Deep Purple

Kam se chystáte na živý poslech
primare
Kontaktovat uživatele:

Deep Purple

Příspěvek od primare »

Tak jsem zase po delší době navštívil koncert mé nejoblíbenější kapely "když mi bylo 20"- Deep Purple. Byl jsem přesvědčen, že nazvučení O2 areny bude podstatně lepší, než propadák Slade + Sweet před cca 3 lety. "Párplové" nezklamali. Zvuk byl přesně takový, jak mi vyhovuje- pro mne tedy SKVĚLÝ...
A hudba? Těšil jsem se na ty starý kozly a věděl, co od nich můžu čekat. Jen jsem neznal Dona Aireyho. Ten mě záhy přesvědčil, že Jona Lorda nahradil 100%ně a navíc přidal párplovským klávesám nebývalou virtuozitu. Morse, Paice a Glover jako vždy úžasní. Jen Gillan se tak trochu trápil...holt, lepší už to nebude. Ale dělal co mohl a rozdával dobrou náladu spolu s ostatními. A hala jim byla opravdu vděčná. I já děkuji za nevšední zážitek :-)

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Re: Deep Purple

Příspěvek od Zdeny »

Chtěl jsem jít dnes do OL, ale nemůžu. Tak jsem si včera pustil aspoň Rupture of the Deep abych se znovu utvrdil v tom, že éra Fireball, In Rock a Machine head se už nikdy nevrátí. Morse mi tam vyloženě nepasuje, spíše mi připomíná Malmsteena a hodil byse placama do metalový kapely s těmi svými riffy, Airey je dobrej, ale moc vyumělkovanej.... Balckmore je prostě nenahraditelný a bez něho už nejsou DP těmi pořádnými DP se všemi +, ale i všemi -.
Zvuk ěli na koncertech vždycky výborný, já tedy viděl jen 3 koncerty, ale vždy super.

Takže dnes HOLOMÓC!(beze mě).

sekal

Příspěvek od sekal »

S. Morse byl (a je) pro DP jednoznačně přínosem a k YJM, který propadl sebeklamu a není schopen sebereflexe, bych ho rozhodně nepřirovnával...

primare
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od primare »

MorseXMalmsteen..
Já teda můžu oba. Malmsteen je skoro každým osočován, že je to planá ekvilibristika. Já, který nezahraju ani šla nanynka do zelí říkám: Tak ať. Pro mne je to strhující jízda. Morse to samé a snad ještě inteligentnější. Mám rád při sólech čitelné postupy, až jakoby etudy... Nevadí mi poslouchat rychle hrané stupnice. Přijde mi to úžasné. :-)

sekal

Příspěvek od sekal »

Nejde jen o techniku hry a rychlost.. Ale i o invenci, feeling a všestrannost a to je to, v čem Malmsteen za Morsem zřetelně zaostává.. Ostatně proto si Morseho DP vybrali. Tito rockoví veteráni věděli velice dobře, co dělají...

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Yngwie je zrychlenej Ríša a Morse je kdokoliv...

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Ty woe, že se každej chytá hned něčeho, co druhej uvede jen jako PŘÍKLAD!

Když tzedy je o tom řeč, tak pravověrní fanoušci DP musejí sami uznat, kdo je pro ně ten pravý. Pro mě, který jsem s nima vyrůstal, bylů ten pravý RB a tečka. Se všemi klady, ale i řadou záporů. Ale obávám se, že hudebních záporů bych moc nespočítal, co se týká techniky a kvality hry.
Prostě je to to samý, jako Queen. Nikdy už nebudou Queeny, protože tam prostě chybí FM. Tak, jako DP už nikdy nebudou těmi DP vytesanými do skály, protože tam chybí nejen RB, ale JL.
A NIKDO - ač bude sebelepší technický hráč, je prostě nemůže zastoupit. protože TO už nebude originál.

Jinak kvalitu hry Sm já nezpochybňuji, to by bylo silně kontrproduktivní, ba naopak, tento pán patří mezi elitu, ale jeho způsob hry nesouladí s pojetím hry těch starých, kultovních, v 70. letech min. století hrajících ikon DP. Nic víc, nc míň.

A jestli mám v sobě nejaké emoce ohledně DP, tak jen proto, že je ve mě vyvolal práve jejich hlavní protagonista - RB. Dnešní DP sice technicky (až na zoěv, protože věk se zastavit nedá) zahrají téměř dokonale, ale prostě už to nenjsou DP. Je to jiná kapela, se stejným jménem, ale jiným zvukem a hlavně - jiným pojetím a aranží skladeb.

Ale hádat se s nikým nechci a nebudu, na to tu je řada dalších povolaných.

primare
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od primare »

To Zdeny
No to naprostej souhlas, že originál je originál...

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Tak tak, bez Evanse a Simpera to už nebylo ono :-)

sekal

Příspěvek od sekal »

:lol:

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

merhaut píše:Tak tak, bez Evanse a Simpera to už nebylo ono :-)
Náhodou, nejlepší léta:-)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Deep Purple 27.10.2010 Olomouc – foto (c) Milan Vitovský na www.rockplus.cz

mac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mac »

Co DP Mk3 resp. Mk4 - to není originál?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Deep Purple, Olomouc – Nesolené hardrockové maso bez krve, slz a potu… report na www.rockplus.cz

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

mac píše:Co DP Mk3 resp. Mk4 - to není originál?
Je, v každém případě. Ovšem je jen na každém z nás, co považuje za to nej období. DP měli excelentní, ale i dost špatná alba.

Odpovědět