to drfish: Právě ta Camouflage, ze které tady mám ty fotky, byla v Praze na Vltavské a Marcus tam měl tu zlomenou nohu z předešlého dne, koncertu v Blavě, kde při skákání špatně došlápl a až po koncertě navštívil lékaře a dozvěděl se, jak vážné to je.
Naštěstí tu Prahu nezrušili, přesto, že jsme byli od rána s přítelkyni před kultůrakem, kde jsme se o tom problému už brzy dozvěděli, poté měli strach, jak to celé dopadne, se nám nakonec koncert strašně líbil.
Prvně v životě jsme zažili ne dva, ale tři přídavky a skupina byla hrozně ale fakt hrozně vstřícná ke svým fanouškům.
My jsme měli navíc obrovské štěstí, že jsme před koncertem dlouho komunikovali emailem se Slovenským pořadatelem a taky jelikož si nás všiml, po celý den před koncertem, jak jsme tam neustále pentlovali a něco zjišťovali, jsme se nakonec dostali před koncertem téměř jako nějaká VIP na koncert, jako jediní jsme nebyli ani šacování atd. Prostě pořadatel si pro nás přišel o něco dříve a pustil nás dovnitř, všechno jsme s ním probrali apd.
Měli jsme dotaz, zda by bylo možné se s Camouflage setkat osobně, podepsat CD-čka apd. a on přislíbil, že asi ano.
Po koncertě pro nás přišel a vzal nás ke kapele do zákulisí, tam jsme udělali fotky, trochu pokonverzovali v angličtině, fakt super, když viděli naše placky z roku 88,89 výlisky z té doby, tak byli velice vstřícni i k podpisům a focení.
Teprve pak sešli mezi fanoušky, tam už to focení nebylo tak super, protože se všichni tlačili a tak, vůbec se nedalo, aby se do jakéhokoli záběru někdo nevecpal v ten pravý okamžik.
My jsme měli fakt štěstí jako prase. Na toho pořadatele a vůbec na všechno.
Jinak Na DCD jsme na ANASTASIS (Vzkříšení)do Prahy taky chtěli, jenže lístky na dobrá místa byli rychle pryč a sedět úplně na boku jsme navíc za ty prachy prostě odmítli.
Byl tam ale kámoš a volal mi jak supr to bylo.
No ale máme alespoň vinyl, bohužel mi nevyhovuje, že je transtparentní, starý dobrý černý vinyl.
Na tom průhledném se špatně orientuje, když jsem je měl na Okki Nokki, měl jsem pěkné nervy a jinak tomu není ani když poslouchám.
Jinak ale na Brendna jsme byli asi před třemi roky v Praze v divadle archa na jeho druhý projekt stejně nazvaný ARK (archa)
Byl to boží koncert, dva přídavky, perfektní zvuk!
Jediné co nám chybělo, byl fakt, že nevyšel za fanouškami po koncertě, čekali jsme 4 hodiny, takže nám ujel poslední vlak do OV a my se museli jebat v Praze v macdonaldu do rána a u toho k...a neusnout!
Což se nám nepovedlo, takže jsme byli jednou vyhození do té kosy se slovy že se máme projít a můžem se vrátit !!!
Zlatí komunisti! Ti nás nechali v teplé, vytopené čekárně na nádraží i spat, když jsme čekali s lístkem na vlak.
Ze šmejdami taky uměli zatočit, protože je jednoduše zavírali !
Dneska ti zavřou v noci nádraží a předtím tě vyhodí na mráz na ty špinavé vyfetované lavičky mezi ty kentusáky aby tě tam očesali o poslední prachy co u sebe máš, v tom lepším případě.
Samozřejmě, za skoro litr na osobu se můžeš v Praze skoro kdekoli vyspat, jenže ono my jsme dva a když vyrazíme na koncert, tak máme všechno v nákladech dvakrát a ono toho je fakt moc na poměry ingenýra a vyučence.
Já vždycky řeknu moji drahé : Ty si se zbláznila! Tolik peněz za přespání v Praze! To si radši za ty prachy koupíme Vinyly.
Pak je vystaráno, pokud ujede poslední ušmudlaný vlak po dvanácte, pak jede první kolem půl páte.
Do té doby macdonald
Nakonec ten jediný zmetek co tu dotáhl tu úžasnou demokracii vypomůže alespoň tak.
This Mortal Coil je boží záležitost, všechny tři.
Vůbec celá 4AD byl vždycky skvělý label se skvělou hudbou navíc to patřilo zvukově pro hifistu mezi to lepší !
Nedivím se, že si lecos od nich vybral pro remastry s analogových pásu i nejlepší label na světě MOFI.
CLAN OF XYMOX patří u mne mezi to nejlepší co poslouchám, přesně tam kde mám srdeční DEPECHE MODE.
Je to úplně jiná hudba, nedávno jsem viděl na you tube záznamy z Bolkova v Polsku, zjistil jsem, že tam jezdí občas na gothic festival, je to každý rok v létě.
Co jsme se to dozvěděli, tak dohledáváme, zda tam někdy zas nebudou, jako poslední hvězdy na konci festáku.
Z toho posledního je dokonce záznam na DVD, sice jim chyběl kytarista a Rony Morings měl navíc bronchitidu, či co podobného, přesto na you tube jsem viděl něco málo a dobrý.
Chci to brzy koupit, mám to v merku.
Na vánoce jsem si objedna jejich poslední placku 2012 jmenuje se KINDRED SPIRIT a udělali CD, kde přespívali od každé své oblíbené kapely, která je ovlivnila v mládí, jejich songy.
Na mátkově zmínim : THE CURE- A Forest, Depeche Mode - Question of time, David Bowie-Heroes, SISTERS OF MERCY - Alice, taky NAIN INCH NAILS, JOY DIVISION, SIOUXSIE AND THE BANSHEES.
Je to super placka a Ronyho podání, vůbec celé xymox podání je podle mě hodně dobré !!!
V práci to pařím ve sluchátkách a je to hodně návykové a halucinogenní

.
Všechny ty kapely taky léta poslouchám, dodnes, takže to můžu hodně posoudit a fandům těchto stylu doporučuji !
Nebudou zklamáni.
Mě se ale moc líbí i Breaking Point(2006)In Love We Trust (2009) a hlavně! V poslední době : Darkest Hour (2011) !!!
Nechápu, jak stále může někdo dneska natáčet tak dobré gothic elektro music, ale já tomu rozhodně fandím, protože já se toho ještě nenamlsal, stále mi to dáva chuť do života, i ve 40-ti!
Asi jako florbal, s tím to mám stejně.
Mám skoro všechno co vydali na CD, měli ale krátké období, cca dvou desek, které dodnes nepochopím, Rony docela bláznil,jedna deska se jmenovala METAMORPHOSIS a druhá už si nepamatuji, no ty dvě jsem musel dát pryč!
Jinak ale nadupaná elektrogothika s charismatickým hlasem.
Ne teda vždy co se desek týče, ale častokrát.
Jediní Holandani, které hodně beru vážně, hlavně teda Ronnyho Moringse.
Ještě k tomu HOPE BLISTER, to mě hodně zklamalo, slyšel jsem to z netu a hodně velké zklamáni.
Skvělé muzice zdar!