Audionet SAM2 má skvělou phono kartu. Doplatek byl rozumný, Bohuš má na rozehrání vynikající MC přenoskový předzesilovač.
Ortofon pro Jubilee doporučuje 10 Ohm. Karta umí jen 100 Ohm.
Asi nevadí. Karta je výborně vyladěná tranzistorová konstrukce. V Bochumi měří a poslouchají.
Užil jsem si všeho vynilu. Asi vrchol bych označil Katiu Meluu.
Dechy foukaly, kopák nebyl jen separovaný od baskytary, on s ní neměl nic společného! Barvy obou zvuků, byly tak rozdílné a bohaté, jako by to ani nahrávka nebyla. Celá kapela doprovázela znělý zpěv a nabízela pestré aranže upoutávající pozornost k hudbě jako uměleckému celku.
http://www.katiemelua.com/releases/calloffalbum.html
Klavír na Lennonově Imagine, mě zaskočil. Tohle bych si chtěl vychutnávat několik dní. Neopakovatelná plnost, bohatost uchulibost ušlechtilého nástroje je na dlouhé studium.
Obával jsem se dynamicky oslabeného Suprafonu, které mi přijde lepší na MM přenoskách.
Zbytečně!!! MC LO Jubilee a Phono Audionet vydolovaly harmonie a plnost z Planetárium Vašíka Neckáře a další české popiny předaly poselství prostě jemněji, ale velmi cituplně.
Nuda nebyla a každá, nevím kolikrát přehraná drážka hrála zajímavě.
Pro mě osobně, ani pekelná dynamika a drastický odstup od signálu v ART-u CD, ani nezvyklé ticho v muzice, nepřekonalo tu plynulost a opravdovost analogu. Nejsem ani technik, ani muzikant, jen mi přijde porovnání skutečného zvuku trubky, kontrabasu, vokálů více "věrnější" tomu co slyším na živo.
Vznikly i potíže. Statika LP vypínala mikroprocesor Sama, někde vznikl brumík. Doladí se.
Karta je krásně provedená, Wima kam se podívám. Bude se ještě rozehrávat, zvuk bude více čirý, barevnější.
Pořizovačka 400€ za kartu, je velmi příznivá. Tento nákup prostě vyšel.
Cena za bórovou chvějku s diamantovým hrotem Shibata na Jubilee ?
1200€ na 3000 hodin životnosti hrotu?
11,20 Kč na hodinu, to je otázka pro každého soudruha, na samostatný domácí úkol.
Bohuš je za analogovou vodou.