Isopropylalkohol jsem kupoval v lékárně. Chtěli po mě akorát firemní objednávku. Vždy záleží na benevolenci lékárníka.daliborr píše:Děkuji za radu. Kde se to dá koupit, v lékárně nebo v drogerii?
Akai GX 635D - příslušenství, umístění
Re: Akai GX 635D - příslušenství, umístění
Ahoj Dalibore,daliborr píše:Taky mám tento cívkový magnetofon.Naprostá spokojenost. Pokud mohu poradit,tak jsem si ho nechal nastavit od Luďka Zárubu z Olomouce na pásky RMG SM 900 . A to byla asi ta nejlepší volba. Kvalita nahrávky mě dostala do kolen.Prostě nádhera. Vůbec mi nedoporučil pásky Basf. Já ho neposlechl a poznal jsem ,že měl pravdu .Pásky Basf strašně špiní hlavy a unašeče.Po přehrání jednoho pásku musela proběhnout celková očista a tak jsem pásky Basf vyhodil. A pro pó ,potřeboval bych poradit čím nejlépe čistit hlavy?
Vydindal jsem líh v lékárně ,ale nechtěli mi ho prodat až po delším rozhovoru mi prodali jen malou lahvičku. Denaturovaný líh se mi moc nezdá a tak bych uvítal každou dobrou radu. Další nutnost je taky pravidelně demagnetizovat hlavy a vodiče pásků.
Děkuji za tip na pana Luďka! Sice mám už kontakt na někoho v Ostravě, kdo seřizuje mašiny ve studiu, ale pokud to nevyjde do Olomouce taky není daleko.

Ah škoda, že jsme vyhodili tu čistící kazetu na VCR, bylo tam dost Isopropylalkoholu na několik let.

Takže mašinka šlape jak švýcarský hodinky? To je fajn.
Tyhle stroje jsou strašně krásný.
Říkáš, že pásky BASF strašně špiní? Pokud se nemýlím, tak RMGI je stejná továrna/technologie. Asi jde pouze o starší kousky.
Proč sis vybral zrovna SM 900? Není 911 lepší?
Já zatím kupuju pásky z e-baye. Hlavně maxell. Některé pásky mají bohužel spoustu vad. Uvažoval jsem, že je vystříhám, ale raději pásek vyměním za LPR 35. Ono to pořád vyjde levněji koupit kovové cívky z netu a pak dokoupit "palačinky" RMGI.

Říkáš, že pásky BASF strašně špiní? Pokud se nemýlím, tak RMGI je stejná továrna/technologie. Asi jde pouze o starší kousky.
Proč sis vybral zrovna SM 900? Není 911 lepší?
Já zatím kupuju pásky z e-baye. Hlavně maxell. Některé pásky mají bohužel spoustu vad. Uvažoval jsem, že je vystříhám, ale raději pásek vyměním za LPR 35. Ono to pořád vyjde levněji koupit kovové cívky z netu a pak dokoupit "palačinky" RMGI.

Ahoj Buník. Moje mašinka taky šlape jak hodinky.Já si myslím že Sm 900 je podobná jak 911. Včera mi došla zásilka LPR 35,ale ještě jsem ji nezkoušel,měníme okna a tak je krasavec schován aby se na něho neprášilo. V lékárně jsem se ptal na isopropylalkohol nevěděli co to je.
Nakonec mi ho známý sehnal 1/4 litru. Musel jsem se podělit s bratrem neboť i on se zamiloval do cívkáče a koupil si Revox B 77. 

