Zdravím zvukového kurátora a poradce Dawsa.
Jeho rady a především zdařilé monitory Cooper Holophonic mne provází druhým rokem k velkému náročném rozlišení se spoustou muziky.
Pořízením analogového cédéčka Pioneer PD S06 a výměnou dvojice operáků za naprosto senzačně hrající OPA...
Ze sbírky stříbrných kotoučků se stal zdroj radosti za velkého pohodlí.
Zvouček CD teď připomíná Phono na CD a z toho mám velkou radost.
Strukturovaný zvuk gongového základu činelů mazlivě olizuje ouška, hlas je plný a přesvědčivý.
Vyvážený zvuk kvalitní mechaniky Pincka přetažený polidšťovadlem Legato Link se dobře snoubí s Dawsem vyladěným integrovaným Densen B-100, jenž má původní jen trafo a desku.
Tranzistory osazený lampáč hraje s upraveným Pinckem magicky a přesvědčivě. Obdivuji schopnost předat muziku i potichu !
Je to můj miláček.
Dalším krokem je vykrmení membrán monitorů s špičkovými měniči Seas Excel Vintage, děleným zesilovačem Parasound. Zvuk se posunul více k přesnosti, membrány jsou kontrolovanější, bedny sejdou níže, ale basů díky kontrole ubylo ve prospěch kvality.
Parasound je v celku nízký model z počátku devadesátých let. Předzes má dobrý zvuk sám o sobě a koncák má dobré zapojení lepších modelů. Tomu vděčí za příjemný přesný zvuk s jemnou texturou rovnoměrně zaměřenou na celé přenášené pásmo.
Oproti lehce kolorativnímu podání Densenu, které podporuje operní a jazzový zpěv má Parasound pochopení pro komplexnější muziku z níž vyzvedne více nástrojů a informací o nahrávce.
Je to výborný zesilovač ačkoli patřil k tomu levnějšímu z nabídky své doby.
Není mi příjemné podporovat podceněnou značku, čímž vzroste cena u překupníků.
Naposled se to stalo s gramofony Tesla. Z pár stovek jsou tisíce a cena neodpovídá výsledku.
Proto zachovejme informace o zdařilých modelech pro sebe. Profláknutí značky by znamenalo vzrůst cen u dovozců jetého zboží.
Nechť Parasound zůstane v stínu slavných značek jen pro pár obdivovatelů práce Johna Curla a levné asijské práce.
Díky Dawsoo !