bohus

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
bohus
Kontaktovat uživatele:

Re: bohus

Příspěvek od bohus »

Mejlka, ty kabely od Svensounda jsem myslel Supra Sword ale napsal něco jiného. (Mám si to po sobě číst.) *headbang*

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

bohus

znova se koukám na fotku tve sestavy... a slintám.
vyladěné, krásné. dotažené do 100%.
málo kdo, bohužel ani já ne, má zesilovač, který je schopen na "200%" rozhýbat repro.
ty to máš dotažené. sam a kladiva... zřejmě ideální.
trochu ti závidím pana renowna s jeho potenciálem.
co renown a nějaká pračka-oddělovací trafo?
nebyl by to poslední kamínek do mozaiky hifi-dokonalosti?

sám mám pračku ri-audio a vím, jak to hraje bez ní.
užívej hudby. chtěl bych si u tebe poslechnout homolovou a novosvětskou....

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Obrázek

Obrázek

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

to Rowing :
děkuji moc za fotky
to Lachim :
našeptávači nezlob, :lol:
zatím nemám místo a za druhé bych musel asi pračky dvě.
Vzhledem k výkonu (a možnému příkonu) těch mašinek, jsem zatím provedl ještě jedno prokopání zdí a přivedl ještě jednu samostatnou silovou linku.
Takže pro jedno kladivo, subwoofer a nějaká ta malá trafa je jeden samostaný přívod siloviny se samostatným jističem a pro zbytek je opět samostatný přívod i se samostatným jističem. A pro jistotu jsem na každý přívod dal ještě bytelný pákový vypínač. Každý konec silové linky končí ve filtru SUPRA.
O nějakém řešení s pračkou budu ale stejně uvažovat když už jsi mi nasadil brouka do hlavy.
Teď mě ale čeká pohodička při rozehrávání a poslouchání přenosky Ortofon JUBILEE *hura* a v nějaké době snad ještě upgrade phono předzesilovače.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

To Bohus:
Ahoj, koukám, že jsi vyměnil Salsu za Jubilee, můžeš prosím naznačit rozdíl ve zvuku?
Mám také Salsu, jsem velice spokojen. Ale jak to tak bývá, hlodá vě mě červík, zda bych ze svých LP nevyždímal více :D
Mám ovšem obavu, že moje současná sestava - kvalitativně odpovídající a snad i sladěná (P-J X-Pression, Salsa, P-JTube box SE) by vyžadovala výměnu grama i předzesilovače, což by bylo drahé a vzhledem k tomu, že jsem spokojen, celkem marnotratné.
Ale takoví jsme my hifisti, že? Za malý posun ve zvuku a skvělý pocit jsme ochotni si připlatit :D

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Bohus:
jaké to používáš repro kabely?

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Já tam vidím černo-světlý kroucenec slušného průřezu, tak bych řekl KRAUTWIRE model3. Také jsem ho míval, ale poměrně brzo jsem ho dal pryč, protože zdůrazňoval spodek co do objemu a zhoršoval tam definici a u výšek ubíral informace. Ve výrobním programu byl nedávno obměněn, a podle struktury kabelu bych to viděl k lepšímu. Já dnes používám pletence KIMBER, jsou na tom s přenosem hudby lépe.
Noble Audio - výroba a prodej

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

to Peer :
repro kabely - to je ten nedodělek, jak jsem psal výše. Ze Superchargerů měly už dávno vést 1,3 m kabely SUPRA SWORD do Sonusů.
Nějak se je nepodařilo Svensoundovi zajistit.
Doposud jsou tam 8mm měděné provizórní o délce 1m.
Renown vymyslel náhradní řešení, které pokud vyjde, tak ve svém důsledku bude znamenat, že Sonusy budou krmeny stříbrným Krautwire 3, jehož ohnutý kus je vidět za levým Superchargrem, ale i to bude prozatímní řešení než se dobéřu finálního. Doposud ty Krautwire slouží k napájení Superchargerů ze SAMa.

to Sostakovič :
Před JUBILEE jsem měl i Ortofon Bronze a skok už jen mezi Salsou a Bronze je opravdu obrovský.
Zpěvačku již netušíš, ale stojí najednou před Tebou. Celý přednes veškerých pásem je živější.
A co hlavně a co mohou potvrdit i jiní majitele Bronzky, zmizí šum a většina praskotu ve starých deskách.
Jsem dost nevěřící Tomáš a co sám neslyším tomu moc nevěřím, ale rozdíl mezi Salsou a Bronzkou je opravdu veliký.
Bohužel i cenově.
Tento názor Ti určitě potvrdí i posluchači včerejšího testu přenosek na Valachoch.
A myslím si, že v Tvém případě by jsi nic jiného (ani gramo ani phono předzesilovač) než přenosku měnit nemusel.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

