Vadik

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Vadik

Příspěvek od vadik »

Ahoj,

Prubezne sleduji toto forum prakticky od jeho vzniku ale moc neprispivam, ponevadz jsem jeste zacatecnikem v oblasti hifi. Zatim jen ctu ruzne prispevky, ucim se a zjistuji zajimave veci 

Ted mi dovolte abych se predstavil. Jmenuji se Vadim, bydlim a pracuji v Kladne. Povolani – planovac vyroby high tech elektroniky. Vek – 25 let. Zaliby – hifi, karate, cykloturistika (jeste, ze jich mam vic, jinak bych uplne propadl hifi). Bydlim s zenou a synem v byte 2+1 prumerne velikosti a s ohledem na to si ted skladam svoji prvni STEREO sestavicku…

Tak a ted k neco k moji sestave. O komponentech jsem mel jasno uz asi pred rokem kdyz pri prohlizeni starych cisel Stereo&Video jsem narazil na recenzi sestavy TEAC Reference 500. Docela to tam vychvalovali a tak jsem se zacal po tom pidit - prouzdat na internetu a vyhledavat o tom dalsi a dalsi informace. Rada Reference 500 se vyrabela od roku 1997 do 2005 (pokud se nepletu). TEAC ji nazval “reference” a tim nastavil standardy pro minisystemy. V roce 1997 tato rada zjiskala maximalni pocet hvezd (*****) u “What Hi-Fi”.
Cetl jsem o tom hodne ruznych clanku a nazoru uzivatelu a rekl jsem si, ze to je to co potrebuji na zacatek. Komponenty s teto rady jsou casto nazyvane “audiofilni”. A skutecne nic lepsiho v teto kategorii jsem neslysel a nevidel. Precizni bytelne zpracovani – hlinikovy predni panel, zadne lacine plasty. Vaha tohoto “mini” zesilovace je 7kg! Hraje to velmi dobre, mnohem lepe nez nektere “vetsi” pristroje i kdyz kontrola basu by mohla byt lepsi, nastesti to ma regulaci basu a vysek a tak se to da trochu korigovat ale porad to neni ono.

Z toho jste asi pochopili jaky mam zesilovac – TEAC A-H500i ve zlatem provedeni: 2x50W 8 ohm nebo 2x80W 4 ohm, FR 5Hz-80kHz, THD <0,03%, ma phono vstup. Aby jste vedeli kam ho zaradit, uvedu cenu , za kterou se dal poridit novy – 16.000Kc.

CD prehravac. Nechtel jsem klasicky CD prehravac, ktery byl standardne nabizen pro tuto radu PD-H500, nebyl totiz moc vychvalovan. Nedavno jsem zjistil, ze presne pasuje a dokonce se delal i ve zlate barve TEAC VRDS-9. Zacal jsem shanet – uz jsem si myslel, ze to je nemozne, kdyz jsem najednou objevil jeden na ebay.co.uk. Podarilo se mi domluvit s prodejcem na cene, za kterou mi to prodal hned, aniz bych cekal na konec aukce a za tyden jsem ho mel doma. Mimochodem Pytel byl u toho, kdyz jsem VRDS vybaloval z krabice. Spolecne jsme si to poslechli. Pytel konstatoval, ze chybi hloubky. S tim naprosto souhlasim ale bude to novymi reprobednami, ktere potrebuji cas na zahoreni a samozrejme kabelama (ty ted potrebuji na dokonceni sestavy). Cena noveho VRDS-9 byla 44.000Kc.

Reprobedny. O tech jsem nevedel vubec nic a az po navsteve High End Praha 2008 (moje prvni navsteva podobne vystavy) bylo rozhodnuto – USHER S-520 II piano black. Cesta k nim byla zajimava  Risknul jsem a objednal jsem si je primo z Taiwanu. Stalo to za to. Diky znamemu z Taiwanu jsemje mel za tyden doma a za polovicni cenu  Cena techto beden v CR je 13.000Kc.

Ufff… nejak jsem se rozepsal. Takze strucne a jasne – moje nynejsi stereo sestava:

Zesilovac – TEAC A-H500i gold
CDP – TEAC VRDS-9 gold
Repro – USHER S-520 II piano black (chybi stojany, o tech jeste neni rozhodnuto)
Kabely – na ceste jsou reprokabely Supra PLY bez terminalu (budou osazene banankami stejne znacky), sitove budou nejspis tez Supra a o propojovacich jeste neni rozhodnuto: budou to Supra nebo Rapport audio.

