vonVichousch

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: vonVichousch

Příspěvek od vonvichousch »

Vzhledem k poměrům, panujícím v zásuvkách 50 let starého domu, doplněno DIY oddělovací trafo. ObrázekObrázek

Zesilovač je napájen přímo kabelem SUPRA LORAD 2.5 CS-16 do druhé zásuvky je napojen "pes" SUPRA MD06-EU pro ostatní komponenty.

sekal

Příspěvek od sekal »

Z jakého konkrétního důvodu sis pořizoval to odd. trafo a kdo je jeho autorem ?

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

V domě jsou jednak staré rozvody, jednak se v síti objevují různé druhy rušení (asi ze špatně odrušených spotřebičů) a lupanců. Kupodivu toto rušení ustává kolem 24 hodiny večerní a až do rána, s výjimkou pár lupnutí asi ledniček, je klid. To oddělovací trafo pochází z lékařského přístroje. Zástavbu a zapojení jsem dělal já s kamarádem.

boxer

Příspěvek od boxer »

na vzhledu pokoje má taky velký vliv majitelka oněch černých lodiček,

Už mlčím.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Ta Bárbína opřená o gramec svým postojem naznačuje něco jako "Ne, že se budeš celý den válet a poslouchat muziku !" :D
Co je to za CD na stolku jsem už nerozluštil.
Taky mlčim.

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

boxer: proč? Nemám bohužel žádnou samostatnou poslechovku, takže na názor své polovičky, jak bude vypadat náš společný pokoj, musím brát ohled. A jde o to, vytvořit nějaký kompromis.

Uvažoval jsem o nějakých stojanech, ale bude to trošku problém, aby ladily. Měřil jsem ale úhel, mezi výškáčem a uchem posluchače. A ten je -7,5 stupně. Tuším, že by němněl přesáhnout 10 stupňů od osy, takže by to mohlo vyhovovat (?). TV jsem hodil na stěnu, aby se víc posunula dozadu.

Pokoušel jsem se to nafotit trošku z jiné perspektivy, aby byl vidět ten koberec.
Obrázek

NIN: sleduji, že máš TV umístěnou podobně jako já. Jak to řešíš ty při poslechu? Taky přes ní něco dáváš?

jinak to cd je Crown Of Creation od Jefferson Airplane Obrázek

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

vonvichousch píše:Uvažoval jsem o nějakých stojanech, ale bude to trošku problém, aby ladily.
Zkus si dát vygooglit něco jako "bílá polička", např.
Obrázek
s odpovídajícím rozměrem budek
nebo v případě tyčkoidního designu nějaký stolní stojan na mikrofon (qacousticy mají dole závit, ne?)
Obrázek
nebo si napsat výrobci budek, co by doporučil

Možností je hromada

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

vonvichousch píše: NIN: sleduji, že máš TV umístěnou podobně jako já. Jak to řešíš ty při poslechu? Taky přes ní něco dáváš?
Jediný co udělám je, že sundám síťky z repro. TV neřeším. Mé uši jsou spokojené s přirozeným zatlumením místnosti - za sebou knihovnička, po straně zedˇs CD, žaluzie, kytky :D , na druhé straně prostor (kuchyně) atd. Když si zatleskám, tak žádné dozvuky (narozdíl třeba u našeho dětského pokoje - tam už bych musel laborovat).

boxer

Příspěvek od boxer »

vonvichousch

Sice jsem napsal, že mlčím, ale na otázku se má odpovědět.

Kompromis je hezká věc, ale aniž bych chtěl cokoliv naznačovat, poslech hudby má být maximální možně kvalitní. A je škoda výsledek ponižovat. Ale je to věc vás dvou. Osobně (než jsem měl svou poslechovku) to řešil tak, že jsem drahé tříčtvrtce řekl, že ji nekecám do toho, jaké má mít boty a hadříky a šminky, takže bych byl rád, kdybych mohl poslouchat taky bez keců.
Nicméně to hlavní. největší problém jsou ty bedny na skříni. Ať budeš dělat cokoliv, bude tak skříň "hrát" s bednama a kurvit zvuk. Jedině stojany to jistí.

Ale jak už jsem napsal, je to na každým. Existují výsuvné držáky na zeď, kde už to by bylo posunem.

Obrázek

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Drobná změna, ale výrazně slyšitelná, přenoska Pro Ject Pick-it MC 1H. Byť H, tak zapojená do MC vstupu gramofonového zesilovače, hraje výrazně lépe, než do MM. Proti Ortofon 2M RED výrazný posun k lepšímu, prostor i dynamika se slyšitelně ( i pro hlušce jako já) zlepšila.Obrázek

Odpovědět