po delším sledování tohoto fóra a dolaďování svého sterea do konečné fáze se chci představit.
Začínal jsem se stereem před lety, nejprve CD player Harman Kardon HD 710 a sluchátka Sennheiser HD555, potom přehrávač Cowon iAudio 7 a Sennheisery ie7. Ke stereu mě přivedl před roky kamarád, ke kterému jsem chodil na návštěvy poslouchat. Dlouho jsem chtěl něco svého, ale nebyly ani finance a hlavně nebylo místo. Před koncem loňského roku se moje drahá, milovaná polovička zmínila, že by si ráda vzala moje repro 5+1 Genius k sobě do práce a já ať si konečně pořídím stereo a nekoukám pořád jen na obrázky na netu

Odstartovalo hledání. Plán byl pořídit si sestavu, která bude připojena na můj milovaný Apple Mac Mini. Sestavu mám v ložnici na malinkém prostoru, takže omezené místo hrálo hlavní roli. Repro jsem si pořídil starší, ale v absolutně skvělém stavu Mission 780. Jako zesilovač jsem zvolil bazarový Pioneer VSA-E07. Cesta k němu byla trnitá, protože první reciever mi rozmlátila Česká pošta při přepravě na hadry. Promáčklý vrchní kryt a rozbitý display DO. Naštěstí v hifibazar.cz byli natolik vstřícní a ochotní, že mi dali okamžitě výměnou jiný kus, v perfektním stavu.
Reciever Pioneer jsem zvolil z toho důvodu, že jsem si myslel, že tento kousek recievru bude mít kvalitní převodníky a vyhnu se nákupu externího DACu. Po zapojení na počítač jsem byl spokojen, ale nějak to nebylo ono. Po hledání a zkoumání jsem přišel k poznání, že sice převodníky v Pioneeru nebudou špatné, ale data z počítače jdou do recieveru nesynchroinzovaná. Zvuku hodně chyběli basy a byl "plochý", "nebarevný.
Nakonec jsem se rozhodl pro pořízení DACu a rozhodl se pro Cambridge Audio Dac Magic100. Po připojení byl na první poslech rozdíl obrovský- úžasné detaily, prostorovost, basy se zlepšily.
Potom jsem ještě řešil kabely k repro, měl jsem původně provizorium. Po studiu různých fór jsem se rozhodl pro zapojení biwiringu z kabelu Cordial CLS 425. Zvuk se opět výrazně zlepšil, prostor i basy. Sestava mi nyní vyhovuje, je to krása a užívám si jí plnými doušky a oušky. Jediné co mi chybí k úplné spokojenosti jsou výraznější, prokreslenější a plnější basy. Zřejmě sestavu do budoucna doplním subwoofrem, pak už to bude (alespoň pro mě) dokonalost. Jako soft na přehrávání používám Amaru a poslouchám nahrávky v Apple Losless, které jsou do něj převedeny z Flacu, nebo CD.
Jinak u sestavy, protože je v ložnici, jsem musel řešit spoustu překážek s prostorem. Kam umístit reporo, reiciever…. Pod reicever jsem nakonec vyrobil vlastní rack, na který jsem pyšný- první kus nábytku, který jsem kdy vyrobil.
Moje oblíbená hudba je široké spektrum. Jednoduše řečeno, poslouchám vše, co má v sobě duši. Od Rocku (hlavně PINK FLOYD), přes POP, New Age až po klasiku… Teď jsem si například po shlédnutí Životní šance zamiloval Paula Pottse a poslouchám jeho árie

Neřadím se k hifistům, kteří by hifi brali až tak vážně, nehledám za vším fyziku. Jde mi především o radost a zážitek. Jsem neustále a dokola nadšen, jak taková sestava hraje. Missiony jsou perfektní, stejně jako Pioneer a Appke:) Mám radost, z toho jak to HRAJE

P.S. Kdyby se našel spřízněný hifista z Plzně nebo okolí, s kým by byla možnost vzájemně srovnat poslech, byl bych rád

[img]<a%20href="http://2i.cz/714c1c36e5"%20onclick="ret ... a"%20/></a>[/img]