NA
Ono je to vše o kompromisech. Ten centr jsem dopředu potáhnout chtěl, dík za připomenutí.

Já jsem ho tak měl dřív aby měl stejnou vzdálenost od ucha jako přední bedny. On totiž přehrávač v režimu pure direct neprovádí upravu zpoždění dle vzdálenosti repro. Už nějakou dobu ale stejně poslouchám SACD a DVD-Audio ve stereu, tak to přitažení centru dopředu je v pohodě. U DTS a DD si to AV zesilovač upraví. Ty přední bedny mám teď o fous blíž než jsem měl dřív ty 7NT. Moc do prostoru se mi je dávat nechce kvůli návštěvám. Během cca 10 minut mi zvládla návštěva skácet obě předchozí bedny. To bych teď hodně těžko rozdýchával a možná by to skončilo nějakou nepěknou věcí.

A další důvod je ten, že v tomhle umístění beden mám nejvyrovnanější basový projev. Mám totiž na cca 50Hz pokles a na 60Hz bouli. A když bedny vysunu o něco dopředu, tak se mi ty nerovnoměrnosti více zdůrazní. Jak říkám, bytový poslech a soužití se zbytkem rodiny je o kompromisech. Ale pokud se k tomu dostanu a budu mít chuť (nebo spíš roupy

), zkusím bednama krapet pošíbovat. Jen tak ze zvědavosti, co to udělá. Zatím mne k tomu tak nějak nic nenutí, poslouchatelně to teď celkem hraje. A o víkendu jsem ale bohužel v zaměstnání.