calvus

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

calvus

Příspěvek od hi-fi calvus »

Zdravím, konečně jsem se dostal k tomu, abych si půjčil digitální foťák.
Takže něco z mého fotografického umu se pokusím zde zobrazit :lol:
Co z toho bude, uvidíme, předem ale přiznávám, focení je pro mě stejně záživné, asi jako kreslení,
takže mě moc nekamenujte, oboje bylo u mě vždy k smíchu.
Takže tak :D

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

boxer

Re: calvus

Příspěvek od boxer »

Hezký fotky.

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Některé kousky jsou zajímavé.
Zkusím naštudovat.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Díky za pomoc, použil jsem jeden z odkazů který zde byl, v návodech, tak nevím proč se to ztratilo, každopádně díky.

Ještě popíšu komponenty, stereo: DVD OPPO 983H, DAC CASEA CEPHEUS (verze emotion), dále předzes. NAD C162+ Main NAD C272. Pro bas XAVIAN BASSO a zbytek Wharfedale Pac.Evo 30 (verze jedna). Na počátku síťový filtr Monster Power HTS 2600.

Pro multikanál na počátku síťový filtr BELKIN PF50 (spínané zásuvky) pak AVR NAD T753, DVD OPPO 983H, sat přijimač TOPFIELD 7700HSCI (skylink)(HD přijimač s možností přidání externího HDD přes USB) Pak prozatím starý SD přijimač s kartou gital a prozatím pro ubohé občasné nahráváni VCR panasonic. Do budoucna právě přidám ten ex.HDD. Nejspíš terabajtový. Už jsem to zkoušel a funguje bezvadně až na malé mušky které je třeba doladit. Pro obraz 50" plasma Panasonic Vieruška. Zadní kanály W.Pac.Evo 10 a centr Evo bohužel díky prodejci už v EVO2. Slíbil že nic není problém, avšak dokupovat centr za ani né půl roku už najednou i k jeho překvapení problém byl, respektive už nešel nikde sehnat centr z řady původní. Typické pro kapitalismus a jeho spotřební svět.
Budoucnost : Asi BD player s HD DAC nejspíš právě od OPPO, prozatím to tak vypadá, jeho cena je ale dost nepěkná,(cca 25t) tak se ještě uvidí, co se mi ale líbí, je fakt, že nebudu muset dávat pryč AVR, se kterým jsem zatím moc spokojený a nechce se mi ho zbavovat jen kvůli HD formátum zvuku. Tím BD playerem bych si tak pomohl. Zatím stejně nemám jediný BR disk, takže čas. Stejně v mém případě zde půjde jen o hudební věci, protože filmy se na BR půjčovat určitě nebudou (půjčovny se jim straní! Vysoká pořizovací cena a ještě nižší půjčovnost). Přesto těch hudebních titulů už přibývá a časem si cestu ke mně domů určitě najdou.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

pipis: Díky, neumím ale německy, tak to si moc nepočtu, každopádně, jestli to je něco jako HTPC tak o tom už jsem dávno uvažoval, jako že si něco takového jednou poskládam, ale obávám se např. hluku, nechci v obyváku nic co dělá kravál jako každý počítač, stačí mi větráčky od AVR ale ty jsou pořád lepší než PC.
Jo a ještě jedna věc, pro BR přehrávač od OPPO konkrétně ten s tip. označením special edition jsem se rozhodl kvůli HD DAC.
Nebudu muset tak měnit stávající AVR, které ještě HD zvuk nezná a využiju jeho analog. vstupy a bude po problému.
Takže HDMI na AVR taky není potřeba prostě to vyřeším přehrávačem který má slušný HD DAC a to OPPO určitě má,
když se to srovnává např. s LEXICON 30 který je podstatně dražší.
Propojím to OPPO analogově a potřebné nastavím na tom BD playeru OPPO v softwaru.

To moje DVD OPPO DV983H bylo taky tehdy srovnáváno s nějakou tušim carryaudio, pokud si to dobře pamatuji a to bylo to jejich DVD taky podstatně dražší.
Pokud mě OPPO nezklame, zůstanu u něj, zatím mi to DVD šlape jako hodinky, už rok, čte všechno a nedělá kravál ani chyby.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Kromě této nádherné vzpomínky, mám taky ručník Marcuse Meina, všemi členy podepsané první dvě desky Voices and Images a Methods Of SIlence, věnování s podpisy a podepsané lístky.

