O2 aréna vs nejen Ennio Morricone
O2 aréna vs nejen Ennio Morricone
http://art.ihned.cz/hudba/c1-65613240-e ... ha-koncert
Kdo jste byl? Jaké máte prosím dojmy? Já jako fanoušek filmové hudby která dělá 80% toho co si doma pustím jsem byl bohužel spokojenej jen napůl. Profláklý kousky bylo radost si poslechnout naživo, nadšenej jsem byl i z věcí které jsem dosud neznal, např. ze seriálu Nostromo. Moc se mi líbila jak Susanna Rigacci tak Dulce Pontes o které napsal nějakej vocas na novinkách ( ke spíše „křičícímu“ projevu Portugalky ale Morriconeho skladby příliš nepasovaly ). Tak to bych mu dal výchovnýho lepáka a doživotní distanc na podobný akce jestli tam vůbec byl.
Z čeho jsem ale nebyl vůbec odvázanej je samotná O2 aréna a celkovej dojem mi to hodně zkazilo. Byl to můj první koncert v podobných prostorech. K porovnání mám akorát hromadu muzikálů. Letní parkety, klubový zařízení a koncerty Nohavici nepočítám. Ale i z těch muzikálů např. v Kongresovém centru nebo i v Goje jsem jel domů tak nějak jinak odvařenej. Seděl jsem ve 119 viz plánek http://www.o2arena.cz/userdata/files/ak ... zimmer.jpg . Sedačky bída, ale tomu rozumím v takové hale. To že se lidi courali ještě po začátku hrozný, některým se povedlo zasednout jiným místo, takže nějakej "černej šerif" s baterkou to tam značně nahlas rovnal do pořádku, na mistra, orchestr a diváky nehledě. Bohužel co mi ale pilo krev nejvíc, že každou chvilku jsem musel poslouchat jak se nejspíš přes únikový východy ozývá ze zázemí přilehlejch buřtstánků bouchání dveří a stěhování přepravek se skleněnejma lahvema ze kterých se občas nějaká rozbila. Na koncertě něčeho jako Kabátů, na hokeji apod by mi to bylo šumák, ale tady nějak nebylo.
Byla to moje chyba že jsem měl vstupenku za 1700,- kdesi na chvostu a neseděl hned před mistrem? Zajímá mě jak to na vás působí v hale při konkrétní nebo podobných akcích a jestli až budu zase něco moc chtít vidět a slyšet jestli si mám připlatit 2,5 násobek do prvních řad protože to bude minimálně 2,5 násobek zážitku?
V červnu je Hans Zimmer, jestli se něco nezmění tak v ten víkend hlídám dětičky a mám stejně smůlu, ale dost bych se rozmýšlel po téhle zkušenosti dávat 2.200,- za obdobnej zážitek se skleněnou zvonkohrou a nekompromisním vedoucím zasedacího pořádku...
Kdo jste byl? Jaké máte prosím dojmy? Já jako fanoušek filmové hudby která dělá 80% toho co si doma pustím jsem byl bohužel spokojenej jen napůl. Profláklý kousky bylo radost si poslechnout naživo, nadšenej jsem byl i z věcí které jsem dosud neznal, např. ze seriálu Nostromo. Moc se mi líbila jak Susanna Rigacci tak Dulce Pontes o které napsal nějakej vocas na novinkách ( ke spíše „křičícímu“ projevu Portugalky ale Morriconeho skladby příliš nepasovaly ). Tak to bych mu dal výchovnýho lepáka a doživotní distanc na podobný akce jestli tam vůbec byl.
