Po delší době plním to,co jsem kdesi dříve ještě na ,,sportovních stránkách''slíbil a to,že písnu něco o svém soužití s
USHER V-601a
DENONEM PMA-1500AE.
Protože nejsem ,,nezávislý novinář'' a jsem ve svém vláknu bez ambicí na neprůstřelné a nezpochybnitelné soudy nebude ta recenze vůbec nezávislá,ale naopak velmi osobní a zaujatá,poněvadž jsem na těch mazlíkách v dobrém čím dál závislejší

.
Začnu a budu i pokračovat velmi neskromně,ale nelze mi jinak,protože 4 měsíce(Denon je u mě ve službě už dokonce přes rok) každodenního hraní a poslechu je již dostatečně dlouhá doba na to,abych byl zbaven růžových brýlí(ušních klapek) z nových hraček a kdy už by mělo opadnout ono známé prvotní nadšení... ...A ono neopadá,ku..a ono to hraje fakt bohovsky

,takže nadšení z nového nestřídá zklamání,ale ještě větší spokojenost,že to hraje jěště mnohem lépe než jsem to slyšel ze startu a to se mi to zamlouvalo již tehdy

Fakt moje vymazlená dvojka(se zdrojem zvuku trojka)

.Vypadá to,že jsem snad trefil sladění mých představ o správné reprodukci,akustických vlastností obýváku a finančněrodinných limitů.(Teď abych se jen obával nějakého nuceného stěhování do jiných prostor

.)
Při momentálním poslechu Merylin Mazur s J.Garbarkem(ECM) jsem prostě naměko.Létám si severskými pláněmi volně prostorem za víření perkusí...a a může si kdo chce co chce brblat něco o tom,že Denon přece nehraje,že nepřesvědčil...

mám na háku takové plky.Vím co mi teď a tady rozechvívá ušní bubínky...Óóó jak přesvědčivý v této symbioze a až hřejivě(mrazivě?) krásný zvuk.
A teď je tady pro změnu Coldplay(záznam z koncertu na PL4Katowice).Nevěřil bych,kdybych teď neslyšel,co dokážou Ti Juzci přenést éterem a mým tunerem do mého obýváku.Zpěvák čistě a plasticky zpívá přede mnou a doprovodná kapela vzdušně separovaná přede v prostoru za ním a i když si to hulím docela nahlas,nic tady nehučí a nerezonuje v zběsilých módech ani nejsem převálcován zvukovou koulí.Basovka vrní STRUNAMA!Znáte ten strunný vibrující BAS?Že nee?Já už ano a díky díky za něj.Duo USHER/DENON ho umí.To co zpočátku bedny jenom naznačovaly,kde by mohly být jejich možnosti,to dnes valí v takovém stylu,že si učůrávám do trioly,když basista hrábne do strun

...Že prý Denon nezaujme

...

To jak spolu spolupracují, bych přirovnal k tomu,jak když zkušený tanečník(denon)vede neomylně svou partnerku(usher) parketem.Bedny samo mohou a budou určitě výborně hrát i s jinými zesilovači,protože prostě umí,ale tahle kombinace mě naprosto uspokojuje a nabíjí skvělými pocity a emocemi z hudby.
Přednes hlasu a dřev mi ukazuje na hezkou jakoby jednopásmovost reprodukce.A tolik obávané žesťové nástroje hrajou správně nablýskané,ale zároveň nemají problém s agresí při vyšší hlasitosti.Určitě to znáte ten pocit,když jste si někdy něco osolili a když do toho vpadly dechy,nešlo to a něco vás nutkalo stáhnout to.Tak přesně to se NEKONÁ.Zkrátka chvála hedvábí

si myslím

.
Konečně jsem také pro sebe znovuobjevil některá cedla,která jsem dříve nezkousl(Bruce Springsteen,Sting-Brand New Day)kvůli ne zrovna ideálnímu zvuku jak jsem si myslel(takový ukřičenější sound),ale hle dnes si je s potěšením užívám.
Kopnul jsem tam obyč.komerč.CD Dire Straits-výběr pecek jako Love over Gold,Private investigation...a málem jsem se...husí kůže nastartovala.Ano tak to má být.Večer Peter Gabriel,Genesis trošku to stáhnu a Joe Cocker se svým vyžilým hlasem ladně vpluje do pokoje bez jediné potřeby použít korekce.Ano hraju stále na direct a zvuk je i v tišším režimu dostatečně sytý a detailikový.Ticho okolí a zbystřený sluch v tomto čase spolehlivě dorovná nepatrný úbytek výšek.
Musím vzpomenout ještě jednu důležitou maličkost a to tu,že i ten správný lesk,brilanci a zakres(to je takové slovíčko,které se mi líbí z polštiny

)jsem podtrhl kabeláží od KIMBERU.Ta podle mne k této kombinaci se svým důrazem na detail a ostrost vyloženě sedí.
A celkově si myslím,že je to teď velmi vyvážené a poctivé HiFi i s playerem za cca 60k,které umííí a to je ta správná TEČKA

.
Přes řeku do stínu stromů.