Drvoštep

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Re: Drvoštep

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Obrázek

Ahoj,tak se budu snažit trochu představit.
Jsem ročník 66, ženatý 3děti, kluk( 21 )studuje na lékařské fakultě, dcera(18)studuje management obchodu a naše nejmenší(5) studuje učitelky ve školce.

Letos 1.9 jsem 30let v oboru lesnictví a obchod se dřevem.
Moje koníčky kynologie(chovatelská stanice bullterierů)
rybařina (teď není čas a neberou)
a v neposlední řadě muzika.

S muzikou jsem začal už na základní škole kde jsme poslouchali KISS,PINK FLOYD a ostatní k nám propašované kapely.
Někdy v roce 81 jsem se zaposlouchal do takzvaných garážových kapel a to mě drží dodnes,Poslouchám punk rock, OI, underground.
Ale v mé sbírce desek a cd mám i jiné hudební styly.

A teď na čem hraji.
Gramofon PRO-JECT EXPRESSION III,přenoska ortofon 2Mred,phono preamp TUBE BOX SEII,propojené kabely VDH, kožený slipmat, stabilizer s vodováhou, CD přehrávač Cambridge Audio 640C V2.O, zesilovač Cambridge Audio azur 840A V2 propojen AQ TOPAZ.

Obrázek
A o to vše se stará sítový filtr IsoTek GII mini sub.

K přístrojům sítové kabely 2x VINCENT POWER CABLE 1,5m a jeden Cardas power cord 1,5m.

Bedny sloupové Tannoy 635 s kabelem Dynavox 2x3 (bude nahrazen).

Obrázek

Gramofon a cd přehrávač jsou na 2 policích Valmount I.Cd přehrávač ja zatížen na zakázku lepeným trojsklem o váze 11kg.

Obrázek

Pod bednami a filtrem mám lepený masiv z 80ti letého dubu,s filcovými podložkami,bedny mají hroty.
Za repro mám tlumící DYI panely. Místnost (obývák) 8x4 m.
No to asi bude vše.

Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Ahoj, pěkné představení jak se sluší. Děkuji moc za něj a fotky.

Dřevo je v Tvém životě opravdu cítit. Líbí se mi ponož Tanoy i ony samy mají tu krásnou eleganci přírodní dýhy.
Osobně pevně věřím vlivu materiálu na zvuk a masiv pod zesilovačem se mi moc líbí.
Zvláště, když to není lecjaký klacek, ale ušlechtilé vybírané dřevo.
U přítele jsem zahlédl pod playerem špalíky vzácného afrického dřeva podobné váhy a hustoty jako Tvůj vzácný kousek. Vliv to má a dobrý.

Drvoštěp udělal za ten rok, co Tě znám velký kus vpřed, pro srovnání Tvá první fotka, ještě nedávno..
Vychytávka pro phono preamp, nyní Tube box SEII.

Obrázek

Jak říkají za oceánem : dobrá práce *thumbs up* .
Přeju zvuk jak smetanu, hudbu jako z nebe a atmosféru porozumění a štěstí.

martinowsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinowsky »

Tohle vypadá opravdu stylově a čistě. Paráda. Co CA 840 a Tanoy buší to úderně nebo je to spíš pohodové jemné a je toho prostorově plno jako u mě?

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Ahoj a díky.Ten Ca 840 hraje s Tannoy suprově ale jenom s kvalitním kabelem.Měl jsem půjčeny 3kabely a dělali jsme poslechové testy s kamarády kteří nejsou postiženi jako my,ale mají rádi dobrou muziku.Dal jsem jim papír a měli kabely oznámkovat.Při posledním poslechu a kabelu jim spadla brada a bylo vymalováno.Na celé čáře vyhráli Paolovo kabely.Jasně že se někdo ozve a napíše to jsi neslyšel támhlety atd...Ale Paolovo kabely teda aspoň u mě nasadily hodně vysokou laťku. *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup*

