John Scofield-Ostrava 24.11.2008
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
John Scofield-Ostrava 24.11.2008
24.11.2008 KD v Ostravě vystoupí John Scofield & Piety Street Band
Něco oficiálního textu ke koncertu:
Kytarista John Scofield, jemuž coby hlavní hvězdě festivalu Rudyho Linky – Bohemia Jazz Fest – udělili jeho pořadatelé cenu za největší přínos a popularizaci jazzu, uzavře letošní Ostrava Jazz Night v Divadelním sále domu kultury města Ostravy v pondělí 24. listopadu. Scofield se řadí mezi největší osobnosti současného jazzu a jako takový má za sebou nejednu hvězdnou spolupráci.
Absolvent prestižní Berklee College of Music nahrával prvně v sedmdesátých letech s Chetem Bakerem, aby se k dnešnímu dni objevilo jeho jméno po boku například Milese Davise, Pata Methenyho, Jaco Pastoriuse, Herbie Hancocka, Medeski Martina anebo George Dukea. Svou vlastní tvorbou se Scofield prezentuje od roku 1977, kdy vydal své eponymní album, a k loňskému roku se jeho diskografie rozrostla o skoro čtyřicet kousků.
To nejlepší nakonec, říká se. Pro milovníky jazzové kytary je Scofield jasná volba.
Něco oficiálního textu ke koncertu:
Kytarista John Scofield, jemuž coby hlavní hvězdě festivalu Rudyho Linky – Bohemia Jazz Fest – udělili jeho pořadatelé cenu za největší přínos a popularizaci jazzu, uzavře letošní Ostrava Jazz Night v Divadelním sále domu kultury města Ostravy v pondělí 24. listopadu. Scofield se řadí mezi největší osobnosti současného jazzu a jako takový má za sebou nejednu hvězdnou spolupráci.
Absolvent prestižní Berklee College of Music nahrával prvně v sedmdesátých letech s Chetem Bakerem, aby se k dnešnímu dni objevilo jeho jméno po boku například Milese Davise, Pata Methenyho, Jaco Pastoriuse, Herbie Hancocka, Medeski Martina anebo George Dukea. Svou vlastní tvorbou se Scofield prezentuje od roku 1977, kdy vydal své eponymní album, a k loňskému roku se jeho diskografie rozrostla o skoro čtyřicet kousků.
To nejlepší nakonec, říká se. Pro milovníky jazzové kytary je Scofield jasná volba.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Re: John Scofield-Ostrava 24.11.2008
Sestava koncertu v Ostravě:
John Scofield - guitar, Jon Cleary - vocal, hammond B3, George Porter Jr - electric bass, Ricky Fataar - drums.
John Scofield - guitar, Jon Cleary - vocal, hammond B3, George Porter Jr - electric bass, Ricky Fataar - drums.
to je dneska? sakra...
co je KD?
co je KD?
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Dadafte Ty se mnou laškuješ. KD je Kulturní dům. Třeba OP je občanský průkaz.
Je to dneska, mohl jsem to sem dát dříve, ale nějak jsem to nestíhal. A nikoho jiného kdo tam dneska jde to nenapadlo!
A já dnes jdu! Už se těším
Je to dneska, mohl jsem to sem dát dříve, ale nějak jsem to nestíhal. A nikoho jiného kdo tam dneska jde to nenapadlo!
A já dnes jdu! Už se těším
no jo, KD je kulturní dům. tušil jsem to. problém je, že v ostravě jsou jich mraky...
vítkovice? zábřeh? kde?
vítkovice? zábřeh? kde?
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Ostrava je dost daleko tak pro lidi v okoli Prahy :
JOHN SCOFIELD – PIETY STREET BAND
Datum konání: 25.11.2008
Lucerna Music bar
Vodičkova 36, Praha 1
tel: 224 217 108, email: lmb@musicbar.cz, www stránky
John Scofield - guitar, Jon Cleary - vocal, hammond B3, George Porter Jr - electric bass, Ricky Fataar - drums
O svém novém projektu John Scofield říká: „Vždy jsem chtěl nahrát bluesový projekt a také s ním koncertně vystupovat, protože to je žánr kde jsem jako kytarista začínal.“ Samozřejmě to ale blues hrané tak, jak ho cítí John Scofield. Do kapely přizval z New Orleansu legendárního baskytaristu George Portera Jr. (The Meters), pianistu a zpěváka Jona Clearyho (Bonnie Raitt, Taj Mahal) a bubeníka Ricky Fataara (Bonnie Raitt).
