vonVichousch

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

vonVichousch

Příspěvek od vonvichousch »

Protože jsem se ještě nepředstavil,tak to napravuji a něco málo o mě.
S HiFi jsem se seznamoval už od malička ,doma byl jako hlavní zdroj zvuku gramofon NC440 a k němu DIY zesilovač a reproduktory.
V průběhu 90.let se u mě vystřídalo spoustu přístrojů,ale postupem doby jsem zjistil,že vlastně neposlouchám hudbu,ale pouze dokola zvuk tříštěneho skla,co bylo na 8 cm testovacím CD z přílohy německého STEREA .Poté můj zájem o HiFi opadl,můj zájem se přesunul na PC a posléze na jiné aktivity(manželka + 2 krakeni ) a hudbu jsem poslouchal jen jako kulisu k jiné činnosti.
Nedávno jsem u dobrého známého slyšel,jak dokáže hrát gramofon a zájem o HiFi se obnovil ,s tím rozdílem,že už mě parametry co jsou na papíře a v testech různých časopisech nezajímají a zajímá mě,jestli mě hudba kterou slyším baví.
Na čem poslouchám,vím že to není nic moc,ale v panelákovém bytě ,s věčně pobíhajícíma dětičkama(krakeni 5+8 let)stejně to moc nejde :? .
K zesílení mi slouží AVR Harman/Kardon AVR132 ,připojený na bedny Sony La Voce SS-A3J z doby,kdy Sony experimentovalo s bioceluózou :mrgreen: ,CD je Harman/Kardon HD 950,a o obraz a transport SACD a DVD-Audio se stará DVD Pioneer DV-600AV.
Gramofón je Thorens TD-280Mk2 s přenoskou Stanton 500Mk.3 hnaný přes DIY klon NADu PP-1.

Je jasné ,že skalním hifistům naskočí úsměv na tváři či spíš husí kůže,ale mi to vyhovuje (zatím *sunglases* ).
Plánovaný upgrade je nákup nové gramofonové přenosky a phono předzesilovače.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: vonVichousch

Příspěvek od efičák »

Vítej nám.
On ten Thorens, není špatný. Něco středně dobrého, už z něj dostaneš. A co máš v plánu, von Vichousch?
Já si k němu představím Sumiko Blue Point no.2 s phonem GTP-1 MM. Jdouce výše, Sumiko EVO III. a Tube box SE2 (úprava na míru EVU III.)
A když upgrade, něco opět od Thorensu? TD 350, TD 550, na něj Ortofon MC A90, phono PS Audio, Audio Research P5...

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

:D tak divoce to zatím nevidím,osobně asi nepujdu do MC přenosek,ale mám v plánu Sumiko Pearl a Actidamp Mk.IV ,ty elektronky by se mi líbily,hraje to krásně,ale zatím pohled do peněženky říká *taktone* *fnuk*

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Tak jsme hledal tvé bedny a našel docela zajímavé stránky na thevintageknob.org. Můžou to být docela zajímavé bedýnky, i když přece jen spíš zajímavý kus historie.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Nechej si poradit eficakem, Sumiko Blue Point je o hodně dál než Pearl, která se mi vůbec nelíbila. Měl jsem ji asi dva roky. Přehrály ji mnohem levnější přenosky od Ortofonu. Potom jsem ji věnoval kamarádovi.
Cenový rozdíl není tak velký. Dá se sehnat i levněji.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

fox píše:Nechej si poradit eficakem, Sumiko Blue Point je o hodně dál než Pearl, která se mi vůbec nelíbila. Měl jsem ji asi dva roky. Přehrály ji mnohem levnější přenosky od Ortofonu. Potom jsem ji věnoval kamarádovi.
Cenový rozdíl není tak velký. Dá se sehnat i levněji.
Díky Ivo. I mne zarazil veký rozdíl v pocitech z Sumiko Pearl a bězné a dostupné Ortofon OM10. Hroty stejné, elyptické, pohyblivý magnet, celkem žádný rozdíl, ale Ortofon 2M Blue, je novým performačním zdrojem zvuku, prostorově rozlišeného obklopujícího oceánu, s šokující hloubkou a přesností záznějů nástrojů.
U Sumika je první a nejlepší, výrazně převyšující kvalitou a uměleckým přednesem MC HO Sumiko, kterou si můžeš skvěle přizpůsobit tomu ACT IV., tak jako kamarád Tom, kterému k tomu poskytl kuchařku sám velký Kazzatel P.D.
Osobně se kloním k pasivním korekcím, hlásám, že analog nemá znít jako player, ale i neutralita může být cíl.
Sumiko je neuvěřitelně krásná. Kombinace snivě sladkého zvuku, v kontrastu s DYNAMIKOU, nedostupnou z systémem pohyblvého magnetu MM, je opojná a mění poslech nenasytnou konzumaci libovolně dlouhých děl o více deskových kompletech. Přesvědčit barokizujícího efičáka, k vychutnání českého moderního Neumanova kompletu 9. symfonií Antonína Dvořáka, nichž poslední dvě, mne dostlova nadchly k silnému pocitu radosti a okouzlení, k "standing ovation".
Když gramofon, tak performační, nezapomenutelný zážitek. Jinak je cedlo dostačujícím zdrojem zvuku a hudby...