Kdo nepoznal, jde o CAMOUFLAGE *2thumbsup*

Koncert famózni, navíc po prvé v životě jsem viděl a zažil ne dva přídavky, ale tři !!! Ten třetí není ani na setlistu, který jsem taky ukořistil z pódia *hura*

Kdo má rád tuhle hudbu, doporučuji desku RELOCATED (2006) a zároveň DVD Live In Dresden, oboje skvělý zvuk a skvělá hudba *thumbs up*

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

ještě mám jednu moc pěknou, celá kapela a my oba s družkou, ta ale nesouhlasila s tím, že to sem umístím. *headbang*

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Tak vidím, že máme hudebně společného opravdu dost, našel jsem si pár příspěvků, Dead Can Dance, Camouflage, Mortal Coil. Camouflage jsem absolvoval poslední dva koncerty v Litvínově a pražském Belmondu, kde měl Marcus zlomenou nohu. Parádní. Na podzim jsem byl na Dead Can Dance v Paláci kultury. Bylo to zvukově skvělý. Camouflage má zajímavou desku rarit a remixů, asi ji znáš
http://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail/ ... um/5648133
Jinak ohledně Mortal Coil, možná to píšu zbytečně (mám radost, že to někdo zná), dalším jejich projektem je http://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail/ ... um/8445306
John Fryer producent Mortal Coil dělal Clan of Xymox , desky Medusa, Twist of Shadows, Phoenix jsou skvosty žánru.
Sháněl jsem douho Mortal Coil It´ll end in tears, teď teprve mi přisli ze Států jako HDCD. *thumbs up*

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

TMC - It´ll end in tears - byla od nich první věc, ketrou jsem měl, od té doby je poslouchám a sháním. Teď jsem pořídil tenhle vinyl v bazaru za 2E.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

to drfish: Právě ta Camouflage, ze které tady mám ty fotky, byla v Praze na Vltavské a Marcus tam měl tu zlomenou nohu z předešlého dne, koncertu v Blavě, kde při skákání špatně došlápl a až po koncertě navštívil lékaře a dozvěděl se, jak vážné to je.
Naštěstí tu Prahu nezrušili, přesto, že jsme byli od rána s přítelkyni před kultůrakem, kde jsme se o tom problému už brzy dozvěděli, poté měli strach, jak to celé dopadne, se nám nakonec koncert strašně líbil.
Prvně v životě jsme zažili ne dva, ale tři přídavky a skupina byla hrozně ale fakt hrozně vstřícná ke svým fanouškům.
My jsme měli navíc obrovské štěstí, že jsme před koncertem dlouho komunikovali emailem se Slovenským pořadatelem a taky jelikož si nás všiml, po celý den před koncertem, jak jsme tam neustále pentlovali a něco zjišťovali, jsme se nakonec dostali před koncertem téměř jako nějaká VIP na koncert, jako jediní jsme nebyli ani šacování atd. Prostě pořadatel si pro nás přišel o něco dříve a pustil nás dovnitř, všechno jsme s ním probrali apd.
Měli jsme dotaz, zda by bylo možné se s Camouflage setkat osobně, podepsat CD-čka apd. a on přislíbil, že asi ano.
Po koncertě pro nás přišel a vzal nás ke kapele do zákulisí, tam jsme udělali fotky, trochu pokonverzovali v angličtině, fakt super, když viděli naše placky z roku 88,89 výlisky z té doby, tak byli velice vstřícni i k podpisům a focení.
Teprve pak sešli mezi fanoušky, tam už to focení nebylo tak super, protože se všichni tlačili a tak, vůbec se nedalo, aby se do jakéhokoli záběru někdo nevecpal v ten pravý okamžik.
My jsme měli fakt štěstí jako prase. Na toho pořadatele a vůbec na všechno.

