jiripioneer

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
jirotel
Kontaktovat uživatele:

jiripioneer

Příspěvek od jirotel »

Vzhledem k tomu, že už jsem zde také napsal pár příspěvků a snad mi nikdo hlavu neutrhne, když řeknu, že sem patřím... :D, tak bych se rád představil...

Jmenuji se Jiří je mi dneska 26 let a jsem z Prahy,

Začátky...mno ty byli pomměrně dost složité vzhledem k situaci, že jsem byl ještě student a začínal jsem na klasickém PC a nějakých prapodivných 2.1 pseudobedniček od Samšungu....Dále následoval ježíšek v podobě sestavy po rodičích což bylo gramo od Tesly (NC300) včetně dobového preampu, taktéž od Tesly (označení nevím), repra byli ARS 9205 a zesilovač AZS222 (http://www.radiomuseum.org/images/radio ... 454375.jpg)...
Po škole mi to již nestačilo, tak jsem si byl poslechnout Pioneera A607r, který poměrně dlouho vyhovoval požadavkům včetně nástrojů pomsty ( výraz souseda, když jsem něco pustil *headbang* *headbang* *headbang* ) prý to bylo moc nahlas...hlavně, že jeho dechovka byla boží.... *headbang* :lol:, měl na mysli mé Jamo E350 , nicméně jsem časem zjistil, že to pořád není ono....pak bylo přikoupeno CD NAD 5425 a phono Sherwood PM-9805....
Po střední jsem dost cestoval, takže byli nutností sluchátka, které si troufám velmi obstojně zaujali Sennheisery HD-25, které mám samozřejmě do dneška...

Součastnost....nedávno jsem zakoupil AVR Marantz SR5400 za směšných 2500,- , který byl značným skokem co se týče kvality a možností připojení, hlavně jsem uvítal optický vstup pro mou zvukovku Asus Xonar DX/XD, která nehraje vůbec špatně....časem bude asi lepší....ale nedávno jsme se s přítelkyní nastěhovali do bytu, takže přednější jsou jiné věci...., naštěstí sdílí můj zápal pro hifi, tak snad bude pěkný ježíšek v novém bytě.... :-)))

Za současné chvíli budu kupovat Project Phono box II a vyrábět DYI kabely (tímto chci moc poděkovat všem členům, kteří mě v tom podpořily a poradily)
Kabel bude mezi phonem a phono preampem VDH 501 s koncovkami od AEC 1007 od phono preampu povede kabel od Oehlbachu kabel NF1 s origo pozlacenými koncovkami Oehlbach do AVR....
Na vánoce bych si rád udělal konečně radost slušným stereem od firmy Rotel, slyšel jsem jejich starší modely u známého a dost mě to nadchlo...nejen parametry, ale i kvalitou...určitě to bude kombinace předzes a konec... :-)

Na závěr bych asi uvedl co poslouchám…do oblíbených se zařadily tyto interpreti:
Queen, AC/DC, Led Zeppelin, Pink Floyd, Dire Straits, ZZ Top, Nightwish, Black Sabbath, Alice Cooper, nepohrdnu, ale ani važnější hudbou typu Mozart, Schumann, Chopein, Strauss…
Občas si rád poslechnu „pecky“ z 60‘, 70‘, 80‘ let…. Dost se mi zalíbil i Swing jakožto hudební žánr a Jazz….dále jsem velkým fandou filmové hudby… z pravidla vše od Hanze Zimmera považuji za velmi kvalitní hudbu……ze skládaných soundtracků mám hodně moc oblíbený třeba z Desperáda :-)

Je toho opravdu hodně co poslouchám….patřím spíše mezi ty „univerzální“ posluchače :-)

Toť o mě asi vše….mohl bych se rozepisovat asi ještě více, ale myslím si, že i toto je dosti vyčerpávající :lol:

Díky za přečtení Jiří :-)

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Re: jiripioneer

Příspěvek od jirotel »

Zde posloucháme s přítelkyní :-)
Teprve zařizujeme, takže není zatím k videní TV, zatím jí nahrazuje PC....
Telka bude buď Scharp nebo Toshiba...to ještě uvidíme :-)) a na foto bohužel nejsou vidět moje Sennhaisery, vzhledem k tomu, že mi popraskaly náušníky za tu dobu co je mám, tak se budou pořizovat semišové :-) a DIY stojánek na ně...který zde následně přidám včetně fotodokumentace :)

http://jiripioneer.rajce.idnes.cz/nastenka#nov.jpg

Btw místnost má cca 25m2 4,5x5,5...:-)

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Zdravím Tě Jiří, děkuji za foto a otevřenost, s níž ses k nám na fóru připojil. Myslím, že Tě čeká velká radost a zadostiučinění, až stvoříš stereo aparát z děleného Rotela a nějakých dobrých beden. *thumbs up*

Kino je vynikající na filmy a DVD s dobrou filmovou hudbou, v tom je vícekanál výhoda.
Snad budeš spokojen s analogem, věnuješ mu velkou péči. Protože máš široký záběr žánrů, jistě oceníš jeho výhody u hudby s akustickými nástroji a zpěvem, které přece jen převažují nad nedostatky formátu.