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

??? takze hodnotili kabelaz beden... a co ty bedny ? Hraji jako se ptal Martinowsky ? pac suprove je docela osemetna odpoved... zda suprove diky vsem bednam nebo ve svy kategorii.. tezko rict.
Tudiz pocitujes presnost nastroju pri lokalizaci, vetsi prostorovost atd... ?
na zdroji take hodne zalezi... pac nekdy dobre studio poukaze vsechny kvality... spatny zase nedostatky... u kolegy co udelal male upravy jsem rikal ta hudba je mdla mekka bez smrncu... a on to je studiem.. zmena skladeb a hle opravdu... zalezi na nahravce a na sestave zda objevi -ukaze chyby nebo se je snazi zakryt.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Hrají pohodově a prostorově ale neřekl bych jemně(něco mez tím).Já třeba říkám krásně kulaté basy,a ty se včetně prostoru ukázaly s Paolovo kabely.Ono ale hlavně záleží jakou kdo poslouchá muziku,kdy byla vydaná a kým.Proto jsem v popisu popsal styl muziky který poslouchám.A jak řekl Asket taky záleží na nahrávce.A to je v mém případě problém. *fnuk*

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Přesně tak,Asket má pravdu,pokud to ve studiu zmrší tak to i uslyšíš na své sestavě,více nebo méně.Je taky fakt,že dobrý systém může zahrát nahrávky,které jsi myslel že jsou špatné, velmi dobře.Kabely hrajou velkou roli v tom jak tu hudbu prezentují,můžou změnit i názor na nahrávku,o které jsi si myslel,že je špatná už ze studia. :lol: Je to fakt těžký posoudit,zda nahrávka je dobrá nebo špatná.Doufám,že vás tyto téze nezmatou. ;)

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

no proste na prumerne sestave muze spatnou nahravku ukazat jako dobrou.. ale prijdete s ni nekde do studia a budete se divit kdo vam cd vymenil pac dana sestava v dane mistnosti ukaze vse co zrovna jste necekali :)
a pritom postaci v dobre upravene mistnosti dat pod kachli gumu pod zatizenyma bednama s hrotama a cucite co je to za nahravku... jak malo staci... odpruzit kachli :D a pak uz hledate tu ci onu nahravku... ti min zkuseni vytahuji gumu, pac se jim to zda nepresne na basy... omyl je jinde - zkusit jineho interpreta.

Proc myslite, ze taham to testovaci cd kde mam vselijake skladby a ne jen jednoho interpreta ci jen jeden styl... abych jsem si byl jistej co dana sestava svede a v cem vynikne nejlepe...

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

U akustické a vážné hudby poznáš jak systém hraje na 99%,u rocku už je to složitější.Mám zkušenost,že rock může hrát slušně i na průměrné sestavě,ale akustické nástroje odhalí slabiny úplně nejvíce.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

To souhlasím,já to slyším u saxiku a trubky.Buď to hraje jak má a nebo to má zvuk jako poklice na hrnce v šuplíku *headbang*

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

DRVOŠTĚP píše:To souhlasím,já to slyším u saxiku a trubky.Buď to hraje jak má a nebo to má zvuk jako poklice na hrnce v šuplíku *headbang*
tak prave u toho mi Marantz pm66se to zahraje pekne... u nejakeho cajkovskeho - labut (swan) take v klidu...
ale dam hudbu ICE (poslal jsem ti ji (Terje Isungset)) nebo neco co jde vice do hloubky treba metal.. tak jej tez pekne zahraje... ale ubere na basech a stredy, vysky tak, aby to bylo vyrovnane a nehralo to dekove, a aby podal prostor i nastroje jak maji byt... ale v porovnani s AVC A1SE se nemazli s nejakym skrcenim, aby si hlidal dech jako Marantz a proste vyda vse, pac na to ma... a pak clovek slysi, velke rozdily v detailech, presnosti lokalizace, hloubce i vyskach ci prostoru.... hlavne pak pozna u Marantzu tu ubrzdenost, aby to podal co nejpekneji na hranici udejchani...
Jasne u syntaku je jedno, pac vetsina masinek to poda pekne...

