Akce, které produkuji nebo se na nich podílím
Re: Akce, které produkuji nebo se na nich podílím
Tento článek se sice věnuje festivalové kultuře, ale v reálu je to odraz celé hudební kultuře v Česku:
http://g.cz/proc-je-vyprodany-festival- ... buranstvi/
http://g.cz/proc-je-vyprodany-festival- ... buranstvi/
Vložte kočku jsem neznal. Rapování mě nebere (jedinou emocí, kterou ve mě vyvolává, je úsměv - což evidentně zpravidla není cílem muzikanta), ale muzika je dobrá. Nevydali náhodou nějaké instrumentální CD nebo LP?
Ve čtyřiceti jsem začal jezdit na festy typu Rock for people či Panenský týnec. Bohužel dnes už není na co jet, velké kapely u nás nehrajou. Češi holt drahou vstupenku nezaplatí a tak jsem zase jezdit přestal, bo jediný fest, který má slušné obsazení je letos v Maďarsku. Frčí zase ta naše knedlíková muzika a klobásková pohoda kapel, které jedou v rádiu. Nebráním se kapelám, které neznám, rád si obzory rozšířím, ale musím mít důvod na akci vyrazit. A tím důvodem je jedině atraktivní headliner právě typu Foo fighters, Faith no more, Perl Jam a další...
A co zítra začínající Open Air Festival Trutnoff ? Patti Smith není dost dobrý headliner? Moc větších bych nenašeldrfish píše:Ve čtyřiceti jsem začal jezdit na festy typu Rock for people či Panenský týnec. Bohužel dnes už není na co jet, velké kapely u nás nehrajou. Češi holt drahou vstupenku nezaplatí a tak jsem zase jezdit přestal, bo jediný fest, který má slušné obsazení je letos v Maďarsku. Frčí zase ta naše knedlíková muzika a klobásková pohoda kapel, které jedou v rádiu. Nebráním se kapelám, které neznám, rád si obzory rozšířím, ale musím mít důvod na akci vyrazit. A tím důvodem je jedině atraktivní headliner právě typu Foo fighters, Faith no more, Perl Jam a další...
Patti Smith mne moc neláká, ale rozhodně je tam pár dobrých českých klasika kapel, které je vždy příjemné vidět. Z cizích tam není žádná moje krevní skupina. Myslím, ale že bude rozhodně co poslouchat a bude to zážitek...
Vždycky překvapí hlavně ti, od nichž se to nečeká 
já si po dlouhé době vyrazil na festival, na kterém jsem nepracoval (hodně velká vzácnost) a to na Besedu u bigbítu do Tasova - mimochodem perfektní místo na festiválek této velikosti a vůbec celý festival byl perfektní ve všech aspektech
No a vyrazil jsem si na něj především kvůli kapele Elektro Guzzi, která naprosto překonala očekávání! Minimalistické techn v podání kapely s klasickým rockovým vybavením a uspořádáním (kytara, basa, bicí) pouze s efektory byla opravdovým hudebním a atmosférickým zážitkem! Jediná další kapela stojící za poslech byla úvod druhého dne v podobě cimbálovky - tahle muzika naživo prostě nemá chybu!
Na probíhajícím Trutnově prý měla skvělý koncert kapela Please The Trees, na kterých jsem byl několikrát a vždy byl koncert skvělý. Navíc jejich muzika se mi hodně líbí a myslím, že v současnosti strčí drtivou většinu CZ kapel do kapsy s naprostým přehledem...
Na probíhajícím Trutnově prý měla skvělý koncert kapela Please The Trees, na kterých jsem byl několikrát a vždy byl koncert skvělý. Navíc jejich muzika se mi hodně líbí a myslím, že v současnosti strčí drtivou většinu CZ kapel do kapsy s naprostým přehledem...
S těmi Please the Trees souhlasím, už jsem je taky párkrát viděl naživo a jsou výteční...
V pátek začala vrcholit práce na Elán The Best Of Vol.2 tour 2014 a opět mě mile překvapilo, že kapela prostě umí hrát, umí zpívat a s dechovou sekci posunuli svou hudbu do zajímavé polohy. Hudebně je sice nemusím, ale respektovat ano
Na druhé straně předkapely Tibet a Robo Patejdl band...první jmenovaná jsou vcelku zkušení muzikanti bez talentu dělat dobrou muziku a druhá jmenovaná je prostě čistá hrůza! Škoda, že je budu muset slyšet na všech koncertech...budu se muset schovávat v produkčním kanclu!
Na druhé straně předkapely Tibet a Robo Patejdl band...první jmenovaná jsou vcelku zkušení muzikanti bez talentu dělat dobrou muziku a druhá jmenovaná je prostě čistá hrůza! Škoda, že je budu muset slyšet na všech koncertech...budu se muset schovávat v produkčním kanclu!
Určitě se neboj o svých akcích napsat. Jako bývalého bedňáka u Vojty Paráka mne to velmi zajímá. Každý tip dobrý... 
Robo Patejdl od Bandu je nějaký syn Vaša Patejdla?
jak jsem to pochopil, tak je to jeho syn...každopádně on a jeho band jsou opravdu špatní!
Jinak jsem od našeho kameramana dostal pozdě, ale přece záznam příprav jednoho našeho projektu:
[youtube]w7K4GLZ_rgE&feature=youtu.be[/youtube]
Jinak jsem od našeho kameramana dostal pozdě, ale přece záznam příprav jednoho našeho projektu:
[youtube]w7K4GLZ_rgE&feature=youtu.be[/youtube]
v úterý jsem odjel pro mě poslední a pro kapelu předposlední koncert z Elán The Best Of Vol.2 tour 2014 v Bratislavě! Jsem teda hodně rád, že to mám za sebou - nakonec se to zvládlo v poklidu a bez větších průšvihů, ale ty nervy mě prostě ničí... A až teď jsem si přečetl recenzi na první z této řady koncertů z Brna a moc mě to potěšilo:
http://musicserver.cz/clanek/48548/elan ... 7-10-2014/
Každopádně na chvíli od Elánu klid. A hurá na jiné projekty...
http://musicserver.cz/clanek/48548/elan ... 7-10-2014/
Každopádně na chvíli od Elánu klid. A hurá na jiné projekty...
Tak po delší době oživím téma a hned dle mě malým popíchnutím do vosího hnízda. Je z hudebních fór, resp. z fór kde se řeší hifi nebo profi zvukové aparáty jasné, že panuje jistá nevraživot či disrespekt především ze strany profesionálů vůči hifistům. Je to dáno myšlenkou, že hifi do reprodukce zvuku přidává něco navíc, aby se zvuk/hudba více líbila, kdežto profi stroje jsou rovné, syrové a maximálně věrně přenáší signál posluchači. Asi na tom něco je, ale přeci jenom po rozhoveorech se zvukaři, které znám a především s jedním vynikajícím, jsem si uvědomil, že taky mluví o značkách, typech, modelech zařízení a o jejich zvuku a vhodnosti na tu či onu aplikaci. Samozřejmě je nejzajímavější, že orpavdu mluví o tom, že třeba v současnosti relativně dostupný pult/mix Yamaha CL5 ma skvělý "zvuk" atd atd. No není to vlastně vtipné? Nakonec jde jenom o to, do kterého krámu člověk vleze...