Obrať se také na naši historii v akustické úpravě pokojů, chce to něco vidět a poslechnout u kolegů, abys věděl co chtít.
Kam to pustíš s estetikou a kolik bys potřeboval upravit.
Gratuluji k partnerce. Hodně zdaru, buď s námi rád. :)

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Mno co se týče akustiky, tak jsem si pohrával s myšlenkou udělat akustické panely třeba z molitanu, nebo polystyrenu na zeď například v tomto tvaru...
http://www.flock3d.cz/c2/page-images/00 ... 018-02.jpg

Vyřezat si to dokážu sám a materiál se dá sehnat za nula nula nic... :-)

akorát nevím v jaké velikosti to mám udělat....nebo je to jedno ? :-) případně kolik by těch "panelů" mělo být....nemám problém je vyvěsit od zdi ke zdi :-D :lol:

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Ty jehlany se musí zamaskovat, jinak je to spolehlivá cesta, jak znechutit partnerku koníčkem HiFi.
Na jehlany se nedá dívat.
I já ač bydlím sám, jsem pohled na jehlany nevydržel a po roce je sundal.

Koukni po instalacích a vyber něco hezkého. Ať se hezky bydlí.

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Tak jsem doatal tip mit tluste zavesy kolem dokola cele mistnosti...co vy na to ?

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Vítám tě zde na fóru jsem zde také nováček. Cestu k rotelu ti můžu jen doporučit. Sám mám tuto kombinaci rc 970bx a 2x rb 971. Po dlouhém poslouchání a přehazování je určitě jít cestou dvou konců a zapojení bi-amping. Oproti jednomu koncu je daleko více muzikální a obrovský pokrok v dynamice a rozlišení jednotlivých nástrojů. Jen ten předzes beru jen jako prozatimní řešení. Být tebou tak rovnou vezmu něco z pozdějších řad jako třeba rc-995 kdy je zvuk stále trochu tvrdý jako ty konce a zvuk se posune mnohem dále.

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Tak hůrá...den D nastal....
Dnes si jedu poslechnout Rotel RC-971 a RB-960BX.....s největší pravděpodobností si je povezu s sebou domů.... :-))

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Tak už jsou doma oba nové přírustky :-)
Fotky vnitřku zde: http://jiripioneer.rajce.idnes.cz/nastenka#
Od prodejce jsem navíc dostal propojovací kabel......to vše za 5k... :) o víkendu a i další víkendy vím co budu dělat....jen poslouchat :-)) *jupi* *2thumbsup*

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Tak ti preji prijemny poslech a doufam, ze se s námi o sve dojmy brzy podelis. ;)
(A také, ze mne nebudes pomlouvat, ze jsem ti poradil spatne. :) )

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Ahoj chlapi,

předem bych chtěl poděkovat Všem, kteří mi poradily a jsem jim za to vděčný.... *palec*

Nicméně jsem si včera vše zapojil a ono to hraje....a jak....i přítelkyni to vykouzlilo úsměv na tváři a říkala, že dobrý....
Mno za mě super...obrovský skok v prostoru dynamice...prostě jiný level než Pincek...
Dnes přibude k Rotelům kamarád jménem Project Phono Box II, tak to bude zkouška ohněm....ale myslím si, že by si to mělo sednout....
Jen pociťuji, že bedny jsou na prd... takže další skok budou bedny....poměrně dost se mi zvukově líbí pár kousků od Dali, Acoustic Energy Neo 3, nebo Acoustic Energy Radiance III a B&W... řešit to budu až příští rok vzhledem k financím....myslím si, že k této sestavě jsou adekvátní repra, tak kolem 30ti, tak uvidíme co se bude uším líbit víc :-)

Ještě jednou díky
Jiří *klanimse* *hura* *hura* *hura*

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

jiripioneer píše:Jen pociťuji, že bedny jsou na prd... takže další skok budou bedny....
Tusil jsem, ze k tomuto záveru dospejes a presne tohle jsem ti chtel napsat, byl jsi ale rychlejsí..... :lol:

"B&W" si, jak uz jsem psal, s "Rotelem" dobre rozumeji, tak bych na tvem miste (az cas dozraje) zacal s výberem u nich... ;)
(Jen ciste technická poznamka.)

Jeste jednou preji hodne zábavy.

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Další mazlík do rodiny hifi :-)

http://jiripioneer.rajce.idnes.cz/nastenka#DYIphono.jpg

Sice dvě hodinky práce, ale jsem nadmíru spokojen...zítra připojím phono box....a poreferuji jak si sedne s rotely :-)

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Pekny, pekny, tohle je u mne jeste problem, ktery resim :)

(Treba prave ten phono kabel - divam se sem tam po ebayi, a rad bych sehnal kabel v kuse, tedy od prenosky (ty 4 tenke dratky) az po cinche na druhe strane. Bohuzel ma prenoska nema ten typicky petikolik, a vydratovana prenoska ma ty tenke dratky ukoncene na tistaku, ktery je tam jen proto, ze je z druhe strany privedeny kabel, ktery vede z gramce. To se mi moc nelibi... no je to boj :)

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

@ patrik:

A co treba tohle:

http://clearaudio.de/de/accessories/cables.php :?:

Uz "Direct Wire" je opravdu velmi dobrý a az se (mozna) jednou rozhodnu pro lepsi ramenko, tak bude urcite prospikovane jedine "Sixstream"... ;)

Odpovědět