John Scofield
Kytarista, skladatel, aranžér: jazz, rhythm and blues, blues, soul.
Narozen: 26. prosince 1951 v Daytonu v Ohiau, USA.
Scofield začal hrát v jedenácti letech na kytaru ovlivněný vlnou R n B a Blues. Obzvláště se zaměřoval na tvorbu B. B. Kinga, Alberta Kinga a Chucka Berryho. Během studia na střední škole byl jeho vztah k hudbě spíše amatérsky-nadšenecký. V letech 1970–73 studoval Berklee College of Music, kde studoval u Garyho Burtona a Mick Goodrick, Chet Baker and Gerry Mulligenem. Byl dlouhodobým členem big bandu Billyho Cobhama a George Duka. Spolupracoval a koncertoval v roce 1976 s Charles Mingus, Pat Metheny v kvartetu Garyho Burtona. Na jaře následujícího roku podepsal kontrakt s vydavatelstvím Enja Records u kterého vydal své první album John Scofield. Spolupracoval s jazzovým pianistem Halem Galperem společně vydali Rough House 1979 a v roce 1980 desku Ivory Forest, kde čerpali inspiraci od Theloniouse Monka. V roce 1979 zformoval svoje první trio, které se skládalo mentor Steve Swallow a Adam Nussbaum Bill Stewart replacing Nussbaum.V roce 1982 zahájil spolupráci s legendárním trumpetistou Milesem Davisem. Tato během tři a půl roku trvající spolupráce účinkoval na koncertech Milese Davise a později i tvořili nahrávky, kde hrál kytarové sóla na třech Davisových skladbách Star People, You're under Arrest and Decoy. Následné spoluprací Davis-Scofield vznikly alba Electric Outlet (1984) a Still Warm (1985). Po ukončení tvorby s Davisem založil vlastní kapelu Blue Matter Band ve složení bicí Dennis Chambers, basa Gary Grainger, klávesy Robert Aries. Vydali alba Blue Matter, Loud Jazz and Na počátku devadesátých let nahrál společně s Joe Lovanem alba Blue Note Records. Time on My Hands (1990). Připojil se k nim bubeník Bill Stewart vydali Meant To Be (1991) a What We Do (1993). Společně s basistou Steve Swallow a Pat Metheny vydali velmi uspěšnou píseň v roce 1994, I Can See Your House From Here. V druhé polovině devadesátých let e Scottfield opět navrátil více funku a soulovému jazzu. Tento návrat byl nejvíce znát na albu A Go Go vydaném v roce 1997. V spolupráci s britským skladatelem Mark-Anthony Turnage, vytvrořil orchestrální jazzové skladby inspirované obdobím Blue Matter. Na počátku roku 2001 začal experimentovat s drum n bass ana modernímy rhythmy. Vysledkem této práce vznikly alba Überjam (2002) and Up All Night (2004). Spolupracoval na organizaci festivalu New Conception of Jazz in 2001-02 a v roce 2006. Vydal desku inspirovanou se tvorbou Raye Charlese. V roce 2001 začal opět koncertovat se svým triem of EnRoute: John Scofield Trio LIVE. V září 2006 vydal desku Out Louder, his ve spolupráci s avangardního jazzového tria Medeski Martin & Wood. Turné absolvoval trupetistou Philem Grenadier, tenor saxofonistou Tom Olin fletnystou Frank Vacin. Scofield je členem sdružení the Jazz Department at New York University Steinhardt School of Education. Na nové album This Meets That přizval kytaristu Billa Frisella, album se nese s nádechem klasický písní Dylanovou skladbou House Of The Rising Sun, či Stonovskou Satisfaction aranžovaných do jazzových a bluesových kompozic. Užil zde rozsáhlé aranžmá dechových nástrojů, užité v baladách, free improvizací. Jeho specifický zvuk tkví v jeho elektrických a akustických kytarách značky Ibanez, na které hraje.
1977 John Scofield (Trio Records)
1977 John Scofield Live (Enja Records)
1978 Rough House (Enja Records)
1979 Who's Who? (Arista/Novus )
1980 Bar Talk (Jive/Novus)
1981 Shinola (Enja Records)
1981 Out Like a Light (Enja Records)
1984 Electric Outlet (Gramavis)
1985 Still Warm (Gramavision)
1987 Loud Jazz (Gramavision)
1986 Blue Matter (Gramavision)
1987 Pick Hits Live (Gramavision)
1988 Flat Out (Blue Note)
1989 Best of John Scofield (Blue Note)
1990 Time on My Hands (Blue Note)
1990 Slo Sco:The Best of the Ballads (Gramavision)
1991 Meant To Be (Blue Note)
1993 What We Do (Blue Note)
1994 I Can See Your House From Here (Blue Note)
1994 Hand Jive (Blue Note )
1994 Liquid Fire: The Best of John Scofield (Blue Note)
1995 GramavisionGroove Elation (Blue Note )
1996 Quiet (Verve)
1998 A Go Go (Verve)
2000 Bump (Verve )
2000 Steady Groovin': The Blue Note Groove Sides (Blue Note)
2001 Works For Me (Verve )
2002 Überjam (Verve)
2003 Oh! ( ) - as ScoLoHoFo
2003 Up All Night (Verve)
2004 Scorched (DG Deutsche Grammophon)
2004EnRoute: John Scofield Trio LIVE (Verve)
2005 That's What I Say: John Scofield Plays the Music of Ray Charles (Verve)
2006 Saudades (Verve) -
2006 Out Louder (Indirecto) - as Medeski Scofield Martin & Wood
2007 This Meets That (Emarcy Records) -
Literatura:
Lexikony:
New Grove music dictionary
Periodika:
Spilka, Vilém:John Scofield má rád změnu(Harmonie, č. 8., 2000s. 32-33)
Spilka, Vilém: Scofieldův kůň Bill Stewart (Harmonie, č. 11., 1999., s. 33)
Spilka, Vilém:Jedna velká rodina Lese Montgomeryho(Harmonie, č. 5.,1999s. 36-37)
Internet:
www.johnscofield.com
www.geocities.com/scoguitar
Video:
http://youtube.com/watch?v=9gkTF-vZ_bM
http://youtube.com/watch?v=GRzFaurWyjc
JOHN SCOFIELD – PIETY STREET BAND
Datum konání: 25.11.2008
Lucerna Music bar
Vodičkova 36, Praha 1
tel: 224 217 108, email: lmb@musicbar.cz, www stránky
John Scofield - guitar, Jon Cleary - vocal, hammond B3, George Porter Jr - electric bass, Ricky Fataar - drums
O svém novém projektu John Scofield říká: „Vždy jsem chtěl nahrát bluesový projekt a také s ním koncertně vystupovat, protože to je žánr kde jsem jako kytarista začínal.“ Samozřejmě to ale blues hrané tak, jak ho cítí John Scofield. Do kapely přizval z New Orleansu legendárního baskytaristu George Portera Jr. (The Meters), pianistu a zpěváka Jona Clearyho (Bonnie Raitt, Taj Mahal) a bubeníka Ricky Fataara (Bonnie Raitt).
John Scofield
Kytarista, skladatel, aranžér: jazz, rhythm and blues, blues, soul.
Narozen: 26. prosince 1951 v Daytonu v Ohiau, USA.
Scofield začal hrát v jedenácti letech na kytaru ovlivněný vlnou R n B a Blues. Obzvláště se zaměřoval na tvorbu B. B. Kinga, Alberta Kinga a Chucka Berryho. Během studia na střední škole byl jeho vztah k hudbě spíše amatérsky-nadšenecký. V letech 1970–73 studoval Berklee College of Music, kde studoval u Garyho Burtona a Mick Goodrick, Chet Baker and Gerry Mulligenem. Byl dlouhodobým členem big bandu Billyho Cobhama a George Duka. Spolupracoval a koncertoval v roce 1976 s Charles Mingus, Pat Metheny v kvartetu Garyho Burtona. Na jaře následujícího roku podepsal kontrakt s vydavatelstvím Enja Records u kterého vydal své první album John Scofield. Spolupracoval s jazzovým pianistem Halem Galperem společně vydali Rough House 1979 a v roce 1980 desku Ivory Forest, kde čerpali inspiraci od Theloniouse Monka. V roce 1979 zformoval svoje první trio, které se skládalo mentor Steve Swallow a Adam Nussbaum Bill Stewart replacing Nussbaum.V roce 1982 zahájil spolupráci s legendárním trumpetistou Milesem Davisem. Tato během tři a půl roku trvající spolupráce účinkoval na koncertech Milese Davise a později i tvořili nahrávky, kde hrál kytarové sóla na třech Davisových skladbách Star People, You're under Arrest and Decoy. Následné spoluprací Davis-Scofield vznikly alba Electric Outlet (1984) a Still Warm (1985). Po ukončení tvorby s Davisem založil vlastní kapelu Blue Matter Band ve složení bicí Dennis Chambers, basa Gary Grainger, klávesy Robert Aries. Vydali alba Blue Matter, Loud Jazz and Na počátku devadesátých let nahrál společně s Joe Lovanem alba Blue Note Records. Time on My Hands (1990). Připojil se k nim bubeník Bill Stewart vydali Meant To Be (1991) a What We Do (1993). Společně s basistou Steve Swallow a Pat Metheny vydali velmi uspěšnou píseň v roce 1994, I Can See Your House From Here. V druhé polovině devadesátých let e Scottfield opět navrátil více funku a soulovému jazzu. Tento návrat byl nejvíce znát na albu A Go Go vydaném v roce 1997. V spolupráci s britským skladatelem Mark-Anthony Turnage, vytvrořil orchestrální jazzové skladby inspirované obdobím Blue Matter. Na počátku roku 2001 začal experimentovat s drum n bass ana modernímy rhythmy. Vysledkem této práce vznikly alba Überjam (2002) and Up All Night (2004). Spolupracoval na organizaci festivalu New Conception of Jazz in 2001-02 a v roce 2006. Vydal desku inspirovanou se tvorbou Raye Charlese. V roce 2001 začal opět koncertovat se svým triem of EnRoute: John Scofield Trio LIVE. V září 2006 vydal desku Out Louder, his ve spolupráci s avangardního jazzového tria Medeski Martin & Wood. Turné absolvoval trupetistou Philem Grenadier, tenor saxofonistou Tom Olin fletnystou Frank Vacin. Scofield je členem sdružení the Jazz Department at New York University Steinhardt School of Education. Na nové album This Meets That přizval kytaristu Billa Frisella, album se nese s nádechem klasický písní Dylanovou skladbou House Of The Rising Sun, či Stonovskou Satisfaction aranžovaných do jazzových a bluesových kompozic. Užil zde rozsáhlé aranžmá dechových nástrojů, užité v baladách, free improvizací. Jeho specifický zvuk tkví v jeho elektrických a akustických kytarách značky Ibanez, na které hraje.
