...první slova po vstupu na nové území mám za sebou, teď už jen seriózně.
Dobrý den, jsem Pivišťák a za chvíli mi bude 27 roků. Jestli sem chodí i ženy (už to tu chvíli čtu a vím, že moc ne), tak rovnou upozorním, že prstýnek a potomka už mám. Bydlím přibližně uprostřed mezi šťáhlavským pivovarem Radouš a černickým Purkmistrem. Jo a taky je asi 3 km od nás Plzeň, kdo by si to hned neuvědomil.
Stereo mám zatím nekompletní, místy provizorní, a tak postupně budu vylepšovat. Směr mám docela jasný, cíle si nechávám otevřené.
Na začátku všeho je Gramofon Tesla NC500 v (podle mě nádherné) úpravě od Hifi Vintage CZ osazený přenoskou AT91. Pokusím se sem dotlačit fotku.
Časem (zatím nebudu chvátat) bych rád přešel na AT95 (podle toho, co jsem četl si s NC500 dobře rozumí, dalším nápadům se nebráním).
Tak dlouho jsem uvažoval o novém stroji, např. Debut Carbon Exprit, RPM 1 Carbon, Thorens TD 308... až jsem došel k závěru, že se raději trochu uklidním, pokusím se najít pěkný vintage kousek a místo věčného sezení u kompu a hledání recenzí raději budu poslouchat. Navíc aspoň zbyde víc peněz na další desky.
Další v řetězci je Pioneer SA 706 z roku 1978/79, pořízený asi před dvěma týdny a teprve včera společne s gramofonem poprvé vyzkoušen. Ano, obojí mám jen krátce, zatím nemám pořádně usazeno, vyváženo atd. Na to se teprve těším.
O repru bych rád napsal více, ale moc informací nemám. Dostal jsem je k mému dřívějšímu gramu, Tesle NC420, při rozebrání jsem narazil pouze na zašlý štítek, podle kterého pochází z Německa. Jeho zvuk mi ale pro domácí poslech úplně vyhovuje. NC 420ku jsem dostal před časem od známé a to byl pro mě dar jak z nebes. Bohužel časem se začaly objevovat drobné vady, jako třeba probíjející přední panel, občasná nefunkčnost zesilovače (obvykle po několika měsících pod postelí zase začal fungovat) atd. Teď čeká na skříni, až budu mít chvilku, tak jí plánuji darovat na díly šikovnějším.
A co poslouchám... Tak třeba teď na nízkou hlasitost Marka Knopflera (2LP Private Investigations), jinak mám hodně rád Patti Smith, Pink Floyd, Beatles, ale rád si pustím třeba taky Nirvanu, nějaký ty pankáče, pak zas třeba pány Hapku a Horáčka, Coppelius, Szidi Tobias, Jethro Tull, je toho moc

Jo a ještě mám sluchátka, AKG 515 mkII. Ty obvykle připojuji k iPhonu nebo Macbooku Air.
A to je asi tak všechno. Tak se mějte
Pivišťák