o Síťových kabelech obecně
Monte, u stíněných síťových kabelů opravdu platí, že se jejich pozitivní vliv zvyšuje s délkou. Je to fyzika, a je to i logické.
Zjednodušeně řečeno, nestíněný napájecí kabel přivede tzv. elektromagnetické rušení až do blízkosti audio přístroje, a ten často není proti němu dost odolný, a to může mít vliv na zvuk. Stínění tento druh rušení oddálí od přístrojů o svou délku, stačí metr a něco od přístrojů, a přenos prostřednictvím elektromagnetické vazby se významně zmenší. Úplně selsky, zdroj rušení oddálím od přístrojů. Elektrotechnici prominou polopatismus.
Našel jsem narychlo tohle http://www.urel.feec.vutbr.cz/Encyklope ... =1.2.2.htm, snad to postačí.
Našel jsem narychlo tohle http://www.urel.feec.vutbr.cz/Encyklope ... =1.2.2.htm, snad to postačí.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů
Přesunuto z vlákna Genie Mains Power Cable:
Noaide,
díky, že jsi to zde napsal. I když tento kabel neznám, tak je mi jasné co jsi zažil. Když jsem s Peerem před cca 2 roky popisoval kabel Oyaide Tunami GPX, tak jsme byli za blázny. Je to tak, napájení musí být ošetřeno a věř mi, že filtr je jen filtr, ale když si pořídíš pračku, tak se budeš zase divit.
Zase se najde spousta skeptiků, kteří to zde budou napadat a znevažovat. Toto není žádná reklama, jak někteří šíříli. Chci se podělit jen o svou zkušenost nebo si rád přečtu zkušenost druhého, třeba Noiada, Lacima atd.. Mnozí z těch co si před dvěma roky ťukali na čelo dnes mají Renownův kabel doma a někteří i pračku. To je vývoj a smekám před těmi co to umí přiznat. Nechme teď cenu stranou, protože i VDH je velmi kvalitní kabel a má maloobchodní cenu podobnou Tunami GPX, že se dá sehnat levněji je jen díky dobré vůli Renowna, díky mu za to.
Nechci to nikomu nutit, kdo nechce nemusí, kdo chce ať zkusí, ale ať mi nikdo netvrdí, že to nehraje, když to mám doma!
Noaide,
díky, že jsi to zde napsal. I když tento kabel neznám, tak je mi jasné co jsi zažil. Když jsem s Peerem před cca 2 roky popisoval kabel Oyaide Tunami GPX, tak jsme byli za blázny. Je to tak, napájení musí být ošetřeno a věř mi, že filtr je jen filtr, ale když si pořídíš pračku, tak se budeš zase divit.
Zase se najde spousta skeptiků, kteří to zde budou napadat a znevažovat. Toto není žádná reklama, jak někteří šíříli. Chci se podělit jen o svou zkušenost nebo si rád přečtu zkušenost druhého, třeba Noiada, Lacima atd.. Mnozí z těch co si před dvěma roky ťukali na čelo dnes mají Renownův kabel doma a někteří i pračku. To je vývoj a smekám před těmi co to umí přiznat. Nechme teď cenu stranou, protože i VDH je velmi kvalitní kabel a má maloobchodní cenu podobnou Tunami GPX, že se dá sehnat levněji je jen díky dobré vůli Renowna, díky mu za to.
Nechci to nikomu nutit, kdo nechce nemusí, kdo chce ať zkusí, ale ať mi nikdo netvrdí, že to nehraje, když to mám doma!
Ještě maličkost.
I mezi kvalitním síťovým kabelem a kvalitním dražším síťovým kabelem
může být kvalitativní posun.
Ty názory, kdy si někteří mysleli, že si koupí laciný kabel a mají vystaráno, protože lepší to již být nemůže,
byly mylné...
I mezi kvalitním síťovým kabelem a kvalitním dražším síťovým kabelem
může být kvalitativní posun.
Ty názory, kdy si někteří mysleli, že si koupí laciný kabel a mají vystaráno, protože lepší to již být nemůže,
byly mylné...
A nebylo by od věci-vhodné tento kabel VDH zapojit přímo od pojistek v bytě? Jestli by to už nešlo příliš do peněz. Nezvažujete někdo tuto možnost...
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Re: o Síťových kabelech obecně
Safra, to jsem si nevšimnul, teď to nenavazuje. Já regoval na Noaida, ale to už je jedno.
Jedině dát Noaidův příspěvek do obou vláken, Pipisi šlo by to?
Jedině dát Noaidův příspěvek do obou vláken, Pipisi šlo by to?
Taky mne to napadlo. Ale myslím, že by to nemuselo být od pojistek. Jen aby byl delší. Škoda, že se nedají zapojit dva za sebou, vyzkoušel bych to doma. Neexistuje nějaká redukce mezi těmi konci? Taková spojka? Sice jsou to kontakty navíc, ale za zkoušku by to stálo.Piskot píše:A nebylo by od věci-vhodné tento kabel VDH zapojit přímo od pojistek v bytě? Jestli by to už nešlo příliš do peněz. Nezvažujete někdo tuto možnost...
Chlapi napadlo vás někdy strčit přívodní stíněnou šňůru ještě do kovové trubky nebo vlnovce? Stínění sice omezí el. složku pole, ale ne magnetickou, takže NF magnetická složka (způsobená průchodem napájecího proudu) vyzařuje vesele ven. Kovovou trubkou ji odstíníte.
Pavel Macura Audio
...to víš, že joPMA píše:Chlapi napadlo vás někdy strčit přívodní stíněnou šňůru ještě do kovové trubky nebo vlnovce? Stínění sice omezí el. složku pole, ale ne magnetickou, takže NF magnetická složka (způsobená průchodem napájecího proudu) vyzařuje vesele ven. Kovovou trubkou ji odstíníte.