To Bohus:
Moc díky za rozbor. Už vím, čím si udělar tadost. Ortofon Bronze *2thumbsup*

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

bohus

nezlobím. mám naposloucháno-vyzkoušeno :).
bez ri-audio zní sice the wall energičtěji, ale housle, violy, harfa.... a urbanová zase agresivně, nepřirozeně.
moc krát jsem řešil, zda tu pračku používat nebo ne....
vždy zvítěžilo zapojení s pračkou.
ale ty máš renowna. na tvém místě bych dal stejně na něj.

ta sestava je fakt nádherná. kdyby jsi byl do 200 km, už se k tobě neomaleně hrnu na besuch.
i elektřinu máš vyřešenou... ještě všechny kabely ve stříbře a máš hotovo. :)

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

bohus píše:Doufám, že už je na nějakou dobu konec změn, tak tedy :
digitální větev : již jsem "dík" vyjádřil Lachimovi v jeho vlákně, přibyla EPS. Nevěřil jsem, uvěřil jsem.
analogová větev : díky příteli Renownovi změna dost podstatná a to - nové raménko Pro-Ject Evolution a k tomu přenoska JUBILEE. O naprosto precizním předrátování raménka stříbrnými Van Den Hull je v případě Renownova zbytečné hovořit.
Kabely jsem se na podnět kolegy "Pytel" snažil taky poschovávat co nejlépe, ale předtím jsem všechny silové obměnil za Supry včetně dvou filtrů. Mám ještě jeden malý renonc v repro kabelech v délce a typu posledního článku. Supry Loread od Milana Černohorského doposud nevyšly a tak Renown přišel se zajímavou myšlenkou a pokud vyjde tak bude vystaráno.

A Filipe, Ty jeden z prvotních našeptávačů, kdy se chystáš na Ostravsko?

Fotku ustavení pošlu raději adminům abych něco nezprasil.
Mé původní plány byly spojeny s případnou pracovní cestou Zlín - Ostrava druhý zářiový víkend, jenže jak se to stává, dopadlo to jinak a nedalo se to skloubit. Věř ale, že expedice se uskuteční. 8-) Nakonec obrátím. I Ty jsi měl v plánech navštívit lázeňský trojúhelník, a taky to nějak nedopadlo! A byl jsi daleko blíže mě a Pipísovi, než je trasa z lázní do „ocelového srdce“ této hifácké komunity! *sunglases*

Jinak koukám, že bronzovým Ortofonem tu jsem už osamocen. :cry:

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Bohus:
jsem zvědavý, jestli bude slyšet rozdíl ve zvuku u těch repro kabelů... Jsou na to dost krátké...
Pak napiš...

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Všechno nejlepší k dnešnímu svátku !!! *hura*

primare
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od primare »

Ahoj Bohuši, na jiném vlákně jsem pochopil, že používáš koncový zes Primare A-32. Ve Tvém vlákně ses,koukám, nepochlubil. Je to asi můj upgrade budoucnosti. Jak jsi poslechově pocítil jeho zařazení? Pokud už jsi to někde psal, stačí link.

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Ahoj Primare,
má základní sestava zůstala beze změn, ale mám ještě jednu (říkám ji manželčina), kterou jsem se rozhodl obměnit.
Již kdysi dávno jsem toužil po značce PRIMARE, ale vždy mě to nějak obešlo. Teď, když se naskytla příležitost, tak jsem nevával
a vše staré (manželčino) železo šlo pryč a já zakoupil celou sestavu z Primare. (k zesu o kterém víš i DVD 30 a SP 31).
Jak se to projevilo? Bohovsky. SF Concerto Home, které Primare až do koupě nových repro krmí a budou krmit se projevily v úplně jiném světle.
Najednou mám z poslechu radost a nehledám co mi tam chybí. Vše je pevné, hutné a současně i plné detailů. Vzhledem k umístění repro jsem si zvykl spíše na kouli, ale koule se nějak smrskla a vystoupil prostor. Nečekal jsem od této aparatury vzhledem k umístění nijaké zázraky, ale zařazení Primare mě velmi příjemně překvapilo.
Je mi naprosto jasné, že toto železo zvládne mnohem, mnohem víc. Teď se blažím z rozdílu který slyším a těším se na nové repro.

Odpovědět