Slayers

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
slayers
Kontaktovat uživatele:

Slayers

Příspěvek od slayers »

Zdravím všechny,
chodím na zdejší fórum už nějaký čas a furt odkládám představení ale dnes už mě to nedalo.Na psaní moc nejsem a tak to vezmu nějak ze všech stran a mixovaně co mě napadne :lol:
Táhne mě na 43 rok a poslechu hydby se věnuju už od nějakých 12-13 let,začínal jsem na polské Unitře MK237 a v kazeťákách do ruky jsem to dotáhl až k Blaupunktu s rádiem *sunglases* .
Trochu solidněji jsem začal se zvukem kolem 17ti a to kotoučákem B115 a bednama od Tesly asi tenkrát nic jinýho nebylo.Muziku jsem obstarával po burzách po většinou v Praze a na pásky ji posílal z gramce kterej má ségra dodnes,taky samozřejmě Tesla.
Po vojně jsem ještě za komunisty sehnal tape deck Aiwa a honil ho přes zesík Tesla,do Videoton beden.Pak začali být dostupný CD a do Čech vtrhnul Technics,tak jsem do něj šel,komplet deck,cdp a zesík,tenkrát jsem za to vypláz kolem 40ti tisíc,ještě že jsem nebyl ženatej,hlady by jsme chcípli :lol: .Bedny jsem měl k tomu DYI TVM,20cm nebo kolik basák,bedna jako kráva,babča tomu tenkrát říkala "umrlčí truhly".Ale hrálo to solidně.
Po přestěhování do vlastnoručně postavenýho domu,jsem vyměnil repro za Tannoy M2 a pak zbytečně zblbnul do home cinema.
Receiver Technics,Sony,pak prodej všeho,nákup asi tří all in one,no a před rokem návrat k solidnímu poslechu.
Abych zjistil jestli po 10ti letý přestávce v solidním poslechu na to bude čas jsem zakoupil Denon DCD 755,PMA 500,pak PMA 710 a repro Proson .
Čas trochu je takže teď zkouším najít sestavu pro solidní poslech rocku a metalu.Zatím mám Vincent SV 232,CD-S4,repro Elac fs68,mám v plánu měnit za Aurum Cantus ale nevím jestli 102 nebo 103,jelikož moje poslechovka je sice lehce upravená ale má stěží 15m2.
Kabeláž mám ze studia Britek,jako ostatně vše a to Evennes z cdp a k repro Vincent premium line bi-wi.
No to je o mě asi tak vše a teď z vás budu tahat rady ohledně repro :lol: .
Jirka

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: Slayers

Příspěvek od Aleska »

Ahoj a vítám tě mezi námi !

Slyšel jsem jak 103, tak i 102 a osobně bych šel raději rovnou do třípásma. Jsou i menší poslechovky než 15 m2 a s basy nemají problém.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Rozhodně třípásmový M102 *thumbs up* Nedej na pověry...
Obrázek

slayers
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slayers »

Já to zkoušel konzultovat s p.Holcnerem,ten mě napsal toto:
Dobrý den, na poslech uvedených žánrů obecně doporučuji kombinace 2+1 z důvodu velkého rozptylu kvality samotných nahrávek. Pro uvedený prostor bude plně postačovat model Aurum Cantus M-103 a například woofer od švédského výrobce Proson model Rumble 8 případně Rumble 10 : http://www.hifionline.cz/reprosoustavy/ ... umble-r-8/ Výkonější a dražší subwoofer není do 15m2 nutný, naopak uvedené typy budou mít dobré rozlišení basů i při tichém poslechu. Zbytečně výkonově předimenzovaný subwoofer může při běžné poslechové hladině znít monotónně z důsledku horší poddajnosti tuhé mebrány. Subwoofer připojíte na Pre Out výstup zesilovače Vincent SV 232. Samotnou koupi wooferu můžete odložit až po poslechových testech v domácích podmínkách, není vyloučeno, že jej potřebovat nebudete ..
Na druhou stranu p. Brich ze studia Britek taky říká to co vy,snad před koupí dojde na poslech přímo u mě doma,je ochoten obojí dovézt ke mě.
Já už si taky několikrát říkal že na tuhle muziku chci třípásmo.Ale zase do místnosti 3,85x3,25,nevím.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

slayers píše:Já to zkoušel konzultovat s p.Holcnerem,ten mě napsal toto:
Dobrý den, na poslech uvedených žánrů obecně doporučuji kombinace 2+1 z důvodu velkého rozptylu kvality samotných nahrávek. Pro uvedený prostor bude plně postačovat model Aurum Cantus M-103 a například woofer od švédského výrobce Proson model Rumble 8 případně Rumble 10 : http://www.hifionline.cz/reprosoustavy/ ... umble-r-8/ Výkonější a dražší subwoofer není do 15m2 nutný, naopak uvedené typy budou mít dobré rozlišení basů i při tichém poslechu. Zbytečně výkonově předimenzovaný subwoofer může při běžné poslechové hladině znít monotónně z důsledku horší poddajnosti tuhé mebrány. Subwoofer připojíte na Pre Out výstup zesilovače Vincent SV 232. Samotnou koupi wooferu můžete odložit až po poslechových testech v domácích podmínkách, není vyloučeno, že jej potřebovat nebudete ..
Na druhou stranu p. Brich ze studia Britek taky říká to co vy,snad před koupí dojde na poslech přímo u mě doma,je ochoten obojí dovézt ke mě.
Já už si taky několikrát říkal že na tuhle muziku chci třípásmo.Ale zase do místnosti 3,85x3,25,nevím.
Pokud máš možnost si domů pujčit 102 i 103, tak to udělej a uvidíš... Ten subwoore to bude echt kvalita :oops:

slayers
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slayers »

No mě se ten sub. taky nezdá,krom toho mě do muziky moc nesedí ale zase jsem jich moc neslyšel.

Mikelino

Příspěvek od Mikelino »

Určitě by stálo za to,nezávazný poslech u Mikeho z Hradce,který má,sice vyšší,ale Vincenty,Aurum Cantus 102,cca stejně velikou poslechovku,a taky poslouchá stejný druh muziky...

slayers
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slayers »

Já jsem poslouchal v Briteku 103,V6F a V3M.102 bohužel ještě nedorazily ale mají,uchvátily mě na všech výšky a středy,to je nádhera,bohužel moje místnost je někde jinde.
Mika zkusím kontaktovat ale nechci být vtěrka,bylo by to fajn řešení.

Odar

Příspěvek od Odar »

Podobny problem caka mna. Z mojho pohladu by som sa bal dat k regalom povedzme v cene 1500 EUR sub do 500 EUR. Plus si k regalom treba napocitat stojany. Dalsie minus - regal na stojane nie je moc dobre stabilny. Bedna tam nie je prisrobovana, alebo pribetonovana. V miestnosti sa aj zije - nepocuvam len hudbu. Vyladovacky so subom ma tiez odradzaju. Ma to mozno svoje vyhody (doladit k uchu), ale na druhu stranu u trojpasma je to "vyriesene". Smerovost subu je dalsia premenna - dat ho vlavo, vpravo. Alebo do stredu (u mna nie je kde). Ked zvazim +/- tychto dvoch rieseni, vychadza mi to na trojpasmo. Akurat treba investovat naraz viac penazi. Ale s regalmi + sub + stojany by som sa dostal pravdepodobne na tu istu ciastku (mozno aj vacsiu). Trojpasmo akurat financne naraz "viac boli".

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Neboj se jej oslovit,
Mike je sympaťák, za SZ nic nedáš !

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Konečně jednou pořádný vlákno ! Alesku kdepak jsi slyšel ty M102 můžeš mi to prozradit? Protože ty moje na tebe teprve čekají :lol: Cinky linky už jsou také připraveny.
S tím subwooferem bych to nehrotil,žádnej echt gold za ty peníze nekoupíš. M102 jsou opravdu silné budky a záleží na místnosti co dovolí a v jakém je stavu. Lépe vyzkoušet a udělat si názor na místě.
Vintage ti taky dobře radí. Už jsem nad těmi Revoxy slintal Petře,no a soudruh mikelino má taky pravdu !!
Slayers máš SZ 8-)

Horal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horal »

Ahoj jsem taky z Hradce a ty 102 bych taky rád slyšel,mám 103 a spokojenost,ty 102 budou určitě mít větší zvuk hlavně dole. Pokud by si kdokoli chtěl poslechnout ty 103 je možnost u mě.
*2thumbsup*

martinowsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinowsky »

sám jsem měl moje třípásma (Dynaudio excite 36) než jsem se přestěhoval v pokoli 2,5 x 3,5m a zvuk naprosto bombovní.Basů bylo víc, ale přesto luxusní. Prostor možná trošku užší. Takže pokoje se neboj a klidně vyzkoušej. Keců o tom že třípásmo za 60 tácu a podob je na hovno jsem už slyšel a četl hodně. Nikdy tomu nevěř hlavní je když se Ti to bude líbit a jestli to je jedno pásmo nebo čtyř je úplně jedno. Věz že není třeba podpora sta chytrolínů aby řekli co se Tobě líbí. Lovu zdar a Šťasnou ruku (ucho)

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Mike píše:... Alesku kdepak jsi slyšel ty M102 můžeš mi to prozradit? ...
Mike, mohu - asi před 14 dny u synovce v Drážďanech Je vystudovaný ekonom, varhaník a opravář historických varhan profesí (jeho poslední akcí byly varhany v chrámu U Salvátora v Praze), takže na nich poslouchá (jaké překvapení :lol:) pouze varhanní hudbu. A bez problémů na basech, šel jsi správnou cestou !

wrabco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wrabco »

Ohladne tohu subu - Proson Rumble 8 mam zaujimavu skusenost,

part 1:
Po spokojnom poslechu v studiu som ho raz kupil.
Bohuzial vsak nasledovalo sklamanie doma -> nie a nie to hrat. Po roznych "hack-och" s instalaciou/crossover/volume som to vzdal a zabalil do krabice -> schoval do sklepa.
Nasledovala kupa echt draheho subu. Uplne inaaa cenova hladina.
A konecne to bolo ono. Bol som spokojny ;)

part 2:
Na zaklade doporucenia som vyskusal zmenit miesto poslechu. Moja izba je klasika - panelakova nudle. Pocuval som tak ze za bednami bola kratka stena -> tedka to mam tak ze je za nimi ta dlha.
Kratko po tejto zmene mi na mojom drahom sube odisla pojistka a kedze bol este v zaruke tak som to poslal opravit -> to znamenalo ze som bol na urcity cas bez subu. S tim som sa len tazko zmieroval, tak som zasiel do sklepa po Proson.
Po zapojeni nastal sok -> ono to zacalo hrat!
Ked mi prisiel moj drahy sub z opravy tak som to este par krat prehodil, aby som sa presvedcil ze co mi viacej sedi a nakoniec to skoncilo tak ze som kupil Proson este jeden. :)
Tedka som spokojny s 2+2 systemom a drahy sub mam na predaj za velmi dobru cenu. (sz)

epilog:
Rumble 8 by som nepodcenoval. Asi dost zalezi kde je umiestneny. Preto odporucam vypocut a vyskusat.

Odpovědět