fotolaik ...

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
fotolaik
Kontaktovat uživatele:

fotolaik ...

Příspěvek od fotolaik »

Po vyřešení drobných lapálií na fóru jsem se rozhodl začít zase psát – asi je tedy na místě se v kostce představit (nebo lépe svůj aktuální „aparát“ a cestu k němu ) – druhý důvod - je zde velmi malý počet „multikánálníků“, který bych chtěl podpořit a hledat třeba společná řešení.
Tak asi jako každý, kdo žil v 70 – 80 – 90 letech, jsem odkojen Teslou, polskou Unitrou, později nějaký Akai a Sony …. Velká časová pauza a cca před 8-9 lety impulzivní rozhodnutí koupit konečně pořádné hifi ( ó já bloud ) .. první co bylo doma, byly repro Sonus Faber Cremona od Žaloudka, následně jsem vyhlásil na dnes již neexistujícím foru Hifipassion „výběrko“ na železo – tehdy jsem se osobně seznámil s uživateli (kteří se sem snad vracejí) – Pipis, TomasPrimare, MB, Lachim, Renown, Pytel.. atd atd ( oni byli v hifi mnohem mnohem dál ) …. Po výběru jsem zakoupil ve studio ESO mou sestavu snů – dělenec Marsh Sound A400 koncák + Marsh preamp … tím to ovšem začalo – nikoliv skončilo .. přehrávač (od Lachima půjčený AudionetVIP), kablíky atd atd … velmi rychle jsem pochopil, že pro konečné řešení, které jsem hledal, je potřeba silné zázemí … nerad dělam kompromis – nešlo to utáhnout – všechno šlo pryč, koupil jsem kvalitní sluchátkovou sestavu, gramofon VPI, vybornou přenosku, předzes, mraky LP a věnoval se jen sluchátkovému poslechu … po roce mě došlo, že sluchátka jsou nesmysl …. Jelikož kamarádi s hifi nepřestali – naopak nové lepší repro, strojky atd – parazitoval jsem na jejich poslechu a užíval si skvělé hudby zdarma …
Nějaké 3 – 4 roky zpět, jsem se nechal „ukecat“ kolegou Lachimem, ať si alespoň ozvučím plazmu .. ok – Usher repro ve spojení se Sony byl posun (proti zvuku z placky na zdi ), ale …. A tak jsem se začal soustředit na sestavení méně kompromisního multikanálu …. Mnoho přešlapů, zkoušení, slepých cest až k dnešní sestavě, která už hraje myslím slušně. Samozřejmě v kontextu multikanálu a jeho zaměření – pro kvalitní „konečnou“ ve stereu, se k problematice musí přistupovat úplně jinak.
A proč multikanál – stereo jsem poslouchal jenom já (osamocen ve své poslechovce ) a jen když byl čas … kino – to hraje pořád – přijdu domů, zapnu TV a kino jede stále (ona i ta Savarová, nebo Voříšek znějí nějak lépe ) …..
Zobrazovač – plazma Panasonic TX – P60ZT60 – myslím, že to je ještě na nějaký rok reference v obraze a plazmách …
Zvuk - repro - u nás špatně zastoupený kanadský výrobce Paradigm (Hifistore – značku spíš kazí, než aby ji dělali dobré jméno ) – předni jsou Paradigm Signature S8 v2 (3 pásmo, beryllium výškáč, nejsou to úplně malé bedýnky), centr Paradigm Signature C5 v3 ( 3 1/2 pásmo, ač se to nezdá, tak žádný drobeček – téměř 40kilo váhy ), zadní repro jsou „by“ Pistole ( mnozí znají ).
