarda69
Příspěvky: 1264
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Home Made Repro kabel potřebuju radu :)

Příspěvek od Jarda69 » 02 led 2016 17:34

Je poměrně veliká šance, že existuje víc modelů. Ať už dané časem výroby nebo lokalitou určení.
Fotky se liší nějakým přepínačem a trimrem nebo co to je.
Taky nápisem DSP-A1000

boxer

Re: Home Made Repro kabel potřebuju radu :)

Příspěvek od boxer » 02 led 2016 17:39

Bavíme se o reproterminálech.
A ty budou stejné nebo skoro stejné.

Jarda69
Příspěvky: 1264
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Home Made Repro kabel potřebuju radu :)

Příspěvek od Jarda69 » 02 led 2016 17:43

Jasně. Našel jsem fotku A1 a má tam dirky na banánky. Jen mi přijdou poměrně malé. Počítám, že na to mrkne jestli tam ty zátky nejsou. Někdy jsou udělané fakt pěkně a není to skoro vidět.
Já je z repro terminálů u beden vyndal až po roce *palec*

dieselak
Příspěvky: 18
Registrován: 31 pro 2015 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Home Made Repro kabel potřebuju radu :)

Příspěvek od dieselak » 02 led 2016 20:38

na te fotce nahore neni DSP-A1 ale A1000
Jarda69 píše:Jasně. Našel jsem fotku A1 a má tam dirky na banánky. Jen mi přijdou poměrně malé. Počítám, že na to mrkne jestli tam ty zátky nejsou. Někdy jsou udělané fakt pěkně a není to skoro vidět.
Já je z repro terminálů u beden vyndal až po roce *palec*
jo hold EU verze fakt asi nema :) zadny krytky to nema a provrtani taky nepomuze pac je to cely plastovy :x přikládám fotky abych nebyl za slepýho hňupa že nepoznam krytku 8-) kež by ty vršky toho terminalu šly aspoň vyměnit(nevím ani jestli někde jdou koupit jiny) ale zkoušel jsem to vyšroubovat a nejde :-( je to blokly ke konci jak kdyby končil závit
Obrázek
Obrázek
a podle tohodle usuzuju ze to EU verze nema
Obrázek

PítrsPraha
Příspěvky: 2171
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Home Made Repro kabel potřebuju radu :)

Příspěvek od PítrsPraha » 02 led 2016 20:40

Do tohodle banánky nestrčíš fyzicky a ani tam není žádný elektrický kontakt pro banánek.

dieselak
Příspěvky: 18
Registrován: 31 pro 2015 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Home Made Repro kabel potřebuju radu :)

Příspěvek od dieselak » 02 led 2016 20:48

teď me napadlo ze bych to vyzkousel prohodit z onkya na yamahu :-D teda jestli by to mělo zázračně stejný závity a podařilo se mi ty paskřivce vyšroubovat z yamahy
nevíte někdo jestli to je nějak bloknuty proti uplnymu vyšroubování ven nebo je to třeba jen zanesený a jde to špatně ?
vypada to ze pod tou krytkou by se mohly skrývat díry na banany
edit: tak nic z onkya to taky nejde vyšroubovat :-(

Obrázek

Jarda69
Příspěvky: 1264
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Home Made Repro kabel potřebuju radu :)

Příspěvek od Jarda69 » 02 led 2016 20:52

Bývá to bloknuté. Ke konci to bývá roztažené.
Dá se tam matka a pak to nějak rozklepnou. Jak je to tady, těžko říct.
Já to viděl u běžných českých banánkových zdířek.
Kromě vidliček, se ještě dělá letovací pin nebo jak to nazvat. Prostě takový trn.
Obrázek

dieselak
Příspěvky: 18
Registrován: 31 pro 2015 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Home Made Repro kabel potřebuju radu :)

Příspěvek od dieselak » 02 led 2016 20:57

vidím že to prostě je nereálný dát na to banánky jedinej asi rozumnej způsob jak udělat hezký kabely bude toto-což ani nevím jestli u nás to je k sehnání :
http://www.amazon.co.uk/Electrovision-G ... ag=av0c-21
nebo hold nechat oholenej kábl na jedný straně a na repro stranu dát 4 vidle a bude *fnuk*
edit : http://www.conrad.cz/vidlicky-pro-kabel ... ks.k363936 tohle vypada nadějně , teda kdyby to šlo ohnout a strčit do terminalu , hold musím vyzkoušet

Paul
Příspěvky: 544
Registrován: 19 říj 2008 12:19
Kontaktovat uživatele:

Re: Home Made Repro kabel potřebuju radu :)

Příspěvek od Paul » 02 led 2016 21:23

-já bych to na tvém místě asi moc neřešil a nechal to tak,jak to máš-"natvrdo".Koukám,že signál. kabely máš obyčejný tkaničky a špekulovat na nějakým bi-wire apod. ti určitě v této sestavě moc k lepšímu zvuku nepomůže.Je to jen můj názor-nic ve zlém. ;)

dieselak
Příspěvky: 18
Registrován: 31 pro 2015 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Home Made Repro kabel potřebuju radu :)

Příspěvek od dieselak » 02 led 2016 21:31

Paul píše:-já bych to na tvém místě asi moc neřešil a nechal to tak,jak to máš-"natvrdo".Koukám,že signál. kabely máš obyčejný tkaničky a špekulovat na nějakým bi-wire apod. ti určitě v této sestavě moc k lepšímu zvuku nepomůže.Je to jen můj názor-nic ve zlém. ;)
jestli myslis ty dva cinche tak ty tam jsou jen na to když si chcu já nebo někdo jinej pustit něco na rychlo třeba z telefonu přes jack :D tak jednou za rok , jinak jedu pres optiku , ale tu jsem musel vytahnout protože bych jinak ten receiver nevysunul ven :D
analogovy kabely jinak nepouzivam vubec

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti