Prubezne sleduji toto forum prakticky od jeho vzniku ale moc neprispivam, ponevadz jsem jeste zacatecnikem v oblasti hifi. Zatim jen ctu ruzne prispevky, ucim se a zjistuji zajimave veci
Ted mi dovolte abych se predstavil. Jmenuji se Vadim, bydlim a pracuji v Kladne. Povolani – planovac vyroby high tech elektroniky. Vek – 25 let. Zaliby – hifi, karate, cykloturistika (jeste, ze jich mam vic, jinak bych uplne propadl hifi). Bydlim s zenou a synem v byte 2+1 prumerne velikosti a s ohledem na to si ted skladam svoji prvni STEREO sestavicku…
Tak a ted k neco k moji sestave. O komponentech jsem mel jasno uz asi pred rokem kdyz pri prohlizeni starych cisel Stereo&Video jsem narazil na recenzi sestavy TEAC Reference 500. Docela to tam vychvalovali a tak jsem se zacal po tom pidit - prouzdat na internetu a vyhledavat o tom dalsi a dalsi informace. Rada Reference 500 se vyrabela od roku 1997 do 2005 (pokud se nepletu). TEAC ji nazval “reference” a tim nastavil standardy pro minisystemy. V roce 1997 tato rada zjiskala maximalni pocet hvezd (*****) u “What Hi-Fi”.
Cetl jsem o tom hodne ruznych clanku a nazoru uzivatelu a rekl jsem si, ze to je to co potrebuji na zacatek. Komponenty s teto rady jsou casto nazyvane “audiofilni”. A skutecne nic lepsiho v teto kategorii jsem neslysel a nevidel. Precizni bytelne zpracovani – hlinikovy predni panel, zadne lacine plasty. Vaha tohoto “mini” zesilovace je 7kg! Hraje to velmi dobre, mnohem lepe nez nektere “vetsi” pristroje i kdyz kontrola basu by mohla byt lepsi, nastesti to ma regulaci basu a vysek a tak se to da trochu korigovat ale porad to neni ono.
Z toho jste asi pochopili jaky mam zesilovac – TEAC A-H500i ve zlatem provedeni: 2x50W 8 ohm nebo 2x80W 4 ohm, FR 5Hz-80kHz, THD <0,03%, ma phono vstup. Aby jste vedeli kam ho zaradit, uvedu cenu , za kterou se dal poridit novy – 16.000Kc.
CD prehravac. Nechtel jsem klasicky CD prehravac, ktery byl standardne nabizen pro tuto radu PD-H500, nebyl totiz moc vychvalovan. Nedavno jsem zjistil, ze presne pasuje a dokonce se delal i ve zlate barve TEAC VRDS-9. Zacal jsem shanet – uz jsem si myslel, ze to je nemozne, kdyz jsem najednou objevil jeden na ebay.co.uk. Podarilo se mi domluvit s prodejcem na cene, za kterou mi to prodal hned, aniz bych cekal na konec aukce a za tyden jsem ho mel doma. Mimochodem Pytel byl u toho, kdyz jsem VRDS vybaloval z krabice. Spolecne jsme si to poslechli. Pytel konstatoval, ze chybi hloubky. S tim naprosto souhlasim ale bude to novymi reprobednami, ktere potrebuji cas na zahoreni a samozrejme kabelama (ty ted potrebuji na dokonceni sestavy). Cena noveho VRDS-9 byla 44.000Kc.
Reprobedny. O tech jsem nevedel vubec nic a az po navsteve High End Praha 2008 (moje prvni navsteva podobne vystavy) bylo rozhodnuto – USHER S-520 II piano black. Cesta k nim byla zajimava Risknul jsem a objednal jsem si je primo z Taiwanu. Stalo to za to. Diky znamemu z Taiwanu jsemje mel za tyden doma a za polovicni cenu Cena techto beden v CR je 13.000Kc.
Ufff… nejak jsem se rozepsal. Takze strucne a jasne – moje nynejsi stereo sestava:
Zesilovac – TEAC A-H500i gold
CDP – TEAC VRDS-9 gold
Repro – USHER S-520 II piano black (chybi stojany, o tech jeste neni rozhodnuto)
Kabely – na ceste jsou reprokabely Supra PLY bez terminalu (budou osazene banankami stejne znacky), sitove budou nejspis tez Supra a o propojovacich jeste neni rozhodnuto: budou to Supra nebo Rapport audio.
Jeste to neni uplne dokoncena sestava ale uz ted to hraje mnohem lip nez nejaka soucasna vez nebo domaci kino z Elektroworldu apod. A to je to o co mi slo a verim, ze az vsechno propojim kvalitni kabelazi, bude to hrat jeste lepe.
Fota vlozim pozdeji.
Mejte se hezky!
Vadik
P.S. Jako fanda f. TEAC mam porad o cem snit. Takove komponenty jako A-BX10, VRDS-25XS nebo 50 a T-BX10 jednou musim mit. A az si splnim tento sen, existuje Esoteric