1977 John Scofield (Trio Records)
1977 John Scofield Live (Enja Records)
1978 Rough House (Enja Records)
1979 Who's Who? (Arista/Novus )
1980 Bar Talk (Jive/Novus)
1981 Shinola (Enja Records)
1981 Out Like a Light (Enja Records)
1984 Electric Outlet (Gramavis)
1985 Still Warm (Gramavision)
1987 Loud Jazz (Gramavision)
1986 Blue Matter (Gramavision)
1987 Pick Hits Live (Gramavision)
1988 Flat Out (Blue Note)
1989 Best of John Scofield (Blue Note)
1990 Time on My Hands (Blue Note)
1990 Slo Sco:The Best of the Ballads (Gramavision)
1991 Meant To Be (Blue Note)
1993 What We Do (Blue Note)
1994 I Can See Your House From Here (Blue Note)
1994 Hand Jive (Blue Note )
1994 Liquid Fire: The Best of John Scofield (Blue Note)
1995 GramavisionGroove Elation (Blue Note )
1996 Quiet (Verve)
1998 A Go Go (Verve)
2000 Bump (Verve )
2000 Steady Groovin': The Blue Note Groove Sides (Blue Note)
2001 Works For Me (Verve )
2002 Überjam (Verve)
2003 Oh! ( ) - as ScoLoHoFo
2003 Up All Night (Verve)
2004 Scorched (DG Deutsche Grammophon)
2004EnRoute: John Scofield Trio LIVE (Verve)
2005 That's What I Say: John Scofield Plays the Music of Ray Charles (Verve)
2006 Saudades (Verve) -
2006 Out Louder (Indirecto) - as Medeski Scofield Martin & Wood
2007 This Meets That (Emarcy Records) -
Literatura:
Lexikony:
New Grove music dictionary
Periodika:
Spilka, Vilém:John Scofield má rád změnu(Harmonie, č. 8., 2000s. 32-33)
Spilka, Vilém: Scofieldův kůň Bill Stewart (Harmonie, č. 11., 1999., s. 33)
Spilka, Vilém:Jedna velká rodina Lese Montgomeryho(Harmonie, č. 5.,1999s. 36-37)
Internet:
www.johnscofield.com
www.geocities.com/scoguitar
Video:
http://youtube.com/watch?v=9gkTF-vZ_bM
http://youtube.com/watch?v=GRzFaurWyjc
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Kdybych mohl radeji bych jel do Ostravy,mam Moravaky rad,je s nima vetsi prdel.To je jako na vojne,taky jsem radeji paril se Slovaky a ne s klukama ktere jsem znal od nas z mesta,zvlastni.ML a Petr5 uzijte si to dneska a dejte vedet jaky to bylo.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Jasně mohl jsem to upřesnit. Je to Dům kultury Ostrava, takže v centru poblíž Ústředního autobusového nádraží.dadaft píše:no jo, KD je kulturní dům. tušil jsem to. problém je, že v ostravě jsou jich mraky...
vítkovice? zábřeh? kde?
Sraz je v 19:30 před vchodem.
Já se také hrozně těším... 
Pánové v 19 : 30 hod budu se svým kolegou klavíristou před KD.
Proto PEERE,LEVINSNE můžem na chvíli zdrbnout.Můj obličej už znáte z příspěvku Patricia BArber.
Proto PEERE,LEVINSNE můžem na chvíli zdrbnout.Můj obličej už znáte z příspěvku Patricia BArber.
Amarock Studio | Naim Studio
Jasně. Poznáme tě také podle klobouku,ne? 
- Pavel Diok
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Petr 5 píše:Pánové v 19 : 30 hod budu se svým kolegou klavíristou před KD.
Ahoj Petře, už jsi dlouho u mě nebyl, tak dnes se uvidíme na Scofieldovi, já mám pro všechny ty kluky fórové lístky, tak doufám, že je nezapomenu. Právě končím v práci a jdu se na to posilnit a tradá na koncert.
Hifi Studio Panský dvůr
Pánové, já to mám časově zabité.
Užijte si to 
- Pavel Diok
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak jsme tam byli a byla to naprostá paráda. Scofield a jeho parta předvedl skvělou směsici jazzu, ale i mnoho zpívaných bluesových skladeb. Zahrál více než dvě hodiny a akustika v divadelním sále KD byla skvělá. Více takových jazzových lahůdek. Kdo nebyl může opravdu litovat.
Hifi Studio Panský dvůr
Také jsem byl.Perfektní akce.Ale vzhledem k nemoci,jsem si pořádně neužil.Ovšem i tak to stálo za to.Díky všem zúčastněným.