Takze neni hudba jako hudba a styl ci nastroj...coz muj je predevsim relax v poklidu... ale poslechnu si i jine zanry...
Marantz se hodi pro hudbu na pozadi.. ale je nutno dokreslit jej SW a stejne nakonec jej casem vymnenite za neco vyssiho. Ale pro rozjezd levne hifi je dobry, ale nepozna uz jen tak lepsi to ci ono studio nahravku...
(PS nemam nic proti cajkovskemu ani jinemu skladateli... jen mi prijde ta hudba takova nervova, roztekana apod... dale nemusim vnimat dany orchestr jako by z 30m za bednama ci si lamat tu krk, pac hudba se tu v bednach divne lame... nez zjistite ze to je mikrofon zaveseny 2m od stropu... aj... ne uz ne... synfonie je pekna kdyz ji zahraji na dobre umistnenych mikrofonech.... ale pak nemusim ty nervacke vyjevy autoru Dvorak, Smetana, Bach aj... je plno hudby co ma nastroje pred za a okolo beden tak ze zmizi... ma to dynamiku i klid, veselost a cistotu... ale je jich fakt pozehnane malo.)

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Včera jsem navštívil DRVOŠTĚPA u něj doma a byl jsem mile překvapen.
Hraje mu to v pohodě a dle mého analog vede na CD.
Drvoštěp si chce ještě pohrát s kabeláží a myslím si, že už může jen doladit pohodičku a pak už jen parádní a neunavující poslech jak z CD tak gramce. *thumbs up*

Škoda že bylo tak málo času.
Dík za přijetí.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Děkuji za návštěvu a pěknej pokec,bohužel krátkej.Než jsi přijel tak jsem byl nervozní jako student u maturity.V hlavě se honí myšlenky to bude průser,ten mi to dá sežrat a zkritizuje!A on přijede maník z Moravy a je OK!!! Pustili jsme jak analog tak cd ,trochu experimentovali a hlavně jsme diskutovali co a jak vylepšit (akustika) a hned se člověku uleví a vleje to novou chuť do další práce.Bohužel ten čas nás zařízl.Naštěstí se brzo uvidíme a tak mám trochu času na vylepšení.

ps.No mezi námi-nemohl kritizovat jelikož byl v koupelně zavřený pražský krysařík kterej si na Bohuse brousil zuby :D :D :D
ps2.Dostal jsem od manželky vynadáno že jsi nechtěl večeřet!!! Tak příště *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup*

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Poslech s večeří?? Taky asi přijedu :)
Máš to pěkný dřevorubče!! Hlavně analog se mě líbí, ne nepodobný tomu mému.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Lubine jsi vítán,udělej si výlet k nám na sever.Popijeme,pojíme ,pokecáme a budem poslouchat muziku. *jupi* *jupi* *jupi*

Co je u mě nového ?

Nová police na cd překopaná ze dvou stojanů.Chtěl jsem něco stabilního a manželkou tolerováno Nevinný a hlavně nový repro kabel (Paolovo) od Lubina a dva nové signálové kabely.Jeden Audioquest Topaz a jeden CABLE4YOU Encore.Dále na zakázku dělané sendvičové podstavce pod repro ze skla o rozměrech 45x45cm tl 4cm váha okolo 16kg.Jasně, už slyším že sklo do hifi nepatří atd.Že tam má být mramor nebo žula.No a já zkusil sklo. Původní kabely Dynavox jsem hodil na Aukro a zapojil Paolovo.Vše se rázem pročistilo,basy jsou plné (kulaté) slyším nové zvuky a nástroje.Zatím se s kabelama seznamuji na mnou naposlouchaných Lp a Cd.Hlavně ty kabely hrají i při nižší hlasitosti se stejnou dynamikou.Dále jsem vyhodil koženou (FAKE) sedačku a manželka si koupila látkovou.Zvuk se také vylepšil a vyčistil.No a to bude tak vše.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Odpovědět