Jinak Na DCD jsme na ANASTASIS (Vzkříšení)do Prahy taky chtěli, jenže lístky na dobrá místa byli rychle pryč a sedět úplně na boku jsme navíc za ty prachy prostě odmítli.
Byl tam ale kámoš a volal mi jak supr to bylo.
No ale máme alespoň vinyl, bohužel mi nevyhovuje, že je transtparentní, starý dobrý černý vinyl.
Na tom průhledném se špatně orientuje, když jsem je měl na Okki Nokki, měl jsem pěkné nervy a jinak tomu není ani když poslouchám.
Jinak ale na Brendna jsme byli asi před třemi roky v Praze v divadle archa na jeho druhý projekt stejně nazvaný ARK (archa)
Byl to boží koncert, dva přídavky, perfektní zvuk!
Jediné co nám chybělo, byl fakt, že nevyšel za fanouškami po koncertě, čekali jsme 4 hodiny, takže nám ujel poslední vlak do OV a my se museli jebat v Praze v macdonaldu do rána a u toho k...a neusnout!
Což se nám nepovedlo, takže jsme byli jednou vyhození do té kosy se slovy že se máme projít a můžem se vrátit !!!
Zlatí komunisti! Ti nás nechali v teplé, vytopené čekárně na nádraží i spat, když jsme čekali s lístkem na vlak.
Ze šmejdami taky uměli zatočit, protože je jednoduše zavírali !
Dneska ti zavřou v noci nádraží a předtím tě vyhodí na mráz na ty špinavé vyfetované lavičky mezi ty kentusáky aby tě tam očesali o poslední prachy co u sebe máš, v tom lepším případě.
Samozřejmě, za skoro litr na osobu se můžeš v Praze skoro kdekoli vyspat, jenže ono my jsme dva a když vyrazíme na koncert, tak máme všechno v nákladech dvakrát a ono toho je fakt moc na poměry ingenýra a vyučence.
Já vždycky řeknu moji drahé : Ty si se zbláznila! Tolik peněz za přespání v Praze! To si radši za ty prachy koupíme Vinyly. :D
Pak je vystaráno, pokud ujede poslední ušmudlaný vlak po dvanácte, pak jede první kolem půl páte.
Do té doby macdonald :D
Nakonec ten jediný zmetek co tu dotáhl tu úžasnou demokracii vypomůže alespoň tak. :D

This Mortal Coil je boží záležitost, všechny tři.
Vůbec celá 4AD byl vždycky skvělý label se skvělou hudbou navíc to patřilo zvukově pro hifistu mezi to lepší !
Nedivím se, že si lecos od nich vybral pro remastry s analogových pásu i nejlepší label na světě MOFI.
CLAN OF XYMOX patří u mne mezi to nejlepší co poslouchám, přesně tam kde mám srdeční DEPECHE MODE.
Je to úplně jiná hudba, nedávno jsem viděl na you tube záznamy z Bolkova v Polsku, zjistil jsem, že tam jezdí občas na gothic festival, je to každý rok v létě.
Co jsme se to dozvěděli, tak dohledáváme, zda tam někdy zas nebudou, jako poslední hvězdy na konci festáku.
Z toho posledního je dokonce záznam na DVD, sice jim chyběl kytarista a Rony Morings měl navíc bronchitidu, či co podobného, přesto na you tube jsem viděl něco málo a dobrý.
Chci to brzy koupit, mám to v merku.
Na vánoce jsem si objedna jejich poslední placku 2012 jmenuje se KINDRED SPIRIT a udělali CD, kde přespívali od každé své oblíbené kapely, která je ovlivnila v mládí, jejich songy.
Na mátkově zmínim : THE CURE- A Forest, Depeche Mode - Question of time, David Bowie-Heroes, SISTERS OF MERCY - Alice, taky NAIN INCH NAILS, JOY DIVISION, SIOUXSIE AND THE BANSHEES.
Je to super placka a Ronyho podání, vůbec celé xymox podání je podle mě hodně dobré !!!
V práci to pařím ve sluchátkách a je to hodně návykové a halucinogenní :D .
Všechny ty kapely taky léta poslouchám, dodnes, takže to můžu hodně posoudit a fandům těchto stylu doporučuji !
Nebudou zklamáni.

Mě se ale moc líbí i Breaking Point(2006)In Love We Trust (2009) a hlavně! V poslední době : Darkest Hour (2011) !!!
Nechápu, jak stále může někdo dneska natáčet tak dobré gothic elektro music, ale já tomu rozhodně fandím, protože já se toho ještě nenamlsal, stále mi to dáva chuť do života, i ve 40-ti!
Asi jako florbal, s tím to mám stejně.
Mám skoro všechno co vydali na CD, měli ale krátké období, cca dvou desek, které dodnes nepochopím, Rony docela bláznil,jedna deska se jmenovala METAMORPHOSIS a druhá už si nepamatuji, no ty dvě jsem musel dát pryč!
Jinak ale nadupaná elektrogothika s charismatickým hlasem.
Ne teda vždy co se desek týče, ale častokrát.
Jediní Holandani, které hodně beru vážně, hlavně teda Ronnyho Moringse.

