Marthy 126

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Marthy126
Kontaktovat uživatele:

Marthy 126

Příspěvek od Marthy126 »

Zdravím všechny posluchače i netopýry. Do muziky jsem se zamiloval asi v 6ti letech když mi táta pouštěl na gramci Beatles, Wishbone Ash, Kinks a pod., a já do toho před bednama řezal do špaňelky. Později jsem stavěl nějaké nf zesiky, boostery na kytaru a reprobedny které jsem vždy prodal a za utržený peníz postavil lepší a tak dále...až jsem se dostal do stádia, kdy jsem peníze vzal a koupil Focaly. Pokusy hrát na kytaru my taky zůstaly a protože jsem trošku DIY, postavil jsem si el.kytaru - tělo z plexi, na kterou hraji dodnes. Poslední gramo NC 470 jsem zavrhl v roce 1991 když jsem si koupil cd Technics tenkráte bratru za 12,5k a myslel jsem, že toto je kvalitativní vrchol reprodukce hudby.... no bylo mi 17:-)) Jak rád bych dnes měl doma kvalitní gramofon. Sestava pro poslech tedy není konečná, chci si koupit nějaký gramec od Pro Jectu a jelikož se mi plexi -akryl líbí přemýšlím o Xperience II s ortofon bronze, ale musím se tu poradit se zkušenými analogisty ;) na poměru kvality ceny a vhodnosti do mé sestavy a pro moje potřeby.
Poslouchám hlavně rock, hard rock, jazz blues, kytarové mágy jak na kyt. el., tak akustickou.
Dream Theater, Genesis, Rush, Iron Maiden, Metallica, Yes, Extreme, Peter Gabriel, Sting, Police, Paco de Lucia, Eric Johnson, Stevie Vai, Joe Satriani, Vlasta Redl taky dobrý atd.....
Poslechová místnost (obývák) je rozměru cca 8x5x2,7m přičemž strop je valená cihlová klenba. Docela pěkně to zní :D
Kabely mám obyčejné od Cambridge Audio, Kimber kable, Supra Lorad, žádné speciality. Je to v cenách do 2k max. To je moje taková psychologická hranice. Stejně si myslím, že i když nemám Hi End, tak jsem se dostal do fáze kdy je většinou problém sehnat kvalitní nahrávku, než že bych to nějak rozumně nepřehrál.
U hybridních zesiků je výhoda s laborováním lamp, takže Sovteky ve Vincentu a Tesly E88CC vojenské spárované gold piny v Musical Fidelity dělají své. U MF jsem si navíc pohrál s kapacitama na vstupu i výstupu a opět ku prospěch věci, resp. uší.
Tak to jsem já. Přeji pěkný den.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Re: Marthy 126

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Ahoj a vítej v bitevním poli. *2thumbsup* Co se týče gramofonu tak se neboj že Ti nikdo neporadí..Ještě Tě z toho bude bolet hlava (vlastní zkušenost).Hlavně vydrž pokud se to zvrtne v hádky *headbang* .Jsem zvědav u kterého gramofonu nakonec skončíš.Držím Ti *thumbs up*

Marthy126
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marthy126 »

Díky za první zprávu!původně jsme nejspíš sousedé :D pocházím z Bíliny...

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Já měl doma Xpression a Ortofon Bronze (2M) ještě mám. Nemám teď čas moc psát, ale kdyby si chtěl nějaké info o této kombinaci, klidně napiš do SZ.
Jinak Tě vítám...:)

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

Zdravim, konecne nekdo z okoli. Doufam, ze ti tu s gramcem dobre poradej, ale bacha na maximalisty :). To se to pak prodrazi.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

"So welcome to the machine..." ;)

Marthy126
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marthy126 »

