Drvoštep

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: Drvoštep

Příspěvek od Aleska »

Pěkný !
*thumbs up* *2thumbsup* *hura*

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hi-fi calvus »

drvoštěp: Taky se přidám s poklonou, moc pěkné, gratuluji *thumbs up* .
Můžu mít v analogu naprosto začátečnickou otázečku? Prosímtě, ten stabilizer s váhou používáš i jako ty clampy ?
Právě něco podobného řeším, mám čerstvě vlastně stejný gramec, akorát komforta, taky stejná přenoska a chtěl bych si pořídit nějaký ten clamp pro lepší uchycení desky k talíři.
Na netu jsem ale našel informace, že pro debut a xperience by se neměl ten talíř zatěžovat těmi moc pěknými půlkilovými až skoro kilovými clampy, že údajně odchází ložisko, kvůli té zátěží.
Já se právě poohlížím po něčem lehčím, hokejový puk nepřipadá v úvahu, ten nerozdýchám esteticky, dneska jsem právě narazil na to sklíčko či plast, co prodává clear audio, už jsem to sem na forum dneska hodil.
Teď koukám na ten tvůj cca stejný gramec a vidím tam cosi co zatím vůbec neznám :D .
Takže znovu, je to použitelné při poslouchání, nebo tím jen centruješ gramec do váhy, protože podle fotky to vypadá, že to máš nasazeno na tom čepu.
Jak je to prosímtě těžké? Nevadí to ložisku?
Poslední dotaz, je ten slipmat důležitý? Já tam nemám nic, prostě jen ten akryl talíř, líbí se mi to tak nejvíce, ale když tak koukám, všichni tam něco dávaj, tak nevím.
Dík za reakci a omlouvám se za ty začátečnické kecy všem.
Zdravím.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

To hi-fi calvus .Ten stabilizér váží 285g takže na ložisko netlačí velká hmotnost.Kupoval jsem ho týden po nákupu grama a po přečtení několika diskuzí.Kde ho jedni zatracovali a druzí vychvalovali.Hlavně je dobrý pomocník ta vodováha..Při poslouchání 180g desek je to spíše o pocitu a u originálních vydání USA,Anglie ,Holandsko kdy se ještě vyráběli slabší desky to pekně desku přidrží na talíři.Co mě ale nejvíce pomohlo je kožený slipmat.Po úpravě přítlaku se zlepšila dynamika a u starších praskajících desek se zmenšilo (50%)to praskání.Přítlak jsem změnil jelikož je slipmat silný asi tak 2-3mm.Doufám že to píšu srozumitelně ,nejsem totiž odborník.Když tak mě někdo opraví.Jinam ten stabilizér mě vyšel nový na cca750,-kč.A vůbec se neomlouvej za začátečnické kecy.Kde by jsme jinak skončili??? Já se taky ptám,na tom není nic špatného!!!

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Další úprava místnosti proběhne cca za měsíc kdy na plovoucí podlahu položí firma vynilové lino.Plovoučka na zvuk a údržbu nic moc.Vynil mě pokryje celou podlahu jedním kusem (8x4m) a celkově prospěje akustice.Ověřeno prvním patrem které jsme dělali na podzim. ps.Slovo u Paolovo kabelu -Nevinné -se tam dostalo omylem!!!

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hi-fi calvus »

Drvoštěp: Prosímtě, bude to veliká drzost, zeptat se tě na to, kde jsi přišel k tomu clampu za 750,-kč. ?
Samozřejmě za nové, jak píšeš.
To mě fakt hodně zajímá. :D
Není nad dobré známostí.

Ještě jedna otázka k tomu clampu, tlačí to solidně desku k tomu talíři? Mám na mysli tu funkčnost, jo a zevnitř je kov nebo guma? Jde to na ten kolík pěkně ztuha?
Mám velké štěstí, že máš zrovna stejný gramec, taky se mi ten clamp hodně líbí a asi se zde nemusím bát váhy, myslím že by to poškodilo ložisko, jak se píše.
Ono to platí nejspíš pro ty clampy, co váží půl kila a více že? Pár jsem jich našel.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Jaká drzost? Se ptej ! Koupil jsem ho od maníka na Aukru,kde mimochodem kupuji 99% muziky.Celý clamp je nějaká slitina asi hliníku? A spodek je podlepen filcem.A to mi nabízel ještě dva kousky.Bohužel kontakt už nemám,je to už taky přes rok,nebo dva? Desku tlačí decentně a na kolík jde na 1+ Je to taková třešnička na dortu.Pokud ho objevím dám Ti vědět.Ještě ale mrkni na slipmat.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us//imageshack

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Po poslechu Psích vojáků :D

Prospero