Zdravím všechny posluchače i netopýry. Do muziky jsem se zamiloval asi v 6ti letech když mi táta pouštěl na gramci Beatles, Wishbone Ash, Kinks a pod., a já do toho před bednama řezal do špaňelky. Později jsem stavěl nějaké nf zesiky, boostery na kytaru a reprobedny které jsem vždy prodal a za utržený peníz postavil lepší a tak dále...až jsem se dostal do stádia, kdy jsem peníze vzal a koupil Focaly. Pokusy hrát na kytaru my taky zůstaly a protože jsem trošku DIY, postavil jsem si el.kytaru - tělo z plexi, na kterou hraji dodnes. Poslední gramo NC 470 jsem zavrhl v roce 1991 když jsem si koupil cd Technics tenkráte bratru za 12,5k a myslel jsem, že toto je kvalitativní vrchol reprodukce hudby.... no bylo mi 17:-)) Jak rád bych dnes měl doma kvalitní gramofon. Sestava pro poslech tedy není konečná, chci si koupit nějaký gramec od Pro Jectu a jelikož se mi plexi -akryl líbí přemýšlím o Xperience II s ortofon bronze, ale musím se tu poradit se zkušenými analogisty

na poměru kvality ceny a vhodnosti do mé sestavy a pro moje potřeby.
Poslouchám hlavně rock, hard rock, jazz blues, kytarové mágy jak na kyt. el., tak akustickou.
Dream Theater, Genesis, Rush, Iron Maiden, Metallica, Yes, Extreme, Peter Gabriel, Sting, Police, Paco de Lucia, Eric Johnson, Stevie Vai, Joe Satriani, Vlasta Redl taky dobrý atd.....
Poslechová místnost (obývák) je rozměru cca 8x5x2,7m přičemž strop je valená cihlová klenba. Docela pěkně to zní
Kabely mám obyčejné od Cambridge Audio, Kimber kable, Supra Lorad, žádné speciality. Je to v cenách do 2k max. To je moje taková psychologická hranice. Stejně si myslím, že i když nemám Hi End, tak jsem se dostal do fáze kdy je většinou problém sehnat kvalitní nahrávku, než že bych to nějak rozumně nepřehrál.
U hybridních zesiků je výhoda s laborováním lamp, takže Sovteky ve Vincentu a Tesly E88CC vojenské spárované gold piny v Musical Fidelity dělají své. U MF jsem si navíc pohrál s kapacitama na vstupu i výstupu a opět ku prospěch věci, resp. uší.
Tak to jsem já. Přeji pěkný den.