Ještě k tomu HOPE BLISTER, to mě hodně zklamalo, slyšel jsem to z netu a hodně velké zklamáni.
Skvělé muzice zdar!

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Ještě trochu aktuálnější foto, po dlouhé době, ale zas tak aktuální to není, protože tam chybí gramec.
Nechce se mi zas vytahovat foťák. :D

http://2i.cz/96332f05d6

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

No tak to bylo vyčerpávající sdělení *thumbs up* *thumbs up*
My se vlastně známe už léta, jelikož spolu asi už dlouho chodíme na koncerty. :lol:
Jinak ten Xymox je na http://www.uloz.to/xD9EwzR/clan-of-xymo ... d-2008-avi pokud je to ono. Teď to mám puštěné. DD stereo.
Tu desku Metamorhosis mám v PC, je to tedy úplně jinde, ale nezavrhl jsem to.

Ohledně přespávání v Praze, většinu pokoncertních večerů a nocí jsem dřívávějc proseděl v nonstopáčích, jelikož mi na Mělník v noci už taky nic nejelo. Dneska už radši nepiju a jedu tam i zpátky autem. Jó stáří.. :lol: Teď mám zrovna spadeno na Deep Forest. :!:

Jinak z elektroniky mám rád z podobného ranku krom obecně známých kapel ještě Mesh, Ladytron,Anything Box,Boytronic,OMD. To asi ale znáš. ;)
Ještě mám jedny Holanďany co beru vážně K´S CHOICE ...ale to už jinde jsme *sunglases* Zdar a sílu

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

to drfish: Ano, asi už jsme se viděli ;)
Ten Xymox (odkaz co jsi tu hodil) vypadá, že by to mohlo být ono.
Musí to být castle party, tak se totiž jmenuje ten každoroční fesťák, jak už název napovídá, je to na hradě, atmoška ke gothic rocku, v případě Xymoxu GEM, což je Gothic elektro music, je opravdu na místě.
Dohledej na you tube : Castle Party Xymox neboli Clan Of Xymox a najdeš zajímavá videa.
Například je tam kamera mezi Gothic či Gruftis fanoušky jak prochází před hradem mezi diváky dobře zachycená v jednom videu, dokonce právě Xymox u toho doprovází zvuk.
Taky je tam k nalezení jedno asi desetiminutové interwiew s kapelou! Rony odpovídá na rúzné zajímavé otázky, teda nejen Ronny, ještě baskytaristka a hráčka za synťáky.
Jak se jmenuji u nevím, kdysi s nimi hrála ANKE WOLBERT s pomerančovou barvou vlasů, ale to už je dávno, teď s kapelou hrají jiné baby, ale co tam říká, měli by hrát v tomto složení už dlouho.
Je to celé v Polštině, takže se to dá dost dobře pochopit, respektive titulky jsou v polštině.
Což mi jako Ostravákovi přišlo vhod.
Taky se tam zmiňuji o jejich kytaristovi, který v tom Bolkově tehdy nebyl z důvodu vážného onemocnění.
Určitě to dohledej a mrkni na to, jak to interwiew, tak ty fanoušky, jsou šílení !!!
My se tam určitě někdy vydáme. Až tam zase budou.