Ještě uvažuji o levnější verzi kabelu, např. Helukabel http://www.helukabel.de/index.php?lang= ... he%20Daten A nebo LiYCY-JZ (F-CY-JZ) http://www.kabelyvodice.cz/kabely-vodic ... ycy-jz.php Dat je rovnou do zdi, jen nejsou už tak dobře stiněné jako VDH, ale zato jsou zase asi 10x levnější. Případně mne napadlo obalit je ještě alobalem, nebo nějakou ochrannou kovovou hadicí. Zásuvky bych řešil nějaké cenově přijatelné. Ještě by to chtěllo nějakého přijatelného rozdělovacího psa na zásuvky (napadlo mne rozdělat psa od Belkinu a použít přívodní Helukabel, pokud to neni blbost). Nebo něco podobného jako od Supry http://www.svensound.cz/sitovy-filtr-SU ... P_g34.html Kabel VDH by byla asi až poslední možnost. Přeci jenom moje technika neni na takové cenové úrovni aby to bylo poznat. (v budoucnu by na zkoušku VDH stalo za to zkusit)
A ty jsi to zkoušel? S jakým výsledkem?PMA píše:Chlapi napadlo vás někdy strčit přívodní stíněnou šňůru ještě do kovové trubky nebo vlnovce? Stínění sice omezí el. složku pole, ale ne magnetickou, takže NF magnetická složka (způsobená průchodem napájecího proudu) vyzařuje vesele ven. Kovovou trubkou ji odstíníte.
Já si cestou z práce koupil 2m ocelového husího krku, není to drahé, a mám částečně odzkoušeno v několika variacích.
Já mám doma všechny kabely stíněné 3x plnou stříbrnou pleteninou.Ty jsou strčené do těsného vlnovce z mědi a to celé do starých vodovodních olověných trubek 5/4".Jen fitinky jsem nesehnal olověné,použil jsem pozinkované. Celé je to natřené stříbřenkou na odtahy od kamen a vypálené letlampou.
Veškeré vyzařování vně i dovnitř žádné.
boxer píše:Já mám doma všechny kabely stíněné 3x plnou stříbrnou pleteninou.Ty jsou strčené do těsného vlnovce z mědi a to celé do starých vodovodních olověných trubek 5/4".Jen fitinky jsem nesehnal olověné,použil jsem pozinkované. Celé je to natřené stříbřenkou na odtahy od kamen a vypálené letlampou.

V případě jaderné války nepoznáš rozdíl ve zvuku,maximálně půjde něco málo přes fitinky

noaid píše:A ty jsi to zkoušel? S jakým výsledkem?PMA píše:Chlapi napadlo vás někdy strčit přívodní stíněnou šňůru ještě do kovové trubky nebo vlnovce? Stínění sice omezí el. složku pole, ale ne magnetickou, takže NF magnetická složka (způsobená průchodem napájecího proudu) vyzařuje vesele ven. Kovovou trubkou ji odstíníte.
Já si cestou z práce koupil 2m ocelového husího krku, není to drahé, a mám částečně odzkoušeno v několika variacích.
A kde se to kupuje

Používá se to ve studiových stojanech na racky. Měl bych dodat, že aby to stínilo nf mag. složku, tak materiál musí obsahovat Fe, mědí či stříbrem to jaksi moc nelze, leda že by to stínění bylo 10-20mm tlusté.noaid píše: A ty jsi to zkoušel? S jakým výsledkem?
Pavel Macura Audio