Vincent Bi-wire

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Bunik
Kontaktovat uživatele:

Vincent Bi-wire

Příspěvek od Bunik »

Obrázek

Co říkáte na tyto repro kabely? Máte někdo zkušenost?

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Re: Vincent Bi-wire

Příspěvek od PavelN »

Mám 2,5 m délky. Určitě hrají lépe než Supra Ply. Zvuk podle mého nějak výrazně neovlivňují.

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Jistě jsi tedy oba kabely srovnával, tak napiš prosím něco více o Tvém subjektivním pocitu. Díky

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Jestli chcete,mohu Vám něco překopírovat z mailu. Pro prodejce to není moc radostné čtení.
Rothaudio

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Nechapem na co cakas, ale nezabudaj, ze ta uz berieme ako predajcu inej znacky kablov, tak aby to nevyznelo ako od Ekiho *sunglases*

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Tak co bude s tou zdrcující kritikou kabelů Vincent? Nemohu se rozhodnout mezi Babex audio Twister bi-wire a Vincent. Jednu ze značek bych chtěl jako provizorium pro bi-wire než našetřím na novou aparaturu a Kimber Bi-focal.

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

JIRIE, na "zdrcující" kritiku se v.....!
Pominu-li, že by bylo od prodejce Paola silně neprofesionální cpát sem subjektivní kritiku kabelu nějakého pána a povýšit jí za GRÁL, tak je snad lepší si ony typy kabelů půjčit a poslechnout. Nebo dáš na "jedna baba povídala"? Vždyť máš doma stejně jiné krámy..........., bude ti to hrát samozřejmě jinak než onomu dobrému muži.

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Samozrejme, jsou to subjektivni nazory. V porovnani bylo vicero znacek. Jen dodam, ze Supra tam nebyla a mych kabelu se to take moc netyka. Ale klidne si chlapci kupte co se vam libi. Hlavne design je rozhodujici faktor.
Rothaudio

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Kabely od Vincka se mi líbily. Nic jsem od nich nečekal, představoval jsem si, že to bude bižuterie, ale byl jsem příjemně překvapen. Určitě se dají proti záloze zapůjčit a vyzkoušet. Všechna hodnocení jsou subjektivní, vztažená k určité sestavě a subjektivně hodnotícím uším...

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

paolo, máš naprostou pravdu a ještě si zapoměl dodat a cena. :lol:

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

to PavelN:
opravdu mas 2,5m delku? Co vim, delaji se bud 2 nebo 3m. Ja o nich uvazuji a 2,5m by bylo idealni. Slysel jsem je nekolikrat a libilo se mi to. Dulezite ale je s cim. Potreboval bych je nekde pujcit, ale vse je daleko, abych tam kvuli tomu jel.

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Tak jsem si ty kabely změřil a bohužel mám jen 2 metry.
Porovnání se Supra ply 3,4 S už teď možné není. Jsou to dva roky, co jsem je používal bi-wire s utahovacími banánky. Kabely Vincent dodaly větší rozlišení detailů a také mají vzdušnější projev. V mém případě velký přínos. Dobré je také to, že je možné vyměnit banánky za vidličky. Ohledně hodnocení rozdílu Supry a Vincenta je to velmi subjektivní a Vincenty stojí téměř dvojnásobek Supra ply.

To Paolo:

můžeš mi prosím napsat do mailu kritiku kabelů Vincent
Moc díky

Bunik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bunik »

Jejich cena vskutku není nejmenší a nejsem si jist, jestli se to tak projeví na mé sestavě (viz fórum).
Tento víkend je snad konečně budu mít doma na zkoušku. Pak se uvidí, jestli pudu do o polovic levnějších Xindaků SC-01B, nebo do Vincka. A nebo... máte lepší nápad? :) Jako třeba po vzoru jistých spoluobčanů ustřihnout pár drátů elektrického vedení? Máto pár výhod. Hafo mědi a válí se to všude kolem. :D

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

to: Bunik
Určitě se rozdíl pozná i na tvojí sestavě. Otázka je jen, zda subjektivně uznáš, že zvukový rozdíl Vincenta stojí za vyšší investici.

Bunik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bunik »

Takže kabely mám na zkoušku už asi týden doma.
Když sem je poprvé zapojil a pustil The Wall docela mi to otevřelo oči. Nevím proč ale čuměl jsem do blba a užíval hudbu. Něco se stalo.
Pak jsem nějakou dobu neměl čas. Teprve včera jsem si našel chvilku na porovnání s Xindakem.
Pustil jsem Tubular Bells II. Poslouchal jsem skladby 3-7, pak nahodil Xindaky a pustil je znova. Najednou jsem měl z Xindaků divný pocit úzkosti. Rozhodně ubylo prostoru, basy už nebyly tak rychlé jako předtím. Celkový projev byl takový sušší, méně zajímavý.
Dnes jsem vyzkoušel Music of the Spheres. Na tomhle albu vynikla pro Vincent lepší separace nástrojů.
The Wall jsem pustil znova a jen potvrdil co jsem už věděl.

Nikdy bych neřek, že kabely můžou tolik ovlivnit. Bratranec elektrikář si určitě klepe na čelo. :lol:

Asi do Vincka půjdu. Ještě si to nechám v hlavě proležet přes víkend a v pondělí vrátím buď kartonový a nebo dřevěný box. ;)

Odpovědět