Kabeláž - obecně

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kabeláž - obecně

Příspěvek od dadaft »

bh69 píše:Otazka je co vlatne ma vliv a jestli by se stejne rozdily nedosahly i s ruzne konstruovanymi kabely za normalni ceny ? Tim myslim, jestli hlavni efekt nedela proste to, ze kabel ma jine hodnoty a prubeh odporu, kapacity, indukcnosti a tim padem si lip nebo hur sedne s konkretnimi komponenty, ktere ma propojit ?
já myslím, že jo.
udělal jsem si DIY solid-core kabely s různými průměry drátu (např. u signálních 0,3; 0,35; 0,4; 0,45; 0,5; 0,55 mm atd., repro 2 x 2 x 0,7; 0,75; 0,8; 0,85 mm atd.) a od té doby jsem naprosto v klidu. pro každou kombinaci přístrojů, co mám, dokážu najít vhodnou kombinaci signální+repro kabel (např. Philips CD960 chce tenčí signální kabel než CD880 ;) ).
*2thumbsup*

horší, kdybych měl transport-kabel-DAC-kabel-předzesilovač-kabel-koncák-kabel-repro: to by bylo na mašli...

perys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od perys »

kabely jsou pravoplatny komponent retezce, to je jasny.
moje zkusenost je, ze vic nez reprokabel zvuk ovlivni intrconnect (a taky pomery vystupnich/vstupnich impedanci zdroje a zesiku), takze aktivni repro jako reseni je myslim silne diskutabilni

johnyr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnyr »

Zdravím,
s různými kabely a ani s HiFi nemám moc zkušenost, ale protože mne zaujala existence metrových kabelů za čtvrt milionu, snažil jsem se o tom něco zjistit. Někde jsem našel poměrně zajímavý slepý test, kde testeři nebyli schopni určit, co je kabel za statisíce a co dvoulinka za dvacku metr. Sice slyšeli rozdíl, ale nebyli schopni říci co je co. To je poměrně zarážející. Vzhledem k tomu, jaká přízračná moc se připisuje kabelům bych čekal, že cenový rozdíl několika řádů se projeví nejen na úrovni "co které sestavě víc chutná", ale hlavně na úrovni jednoznačně odlišitelné kvality. Vliv kabelů v žádném případě nepopírám, ale obecně mám pocit, že se mu připisuje možná víc než je pravda a rozdíl mezi kabelem za 2000, za 20 000 a za 200 000 bude spíš v tom, jestli se zrovna hodí k vaší sestavě a vašim uším.
Vaše názory?
Díky

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

v dokumentech od tara labs jsou solidne popsane vlastnosti jednotlivych zapojeni kabelu http://taralabs.com/white-papers je tam teoreticky popsano jaky kabel bu mel pusobit nejneutralneji

kazdy kabel ma jinou parazitni indukcnost a kapacitu, takze ti urcitym zpusobem rozhodi vyhybku a bedny pak hraji trochu jinak. zalezi jestli je to pro zvuk prinos nebo zhorseni. me treba postribreny kabel za 12 tacu rozsiril stereo prostor a pridal vysky, ale po case mi to prislo zase na ukor definovani jednotlivych zvuku v prostoru, takze jsem se vratil k levnejsimu cardas crosslink, ktery mi zni neutralneji a poslouchatelneji.

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Můžeš zde AM [edit by Pipis] nějak polopatisticky vysvětlit mechanismus rozhození parametrů výhybky imaginární složkou impedance kabelu ? Mohl bys to nějak konkrétně vyčíslit ? Díky...

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

jasne imaginatni slozka :D

KRAUTWIRE

Reference HT II
# indukčnost 0,27 µH/m
# odpor 7 mOhm/m
# kapacita 168 pF/m

Awakening
# indukčnost 0,36 µH/m
# odpor 4,5 mOhm/m
# kapacita 135 pF/m

atd..

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Zdá se, že mi nerozumíš AM [edit by Pipis]: ptám se na vyčíslení vlivu v nějaké vztažné veličině a to, co se kde projeví...pochopils ?

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

...že by náznak pokusu zesměšňovat kolegu v diskuzi :?: *taktone*

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Hoši hifisti, pachtíte sa dokonalým a dokonalejším zvukom, výmenou kábla nastane zlepšenie o dve triedy a potom niekto napíše
AM píše:.....treba sirokopasmove voxativy za desetinu ceny ANTEn udajne hraly.....
Žiadna súčiastka nie je ideálna, ani reproduktor nie. Žiadny svetový výrobca nepoužíva širokopásmo ako svoje TOP riešenie, prečo asi? Pretože vyrovnať Himaláje na jeho charakteristike by bolo treba ešte väčšiu výhybku ako ANTE. Keď to niekto urobí tak ako sa to robiť má, zrazu je označený za diletanta a jeho výtvor za nepočúvateľný. Mne z toho vychádza iba jediné, máme zlé počúvacie návyky. Nie preto že väčšina z nás nepočuje rovnako ako konštruktéry, ale preto že väčšina z nás porovnáva hodobné zariadenia (nie hudbu samotnú) medzi sebou.

boxer

Příspěvek od boxer »

Škoda,začalo to být po delší době zase zajímavý.

Odpovědět