Z čeho jsem ale nebyl vůbec odvázanej je samotná O2 aréna a celkovej dojem mi to hodně zkazilo. Byl to můj první koncert v podobných prostorech. K porovnání mám akorát hromadu muzikálů. Letní parkety, klubový zařízení a koncerty Nohavici nepočítám. Ale i z těch muzikálů např. v Kongresovém centru nebo i v Goje jsem jel domů tak nějak jinak odvařenej. Seděl jsem ve 119 viz plánek http://www.o2arena.cz/userdata/files/ak ... zimmer.jpg . Sedačky bída, ale tomu rozumím v takové hale. To že se lidi courali ještě po začátku hrozný, některým se povedlo zasednout jiným místo, takže nějakej "černej šerif" s baterkou to tam značně nahlas rovnal do pořádku, na mistra, orchestr a diváky nehledě. Bohužel co mi ale pilo krev nejvíc, že každou chvilku jsem musel poslouchat jak se nejspíš přes únikový východy ozývá ze zázemí přilehlejch buřtstánků bouchání dveří a stěhování přepravek se skleněnejma lahvema ze kterých se občas nějaká rozbila. Na koncertě něčeho jako Kabátů, na hokeji apod by mi to bylo šumák, ale tady nějak nebylo.
Byla to moje chyba že jsem měl vstupenku za 1700,- kdesi na chvostu a neseděl hned před mistrem? Zajímá mě jak to na vás působí v hale při konkrétní nebo podobných akcích a jestli až budu zase něco moc chtít vidět a slyšet jestli si mám připlatit 2,5 násobek do prvních řad protože to bude minimálně 2,5 násobek zážitku?
V červnu je Hans Zimmer, jestli se něco nezmění tak v ten víkend hlídám dětičky a mám stejně smůlu, ale dost bych se rozmýšlel po téhle zkušenosti dávat 2.200,- za obdobnej zážitek se skleněnou zvonkohrou a nekompromisním vedoucím zasedacího pořádku...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: O2 aréna vs nejen Ennio Morricone
Co na to říct?
O2 je podle mě na koncerty tragédie největší. Je to sportovní hala, ne koncertní, přestože se autoři holedbají kolik akustických úprav tam udělali.
Že pořadatel dohlíží na to, aby lidi seděli, kde mají, je podle mě v pořádku. Není to chyba pořadatele ano O2, je to chyba lidí debilů, kteří si neumí sednout tam, kam si koupili lístky.
A cena vstupenek? No hala se musí nějak zaplatit. Je to začarovaný kruh. Postavila se (pro koncerty) zbytečná a přemrštěně drahá stavba, tak se teď musí vybírat takové vstupné.
Já už tam nechodím, taky si neumím hudbu v takových podmínkách užít.
O2 je podle mě na koncerty tragédie největší. Je to sportovní hala, ne koncertní, přestože se autoři holedbají kolik akustických úprav tam udělali.
Že pořadatel dohlíží na to, aby lidi seděli, kde mají, je podle mě v pořádku. Není to chyba pořadatele ano O2, je to chyba lidí debilů, kteří si neumí sednout tam, kam si koupili lístky.
A cena vstupenek? No hala se musí nějak zaplatit. Je to začarovaný kruh. Postavila se (pro koncerty) zbytečná a přemrštěně drahá stavba, tak se teď musí vybírat takové vstupné.
Já už tam nechodím, taky si neumím hudbu v takových podmínkách užít.
Na tvorbu Hansa Zimmera je škoda dať aj 1000 kaček.
Každopádne súhlasím, že na takéto koncerty obdobné priestory nie sú vhodné a výnimkou nie je ani Slovensko, kde sa deje to isté. Keď sem pritiahnú interpreta, ktorého meno má vo svete cveng, jediné priestory, ktoré ho dokážu zaplatiť, sú práve tie športové haly - čo je škoda.
Musíme všetci chodiť do Hamburgu a budeme spokojní.