K těm kapelám co jsi jmenoval, znám z toho jen OMD !!!
To taky miluji! Doporučuji zakoupit DVD Architecture & Morality & More (LIVE) je to z roku 2008 a ten koncert je fantasticky !
Všechny tři stopy jsou bezvadně zvukově udělané! Strašně mile mě to překvapilo a doma to máme fakt moc rádi oba.
Hit za Hitem, celý koncert! Je to z Londýna, Mc Cluskey tam paří jako šílený, jak za mlada, často s kytarou v rukou.
Máme to od vánoc tři roky nazpět a dohromady s tím jsem tehdy objednával taky oblíbený NEW ORDER.
Je to koncert z Glasgow, před koupi jsem počítal, že snad alespoň ten NEW ORDER bude zvukově sloušný a spíš že to OMD bude horší.
Dopadlo to úplně naopak! Ten NEW ORDER by byl skvělý koncert, hrají tam moc i z bohovského, mateřského JOY DIVISION, sice bohužel bez Jena Kartise(česky), který byl celé nejen charisma JOY DIVISION, ale i tak, NEW ORDER poslouchám od jejich počátku léta, akorát se spožděním v mém věku. Taky je mám moc rád, většinu jejich songů.
Jenže ten koncert má tak zprasený zvuk, teda všechny tři, že žalostně hledám zvuk, který mám při poslechu použít a prostě nenacházím.
Narozdíl od toho je to OMD extra liga!
Poslední věc, jestli tě zajímá JOY DIVISION a náhodou jsi neviděl film Control, od ANTONA CORBIJNA (taky holanďana co hodně uznávám) tak HODNĚ DOPORUČUJI !!!
Je to vlastně film o kapele a Curtisovi obecně, Anton tento svůj debutní film natočil, protože je miloval a jak sám říkal prostě dlužil jim to za to, jak ho v životě ovlivnili v mládi, když je poslouchal.
Vybral skvělé herecké obsazení a nejvíc Sam Raileyho, ten mě úplně udělal, pekelně mu toho Curtise věřím.
Viděl jsem dokument o Antonovi, kde byli různí interpreti, pro které kdy dělal a stále dělá (jsou a byli jich mraky) a celé to bylo prostříhané právě tím natáčením toho filmu a komentáři k němu.
Bylo to moc zajímavé, dozvěděl jsem se dokonce, že použili nahrávku, kterou sami ti herci udělali!
Prý se to sami celé naučili a zahráli to i s muzikou, docela síla.
Bohužel teda, kdyby bylo na mě, já bych ten film prodloužil jen tím, že bych ty všechny songy nechal zahrát úplně celé a možná bych jich tam narval více ! :D
To jediné mi ve snímku chybělo, to bude ale asi komplex faktu, že jsem velký fanda taky právě JOY DIVISION, což byla kapela, která dokázala oproti každé jiné za strašně málo času, hodně muziky.
Tím že se Curtis objesil hned předtím, než jeli prvně koncertovat do ameriky, tomu dal navíc takovou přidanou i nepřidanou hodnotu a to podle mě bohužel.
Podle mě, ten film ukazuje hlavně skvostně to jeho CHARISMA ! Jak si všichni sedli na prdel ! Když prvně do kapely přišel a vstoupil na podium, hned všichni spatřili ten energický potenciál, samozřejmě že přispěl taky svými texty.
Jenže já myslím, že v hudebním životě bylo vždycky charisma hodně důležité, protože to chytlo za pačesy ty správné lidi hned jak je spatřili a bylo vymalováno.
JOY DIVISION taky hned když se objevili, přišli s něčím naprosto novým a dechberoucím.
Je to fakt dobře vidět v tom filmu, který se fakt povedl!

Poslední věc, co říkáš na ten XYMOX - Kindred Spirit ? Už jsi to slyšel? Doporučuji, je to ta deska, kterou udělali z podobného důvodu jako Anton film Control. Rok 2012!
Poslední Clan Of Xymox, teda zatím. *thumbs up*

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Zdar, New Order byli vedle Electric light orchestra první kapelou, co jsem začal poslouchat. když jsem dostal svůj první kazeťák. *2thumbsup* Jejich vývoj sleduju dodneška, i když zrovna teď nemám období, že bych je výrazněji protěžoval. Ale to ani OMD. Znáš to, leží ti to rok v polici a pak to najednou začneš poslouchat a divíš se, že si to nedáš častěji :!: . Ten koncert OMD jsem našel taky na ulozto tak si to pustím aspoň v komprimované verzi a uvidím ;)
Mám od nich asi nejradši Pacific age, i když všechny staré věci jsou dobré, s těmi novějšími jsem ale moc nesrostl. Ta jejich poslední věc History of modern art je ale dobrá. Joy Division je legenda. Control už stahuju. *palec* Kindred spirit jsem už slyšel. Je to dobré, koupím si to. Je zajímavé, že i po těch letech mají co nabídnout...
Jinak jestli chceš tak můžeš juknout na ty kapely, co jsem ti psal, často je hrajou i na DM party u nás v Čechách, takže je lidi docela znají:
http://www.uloz.to/hledej?q=mesh+we+collide
http://www.uloz.to/xv8KGrj/ladytron-velocifero-zip
http://www.uloz.to/xC2hEzg/ladytron-witching-hour-zip
Boytronic je ještě ze starých časů kdy jsem poslouchal jen a jen Depeche a jim podobné věci. Tady se dají poslechnout ukázky
http://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail/ ... um/1145966

V pátek mi přišlo z jpc.de 20 cédéček, tak si poslouchám... *hura* namátkou- Collins, Tracy Chapman, Everything but the girl, Norah Jones, Marillion, Goldfrapp aj.

Odpovědět