Jeste to neni uplne dokoncena sestava ale uz ted to hraje mnohem lip nez nejaka soucasna vez nebo domaci kino z Elektroworldu apod. A to je to o co mi slo a verim, ze az vsechno propojim kvalitni kabelazi, bude to hrat jeste lepe.

Fota vlozim pozdeji.

Mejte se hezky!

Vadik

P.S. Jako fanda f. TEAC mam porad o cem snit. Takove komponenty jako A-BX10, VRDS-25XS nebo 50 a T-BX10 jednou musim mit. A az si splnim tento sen, existuje Esoteric :-)))

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Vadik

Příspěvek od MB »

Teraz mi je to jasne, ty uz to dokonca aj predavas....http://www.aukro.cz/item376514272_high_ ... lovac.html

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

MB píše:Teraz mi je to jasne, ty uz to dokonca aj predavas....http://www.aukro.cz/item376514272_high_ ... lovac.html
Toto je jen zkouska :-) Pokud se proda, jdu vys...

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Jsem rád, žes napsal. To víš i pro mě je f.TEAC srdeční záležitost. Koukám, že už míříš do výšin vyšších modelů. A potom už jen Esoteric to je konečná. Mirek

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

tady je moje vez

Obrázek

Obrázek

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

Vcera mi dorazily vyse zminovane reprokabely Supra
Obrázek

musel jsem je hned vyzkouset (zatim bez konektoru). Rozdil ve zvuku byl rozhodne slyset: celkove se zvuk procistil, bylo slyset vic detailu, zejmena co se tyce pravo-leveho prednesu, rekl bych ze se zlepsila i prostorovost. Chtelo by to jeste kvalitni propojovaci a sitove kabely, pak by se porovnavalo lepe... :)

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

Reference 500
Obrázek

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

vadik píše: Kabely – na ceste jsou reprokabely Supra PLY bez terminalu...
podle obrazku na www.jenving.se to vypada, ze nemam PLY ale nejspis Mini nebo Classic (na mem kabelu to neni uvedeno).

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamelot »

vadik píše:Vcera mi dorazily vyse zminovane reprokabely Supra
Obrázek

musel jsem je hned vyzkouset (zatim bez konektoru). Rozdil ve zvuku byl rozhodne slyset: celkove se zvuk procistil, bylo slyset vic detailu, zejmena co se tyce pravo-leveho prednesu, rekl bych ze se zlepsila i prostorovost. Chtelo by to jeste kvalitni propojovaci a sitove kabely, pak by se porovnavalo lepe... :)

Chtěl jsem se jen zeptat co je to repro kabely? Supra kromě firemního názvu na kabel ještě píše typ kabelu. To jsou nějaké PLY nebo klasika? No ta asi ne, tu dělají jako dvojžilové provedení. Vypadají tak nějak podezřele. Ale třeba se mýlím. Existují třeba jiná provedení než jsou u nás nabízená.

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

Chtěl jsem se jen zeptat co je to repro kabely? Supra kromě firemního názvu na kabel ještě píše typ kabelu. To jsou nějaké PLY nebo klasika? No ta asi ne, tu dělají jako dvojžilové provedení. Vypadají tak nějak podezřele. Ale třeba se mýlím. Existují třeba jiná provedení než jsou u nás nabízená.
no to presne nevim. vypada to na neco z techto kabelu

http://www.jenving.se/classic.htm

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamelot »

vadik píše:
no to presne nevim. vypada to na neco z techto kabelu

http://www.jenving.se/classic.htm
Možná, že by se k těmto kabelům mohl vyjádřit Svensound. Občas sem na fórum zabrousí.

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

Možná, že by se k těmto kabelům mohl vyjádřit Svensound. Občas sem na fórum zabrousí.
Byl bych rad.

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Je to divné, já ten drát nepoznávám............,
takový popis a označení polarity SUPRA nedělá. Na izolaci by měl být napsán typ. Můžeš se na to prosím podívat? Mám kompletní sortiment, ale tyto SUPRA nevyrábí! Díky.

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

svensound píše:Je to divné, já ten drát nepoznávám............,
takový popis a označení polarity SUPRA nedělá. Na izolaci by měl být napsán typ. Můžeš se na to prosím podívat? Mám kompletní sortiment, ale tyto SUPRA nevyrábí! Díky.
Na kabelu zadne oznaceni neni. Nebude to neco starsiho? Prodejce temto kabelum rikal RARE cable... :roll:

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Tak to je jasné...........

Příspěvek od Svensound »

Aha,
tak to není originál SUPRA, ale nějaký plagiát s Asie. Bylo mě to divné. Už jsem se lekl, že nepoznávám výrobek, když ve firmě SUPRA prudím 2x až 3x ročně po dobu osmi let...........

Odpovědět