Musíme všetci chodiť do Hamburgu a budeme spokojní.

Tj já rozumím že by si každej měl sednout kam má, vzniklo to nejspíš tím že se právě ploužilo plno lidí v přítmí po začátku představení a to je hroznej nešvar. Na druhou stranu se to dá řešit šetrně a nesvítit lidem baterkou do obličeje a řvát na půl sálu. Větší problém ale vidím to stěhování přepravek, to jsem fakt nečekal. Akustiku bych prominul, i když z reportáže na tv nova tuším ve víkendu nedávno jsem měl pocit v jakým nebudu dokonalým koncertním sálu. Spíš bych rád věděl jakej zážitek se odnese z těch prvních řad na takové akci v podobný kuče jako je tahle hala. LawIAR v hodnocení interpreta se neshodneme 

horyna
o2 aréna je snad nejhorší prostor pro návštěvu koncertu, jaký znám.
proto zcela chápu tvé pocity.
i můj zcela hluchý kolega z práce byl ze včerejšího EM totálně otrávený.
osobně už bych do O2 na koncert nešel ani zadarmo.
ze zákulisí stavby vím, že akustiku sice vyřešili slušně, ale na ozvučení museli zkrátit rozpočet na 1/10.
o2 aréna je snad nejhorší prostor pro návštěvu koncertu, jaký znám.
proto zcela chápu tvé pocity.
i můj zcela hluchý kolega z práce byl ze včerejšího EM totálně otrávený.
osobně už bych do O2 na koncert nešel ani zadarmo.
ze zákulisí stavby vím, že akustiku sice vyřešili slušně, ale na ozvučení museli zkrátit rozpočet na 1/10.
Hm hm, je to mrzuté. Já když se vypravím za živou hudbou tak je to tak trochu svátek a rád bych si to užil. Tohle byl koncert který splňoval všechny předpoklady že se tak stane a bohužel se to úplně nepodařilo.
Instalované ozvučení v O2 slouží jen pro sportovní a podobné akce - viz:lachim píše:
Kód: Vybrat vše
http://www.musicdata.cz/zprava-reference-–-o2-arena,-praha-649.htm
Ještě příklad koncertního ozvučení. https://www.facebook.com/179639648180/p ... =3&theater

- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
v O2 jsem byl jen na koncertu P. Gabriela (2013 ?) a zvuk byl kupodivu velice slusny
Je potřeba vědět, kam se v O2 postavit:-) Už se těším na Waterse.
Byl jsem tam na 3 koncertech.
1) ochoz naproti jevišti, Leonard Cohen 2010, naprosto úžasný zážitek, asi nejlepší koncert v mém životě
2) R. Waters - The Wall, dole v kotli, super. Kámoš co byl někde bokem nadával na zvuk
3) Rammstein - sky box, koncert strašný, ale jídlo super
Takže záleží na tom, jak si to kdo nazvučí a co se hraje. Negeneralizoval bych.
Srovnání s kongesovým centrem mi přijde nefér, jedná se o akusticky perfektní prostor.
Taky bych dal přednost slyšet Carmina Burana spíše v Rudolfinu.
1) ochoz naproti jevišti, Leonard Cohen 2010, naprosto úžasný zážitek, asi nejlepší koncert v mém životě
2) R. Waters - The Wall, dole v kotli, super. Kámoš co byl někde bokem nadával na zvuk
3) Rammstein - sky box, koncert strašný, ale jídlo super

Takže záleží na tom, jak si to kdo nazvučí a co se hraje. Negeneralizoval bych.
Srovnání s kongesovým centrem mi přijde nefér, jedná se o akusticky perfektní prostor.
Taky bych dal přednost slyšet Carmina Burana spíše v Rudolfinu.

Napsat, ze 02 je nejhorsi koncertni hala muze snad jen clovek, ktery nikdy nebyl na koncertu v jine sportovni hale podobne velikosti. Vysledek je poplatny samozrejme tomu, jaky aparat produkce/management zaridi, uz jsem zazil, ze se hralo jen z mistniho LA systemu, ktery je primarne urcen na ozvucovani spolecenskych, sportovnich akci. Nicmene, zvuk se tam da vytvorit uchazejici, osobne potvrzeno na Peter Gabriel, Depeche Mode, Roger Waters, Nine Inch Nails atd.... Hodne zalezi, kde se clovek v hale nachazi, samozrejme.... Pod podiem ve stredu to byva fajn, pod Skyboxy bych tam na koncert asi nesel
A na koncert s klasickymi nastroji (predpokladam EN) take ne. Je to sportovni hala pro 20t lidi, proboha 

Tak kdo byl dneska na Watersovi jako já, tak si může udělat představu, jaký zvuk se dá v O2 Areně vytvořit
Skvělé, skvělé.

JJ, multikanálový zvuk, velkoplošná projekce na obří obrazovku + mapping na Elektrárnu Battersea, která se na začátku druhé půlky spustila nad celou plochou, do toho i pár česky psaných vzkazů, 3D pyramida... Fakt super zážitek
Jen jsem litoval ty na ploše pod továrnou, že v druhé půlce měli zážitek poloviční...

Jen jsem litoval ty na ploše pod továrnou, že v druhé půlce měli zážitek poloviční...
Watersovi by mohl major Šebek svěřit nástěnku bez obav. Salonní levičák nezklamal.