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

To: agavel : jo historie už to je,mám je od roku tuším 1995 kdy se ke mě dostaly nové zabalené,na potřeby panelákové domácího kina ale pořád ještě stačí,kvalitnější poslech stejně jde realizovat jenom přes sluchátka :cry: .

To: eficak a fox : Díky za rady ;)

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Konečně mi vyšel čas nafotit tu mou "Hi-Fi" sestavu...
ve dne

Obrázek

a večer...

Obrázek

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

...a přehrávání FLACu je vyřešeno i bez zapínání plazmy :D

Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Překrásné. Děkuji za foto.
Sasankové svítidlo a osvětlený Thorens ! Magické. *thumbs up*

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Drobná změna na pozici reproduktorů (po 15 letech :oops: ). Nutno říci ,že zahraniční recenze a fóra ,nelhaly...ty bedničky hrají na danou kategorii opravdu super.

Obrázek

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Drobná změna na pozici tuneru. Po tomhle jsem vždycky toužil, už od doby, kdy jsem ho viděl v T-čku *hura*
Obrázek

Raptor

Příspěvek od Raptor »

Jo je to tak, lehký úsměv, ale každý nějak začínal. Pokud s tím musíš z nějakého důvodu vystačit, tak eliminuj chyby a to je umístění reprobeden. Tobě obě bedny hrají společně se skříní pod nimi a pak ještě ta levá ze předu i s tou skříní vedle. Ideální je mít alespoň metr vedle volní místo. Pokud si musíš vystačit s tímto prostorem a nejde to nějak přestěhovat, tak alespoň ty bedničky na hroty a na držáky umístěné na pevno na zdi, ale na delším rameni alespoň cca 30 cm od zdi a také ve spodní polovině zdi na výšku, klidně uprostřed TV, či s horním okrajem TV - výškáče ve výšce sedícího posluchače. Pokud to bude pro manželku schůdné a esteticky přijatelné, tak tu skříň na výšku ze strany bedny něčím přijatelným zatlumit - např. nějakými molitanovými kužely a pod.. Uvidíš co to se zvukem udělá a časem jak budou kačáky, tak to posuneš někam dál. Hodně úspěchů.

boxer

Příspěvek od boxer »

vonvichousch

Kdybych měl napsat svůj názor na tvé hifi s pohledu artdesignu, tak napíšu skvělé. I ty dámské černé lodičky na vysokém podpadku vpravo u kytičky hrají dizajnovou parádu.

S pohledu hifi naopak bída.

Bedny jedině na stojany a vytáhnout dopředu přes skříň.
Ta TV zvukově ruší zpětnými odrazy, ale jedině na ni při poslechu hodit nějakou houni. Nejlépe však bez TV.
Gramofon je asi nejhůř položen, jak může být. Jedině na zeď na vlastní "nosník".
Zesilovač vidím uzavřen za sklem. Přehřívá se. Oddělat sklenéné dveře skříně pryč,úplně. každá plocha v dosahu kazí zvuk.
Přehrávač nahoru na skříňku, aby mohl nejen větrat ,ale byl lépe přístupný.

Na stěnu za bedny dát nějaké tlumící panely.
Na zem aspoň v rámci trojúhelníhové vyseče poslechu koberec.

To pro začátek.

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Bedny jedině na stojany a vytáhnout dopředu přes skříň. Vzhledem k tomu, že na vzhledu pokoje má taky velký vliv majitelka oněch černých lodiček, je to neproveditelné, jsou alespoň ucpány basreflexové otvory ústící dozadu.

Gramofon je asi nejhůř položen, jak může být. Jedině na zeď na vlastní "nosník". Kupodivu umístění gramofonu nemá na reprodukci z něj vliv, to šasí Thorensu není vůbec náchylné na otřesy, otestováno silnými údery pěstí na horní plochy skříněk, v reprodukci není nic znát.
Zesilovač vidím uzavřen za sklem. Přehřívá se. Oddělat skleněné dveře skříně pryč,úplně. každá plocha v dosahu kazí zvuk. Při reprodukci jsou skleněné dvířka otevřené, navíc zespodu skřínky je pod zesilovačem vyřezaný otvor tak, aby proud vzduchu mohl procházet zespod, přes zesilovač dozadu, přeci ta třída A dost topí.

Přehrávač nahoru na skříňku, aby mohl nejen větrat ,ale byl lépe přístupný. To co u zesilovače, navíc nemá ani větrací otvory.

Na fotce to není vidět, ale pod stolky, jejichž hrana je vidět, je koberec s vysokým vlasem, sedačka je taky látková, pouze křesla jsou z kůže. Mám obavu, že nějaké tlumící panely, by mi asi určitě neprošly, pokud by nebyly v odpovídajícím vzhledu, nebo pokud by nebyly přetiratelné, aby se daly natřít stejnou barvou, jako má stěna.

P.S. neberte to jako "arogantní" odmítnutí vašich rad, díky za ně, pouze osvětluji mé, poněkud omezené možnosti v úpravě interiéru.

Odpovědět