Díky, pokusím se :D

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Ahoj Marthy,mám už nějaký pátek PJ 2Xperience právě s 2M Bronze.Před Bronzkou jsem vlastnil Ortofonky OM 5,2M Red.Pro mne je tato kombinace v pohodě-tím myslím barvou zvuku,prostorem a detailem.Ono mít někdy něčeho více škodí.Poslouchám právě převážně rock a metal (mám všechny Mejdny *palec* a to vesměs 1.vydání) a na tuto muziku je to fajn.Kdysi jsem přemýšlel i nějakých MC,ale Bronzka mě uspokojila a nechce se mi experimentovat.Navíc málokterý prodejce Ti poskytne na zápujčku k porovnání jiné přenosky.Půjčit si kabel to není problém,ale přenosku....ajajaj.Jen teď řeším problém se zkreslením na poslední třetině LP.Toto se,ale projeví jen u některých LP,které kupodivu u jednoho kamaráda hrají OK a u druhého ne..Jeden má přenosku MC Denon a nevím s jakým hrotem druhý hraje na Ortofon Valencia.Někde jsem četl,že některé přenosky jsou k tomuto náchylnější,pravděpodobně to je závislé na tom čím a jak hobloval původní majitel tyto desky.Naštěstí se jedná jen o pár desek.

Marthy126
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marthy126 »

Ahoj dekaci,

Mejdni to je klasika,otec má originál lp Killers, mě se líbí ten rpm 1.3 a mám právě teď peníze akorát tak na něj včetně 2MRed, časem lepší přenosku- to jsem rozepsal ve foru o Pro Ject gramofomech. Zatím chci poslouchat a nechci nové desky které si kupuji hoblovat na starem gramu se starou přenoskou protože ten talíř u mého sony má něco jako osmu na kole takže rameno lítá nahoru dolu...desky si tedy zatím jen prohlížím a u cd většinou jen nadávám jak je to zprasený i když včera jsem si koupil Manu Katche Playground od EMC a ten je skvělej jak formou tak obsahem, na druhou stranu Blu Ray audio disk od Led Zeppelin Celebration day - klasika jako na koncertech, první půlka hoodne zvukově slabá, od 8. Songu to začíná znít jako 48khz/24bit. I když u tohoto media tam taky mohly dat alespoň 96 khz....

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Pozor na některé nové desky.Výlisky jsou přímo katastrofální-konkrétně Y.Maalmsteen Oddysey. Katastrofa. Psalo se o to již na tomto i vedlejším HE foru.

Marthy126
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marthy126 »

To si děláš srandu, já žiji v představě že si koupím min. 180gr desku a že to bude parádní dynamická nahrávka ze které se posadím tzv. na zadek.
Budu muset projet ty diskuze...díky za upozornění.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Bohužel nedělám,osobně mám tuto zkušenost právě s Malmsteenem Rising Force Alchemy 2 Lp.Spletl jsem v prvním příspěvku album Oddysey ne,to jsem ani neslyšel.Tuto desku jsem koupil funglovku za 599 Kc a vydal ji Dream Cather.Další je Metallica Ride The Lighting a to mě mrzí hodně.Tu mi uznali jako reklamaci.Chtěl jsem si koupit můj oblíbený Nightwish,ale po takové zkušenosti mám vcelku strach.Ani jedna ovšem nebyla 180 g.Určitě tu jsou kolegové,kteří mají stejnou zkušenost.Promiň,nechtěl jsem Tě strašit.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

jo je to bohužel tak. Patti Smith - Banga 2 LP, tragédie, Flamengo - Kuře v hodinkách rovněž, ale Bruce Springsteen - Wrecking Ball 2 LP - nádhera stejně jako Dave Matthews - Big Whiskey.... Ty první dvě hravě strčí do kapsy původní vydání třeba Supertramp, Fleetwood Mack nebo Cheap Trick. Takže asi tak

Marthy126
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marthy126 »

Existují nějaké labely které jsou tutovka? MOFI nebo tak něco? nechce se mi věřit že to neumí lisovat, problém už je asi v kvalitě matrice masteru- nahrávky ne? kdo si tedy nejvíce zakládá na kvalitě vstupu?

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Podle toho, co mi prošlo rukama v posledních letech, bych řekl, že buďto neumí lisovat nebo to prostě odfláknou.....

Odpovědět