AVR je Denon 4810 – slouží vlastně jen jako procesor/preamp - centr a přední repro má každá svůj vlastní monoblok – tedy 3 x Musical Fidelity M8 700m ( monoblok dává celkem dostatečný výkon 700W/8Ohm ), zadní repro pohání nový model koncaku od Pro Ject z řady RS ..
TV signál beru ze satelitního reciveru Dreambox 8000HD – obraz po HDMI rovnou do plazmy, zvuk po coaxu do procesoru, na BD placky mám OPPO 105 (nedávno tak diskutovaný ) …
„elektriku“ mám řešenu v rámci svých možností – tedy Isotek Sigmnas GII (do zdi přes Isotek Syncro ) - ten napájí procesor + plazmu + satelit + OPPO … koncáky přes Nordost QB4 – rovnou ze zdi ( při plném zátahu je totiž odběr 3 x 1500 W a to utáhne jen Isotek Titan, který zatím nemám )
Jelikož na kablíky celkem věřím, snažím se i jim věnovat pozornost, jako komponentům … přední repro + centr jsou na stříbře HGA X32, zadní na Taralabs, signálové kabely mezi procesorem a monoblokama jsou Taralalabs RSC 1, na zadni koncák HGA DNA, digitalní koaxy Nordost Silvershadow, HDMI kabely jsou Nordosty Silverscreen, napájecí jsou kombinace VDH, Shunyata a NBS ….
Slabina(y) systému ( pro zvuk ) je procesor/preamp -ve výběru je Marantz 8801 – Yamaha CX a5000 – Krell Foundation – ARCAM950 – je potřeba je postupně zkusit a vybrat – nespěchám – zvuk je dobrý a mám se alespoň kam posouvat. Druhá slabina je OPPO 105D – v základním provedení, je to „ tak nějak na filmy“ – filmy jsou velmi dobré – koncerty slušné, nicméně jako „pure“ přehrávač hudby ( režim CD/SACD) určitě NE – to je blbost - ale po dlouhé, osobní komunikaci s majitelem Cinemike (http://www.cinemike.de), pujde OPPO na tuning a to pak bude asi jiná „káva“ ( samozřejmě zase v kontextu multiplayer) – pro šťouraly – je to ofiko firma na tuning nejen OPPO a umí dodržet i záruku výrobku, i když je například kupovan v jiné, než jejich distribuci …
Kabely ke koncákům také jistě ještě zaslouží mou pozornost ( napr NBS Black Label ?? ) – ale jelikož potřebuji 3 kusy – není to tak jednoduché je koupit (nebo vlastně zaplatit ) .
Obraz považuji za excelentní, jakmile bude ještě OPPO po tuningu, bude 100% ….
Jelikož i uložení hifi strojků považuji za důležité – tak jsou na težkých masivních 5cm ( 50 x 50cm) silných deskách dub a wenge, vše je karbonováno ve specializované firmě, nožičky prozatím SP Audio – ale brzy je vystřídají ceraball, které mam pod repro …
Budu rád, pokud se podaří rozpohybovat i téma multikanál, protože má zkušenost mě říká, že když se udělá kino trochu lépe, je to zážitek !
A na závěr zkusím přihodit nějaká info foto ….

