Oggy

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Oggy
Kontaktovat uživatele:

Re: Oggy

Příspěvek od Oggy »

Koukal jsem, že pár členů fóra si udělalo radost, tak se taky přidám. Konečně jsem se rozhoupal a pořídil svému Parasoundu místo BW CDM7NTdůstojnějšího partnera BW 803Diamond:
Obrázek
Zatím nahráno cca 15 hodin a je to více než slibné. ;) Parasound nemá s krmením problém. Zvuk klidný, přirozený a pevný. Dobře se to poslouchá a i pro mé oko je to příjemné. Zatím rozehrávám a poslouchám. Časem napíšu víc.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Oggy,
gratuluji ke koupi skvělých bedýnek. Znám předešlý model, ale tyto budou o kus dál. Kdysi jsem je měl také v hledáčku a jak říkám měl jsem možnost, ale předešlý model. Oproti CDM 7NT to musí být znatelný posun kupředu, že?
Gratuluji *thumbs up*

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

oggy

páni. krasavice. také gratuluji.
vzhledově nádherná benda. nikdy jsem bohužel neslyšel.
až se rozehrají, tak bude obrovský rozdíl.
tipoval bych na "násobky". ne "procenta".
kupoval jsi nové nebo 2hnd?
dal by jsi prosím zase aktuální fotečku?
teď jsem zrovna začal ve tvém vláknu v dubnu 08.
děkuji ti a diamantu zdar!

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

Lachim

Kupoval jsem nove. Byla moznost dobre ceny. Ted pisu z mobilu, jsem do uterka mimo domov. Pak nafotim.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

oggy

budu se těšit i na pár slov ke změně zvuku.
dělal jsi ještě nějaké změnyv rámci sestavy?
centr zůstává stejný? kabeláž též?
ty koncáky a preamp.... stále sestava snů.
můj zadýchaný avr denon a paviáni by asi čuměli!
jak se má muzicírovat kolem televize....

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

Lachim

Vše ostatní zůstalo stejné. Chtěl jsem krapet vylepšit projev ve stereu. Na filmy mi kombinace se starými bednami bude muset stačit. Jsem rád, ze se stařeček Parasound nezalekl výzvy a šel do toho po hlavě. :) Zlepšení je ve všech pásmech. Celková kontrola, suverenita a přirozenost, tak bych to stručně po 2 dnech hraní popsal. Škoda, ze si teď musím dat do úterý pauzu. Jsme se ženou ve Vranově nad Dyjí.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Pořídil jsi si pěkné štíhlé holky, úplné modelky.
Přeju dlouhodobou spokojenost a oboustrannou věrnost ;)
Noble Audio - výroba a prodej

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

Lachim

Tak zatím jen nějaké amatérské fotky mobilem.

Obrázek
Obrázek

Momentálně stojí na mincích na hrotech. Zatím se rozhoduju, jestli je hodit na nějakej šutr, nebo pořídit Cerabally, či něco podobného. Zase nechci je moc podkládat, samy o sobě jsou bedny dost vysoké tak ať není výškáč někde u stropu. :roll: Zvuk zatím úplně hodnotit nechci. Jednak ještě nemám dost nahráno a druhak by bylo hodnocení zkreslené prvotním nadšením, ve kterém se asi stále nacházím. ;)

Stano
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Stano »

niet divu že si nadšený, kto by nebol :)

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Gratuluju , gratuluju !!!!! Tak ať ti vlaje pytel !
Vypadá to super jsem rád že nás úchylů na lakovaný bedny je už zase o jednoho víc *thumbs up*
Kdypak pořídíš pořádnej AV procesor ? :-) Ten denon to ted musí hodně limitovat i ve stereu.Ale to sám určitě dobře víš.
No pořád je co zlepšovat tak rozehrávej, já si taky dělám radost.

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

Mike

Jj, pytel včera vlál. Byl jsem odpoledne sám doma, tak jsem smažil. *2thumbsup* Po AV předzesu předběžně pokukuju. Hezké je třeba toto:
http://www.classeaudio.com/delta/detail-ssp-800.htm
Obrázek

No a nebo sociální varianta: http://www.marantz.eu/en/products/47/av8003/
Obrázek
Podle recenzí to hraje hodně dobře.

I když ten Denon zase taková sračka není. Ale rezervy tu jsou. 8-)

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Oggy, jak daleko od těch beden sedíš, asi jsi nucenej dost blízko, vid?

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

NA

No jo, docela blízkej poslech. Bedny cca 1.8 metru od sebe a od bedny k uchu cca 2.2m. Firma udává v návodu 1.5-3m, tak to jsem se vlezl. :D

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

No já se ptal kvůli tomu nešťastnému umístění beden a vlastně i centru.
Pokud jsou od Tebe bedny o 40cm dál než jedna od druhé (jestli jsem pochopil dobře že těch 1,8m je vzdálenost středů beden) tak je ještě o nějakých alespoň 20-30 cm vytáhni ven. Takhle utopené je zabíjíš co se prostorového zobrazení týká. Ideální by bylo, kdyby čelní stěny beden byly co nejvíce před přístrojema a tím TV (to tam zvukově škodí nejvíce!).
Tak zkus alespoň těch 20cm a centr ke kraji police. Máš na to posouvání, měření a zkoušení celý víkend. :)
Koukám, že hlavní problém ale bude ten kobereček, viď.

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

NA

Ono je to vše o kompromisech. Ten centr jsem dopředu potáhnout chtěl, dík za připomenutí. 8-) Já jsem ho tak měl dřív aby měl stejnou vzdálenost od ucha jako přední bedny. On totiž přehrávač v režimu pure direct neprovádí upravu zpoždění dle vzdálenosti repro. Už nějakou dobu ale stejně poslouchám SACD a DVD-Audio ve stereu, tak to přitažení centru dopředu je v pohodě. U DTS a DD si to AV zesilovač upraví. Ty přední bedny mám teď o fous blíž než jsem měl dřív ty 7NT. Moc do prostoru se mi je dávat nechce kvůli návštěvám. Během cca 10 minut mi zvládla návštěva skácet obě předchozí bedny. To bych teď hodně těžko rozdýchával a možná by to skončilo nějakou nepěknou věcí. :o A další důvod je ten, že v tomhle umístění beden mám nejvyrovnanější basový projev. Mám totiž na cca 50Hz pokles a na 60Hz bouli. A když bedny vysunu o něco dopředu, tak se mi ty nerovnoměrnosti více zdůrazní. Jak říkám, bytový poslech a soužití se zbytkem rodiny je o kompromisech. Ale pokud se k tomu dostanu a budu mít chuť (nebo spíš roupy :) ), zkusím bednama krapet pošíbovat. Jen tak ze zvědavosti, co to udělá. Zatím mne k tomu tak nějak nic nenutí, poslouchatelně to teď celkem hraje. A o víkendu jsem ale bohužel v zaměstnání.

Odpovědět