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Re: fotolaik ...

Příspěvek od fotolaik »

Obrázek

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

Obrázek

Obrázek

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

Obrázek

Obrázek

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Moc pekna sestava... musi to byt radost, pustit si nejaky dobre ozvuceny snimek...

Mam jen jeden dotazek - kdysi jsem kino mival, sice za desetinu ceny, ale kdyz jsem se o nej zajimal, tak mi vzdy prislo, ze dle definice 5.1 / 7.1 / 10.2 atd., - ze kanaly jsou si rovnocenne, a ze by tedy vsechny reproduktory mely byt stejne, jak vepredu, tak vzadu. Ale snad nikdo to tak nema? V cem je "pointa"?

Jinak kino je taky paradni konicek, o tom zadna, jen je to vsechno nasobne drazsi a prostorove narocnejsi. Vzdyt jen 4k projetor je za randal... a poradny platno si domu taky neda asi kazdy

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

ano - to mas 100% pravdu
byl by ideal mit vsechna repro stejna nebo stejne osazena - ja to mam tak na predku - predni sloupy a centr stejne osazeni ...
zadky nemam s beryliem - bohuzel
a duvod u mne ? Cena a prostor ... nemam tak silne financni zazemi a obyvak ma necelych 40m - tedy ani prostorove zazemi nic moc
Ty sloupy co mam vpredu stoji cca 7 - 7500€ :D k tomu dalsi 2 monoblky .... spocitat si to asi umis
A velikost repro je fakt slusna ( porovnej to s tou plazmou - to je 60 palec a vypada proti repro mala ) - ty bedny jsou hodne vysoke a hodne hluboke ( nevim presne cca 55cm ) - dat je za sebe - nelze ...
proste kompromisni kino - neda se nic delat

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Hehe, jo, presne, jak pises - stejny problemy mame vsichni (nebo temer vsichni) - penize, prostor. A silne financni zazemi? Muhehe, moje sestava stala tak 8% toho tveho kina, hrubym odhadem .) Z meho pohledu jsi v audio raji .) (ok, dobre, mozna bych za tu cenu koupi BW 803D, ale to je jen teorie a akademicka polemika)

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Pěkně to vypadá a asi i stejně pěkně to hraje *thumbs up*

sartel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sartel »

Čau, fakt hezké. Dotaz na ten center - nevnímáš při jeho umístění dialogy někde od podlahy namísto " z obrazu"?

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

sartel- centr je na stojanu vysokem cca 45cm, k tomu ceraball a pod nim stabilizacni 5 cm silna deska - tedy dolni hrana centru od zeme je nekde okolo 53 cm, vyskac a stredak o dalsich 15-20 cm vyse a jeste ten stojan ma sklon - centr je pod uhlem ( maj to ti kluci kanadsky dobre vymysleny ) - ono to na foto zkresluje - centr ma horni hranu ve vysce kde zacina dolni hrana plazmy ( temer se prekryvaji - ale tak, aby nebyla narusena homogenita vnimani obrazove plochy ) - a jeho velikost je takova, ze podobny jev je zcela eliminovan - dokonce poznas kdyz je nejaky zvukovy jev vice nebo mene na te ci one strane - to dovoluje to osazeni a mohutnost centru - znam pouze jednoho cloveka, ktery umisteni centru ( a nejen vysku) resil tak dukladne jako ja ...

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Parádní.

boxer

Příspěvek od boxer »

Hmm, nevypadá to špatně. ještě že jsem tě do těch Paradigmů tenkrát pošťouchl.

Bůh ví, na čem bys dnes hrál. *bravo*

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Moc pěkné. Od dob, kdy jsem viděl fotku tvého kina, jsi to dost posunul kupředu. Zírám na drát. *palec* Musím říct, že jsi fakt příkladný "multikanálník" hodný následování... *jupi*
Jinak ohledně umístění toho centru- měl jsem ho pod i nad televizí, pokaždé to hrálo jinak, ale nemůžu říct, že z podlahy nebo ze stropu. To jsem si při sledování filmu nikdy neuvědomoval....
Ohledně toho centru- když jsi přešel z receiveru na monoblok- bylo to u zvuku centru hodně znát? :?:

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

Hehe, sem si rikal, jeslti si sel kdysi do tech Dynaudii, nebo jak si vlastne dopad :). Hlavne, ze je spokojenost *thumbs up* .

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

to drfish : ja jsem mel vyvoj trochu jinak - nejdrive jsem provizorne napajel vsechny repro z Denonu ( to bylo trapeni ) - pak jsem poridil Parasound A51 - koncak 5ti kanal a uz to byl slusny posun proti Denonu - nicmene vymena za 3 monobloky a tim padem kazda bedna svuj vlastni koncak to posunul mnohem mnohem dal ... absolutni kontrola kazde jedne reprobedny v kazde fazi poslechu - hlasitosti - narocnosti - je proste slyset .. tedy ano - i centr by mel mit vlastni zesilovac - pokud se ptas na toto ....
vseobecne hodne lidi dulezitost centru podcenuje - ale u filmu je velke mnozstvi informaci prave obsazeno v signalu pro tento "kanal" - repro - a je potreba k centru pristupovat stejne, jako k prednim sloupum ...

Odpovědět