Dnes jsem se po čtrnácti dnech vrátil domů a chtěl jsem hned vyzkoušet pásky Maxell UD 35-180, které mi přišly. Vypadají v supr kondici. Přesně jak prodávající popisoval. Dokonce mu věřím, že na ně nahráli pouze jednou nějaké mše. Obaly jsou téměř nepoškozené, pravděpodobně uloženy v archívu, a cívky a pásek taky v supr kondici.
Zkusil jsem nahráváni a zaskočil mě pokles signálu levého kanálu! To se mi ještě nestalo...
Vždy, když jsem přepnul směr na druhou stranu, problém zmizel. Takže postižena byla jen jedna nahrávací hlava či obvod. Zkoušel jsem i jiné pásky... fur to samé. Později, když jsem nahrál celou jednu stranu pásky druhou narávací hlavou a přepnul na první, problém se už nevyskytoval. Je možné, že se přístroj potřeboval nejdřív zahřát. Co mi z toho vyplývá je to, že asi bude potřeba zkontrolovat kapacitu kondenzátorů. Taky jsem zaznamenal 1-2 sekundové totální výpadky signálu při nahrávání. Asi 2-3 krát celém pásku. Ah asi to fakt vypadá na ty kondíky...
Zkusil jsem nahráváni a zaskočil mě pokles signálu levého kanálu! To se mi ještě nestalo...
Vždy, když jsem přepnul směr na druhou stranu, problém zmizel. Takže postižena byla jen jedna nahrávací hlava či obvod. Zkoušel jsem i jiné pásky... fur to samé. Později, když jsem nahrál celou jednu stranu pásky druhou narávací hlavou a přepnul na první, problém se už nevyskytoval. Je možné, že se přístroj potřeboval nejdřív zahřát. Co mi z toho vyplývá je to, že asi bude potřeba zkontrolovat kapacitu kondenzátorů. Taky jsem zaznamenal 1-2 sekundové totální výpadky signálu při nahrávání. Asi 2-3 krát celém pásku. Ah asi to fakt vypadá na ty kondíky...
bunik
skvělý monitor! (off topic)
krásně upravený vzhled sestavy. neumím si jen představit ten prostor zvuku focené sestavy.
kotoučáky jsou nádherné šperky vždy a všude. u pytla mlsně obdivuji jeho dva teac
skvělý monitor! (off topic)
krásně upravený vzhled sestavy. neumím si jen představit ten prostor zvuku focené sestavy.
kotoučáky jsou nádherné šperky vždy a všude. u pytla mlsně obdivuji jeho dva teac
Jo jo, Eizo. Je to S-PVA takže se na to už dá koukat.
Prostor zvuku je za daných podmínek akceptovatelý. Když pracuju u monitoru, jde zvuk spíše z beden. Ovšem když poslouchám, sedím dál, pak je rozmístění nástrojů v pohodě. Bedny by si zasloužily být víc od zdi, ale to zatím vyřešit nejde. Jednou, až vyrostu, postavím si barák s poslechovkou a do ní Avantgarde s půlstopým Studerem A807.
Prostor zvuku je za daných podmínek akceptovatelý. Když pracuju u monitoru, jde zvuk spíše z beden. Ovšem když poslouchám, sedím dál, pak je rozmístění nástrojů v pohodě. Bedny by si zasloužily být víc od zdi, ale to zatím vyřešit nejde. Jednou, až vyrostu, postavím si barák s poslechovkou a do ní Avantgarde s půlstopým Studerem A807.

Bunik, máš to nádherný a ten cívkáč dělá krásné pozadí , mám ho taky a čekám aspoň na takové prostředí jako máš ty. 

"Ale jeden problémek tu je.
Myslím si, že plaback hlavy jsou špatně zarovnané.
O co jde... Když přehrávám jednu stranu nahrávky, jde slyšet v pozadí druhá strana (pozopátku samozřejmě).
Není to slyšet vždy. Záleží na hlasitosti pasáže na druhé straně. Frekvence, které prosakují jsou hlavně basové."
To není problémek, to je vlastnost čtvrtstopého (či čtyřstopého) magnetofonu. Méně se projevuje u rychlosti 9,5 cm/s, více u 19 cm/s.
Myslím si, že plaback hlavy jsou špatně zarovnané.
O co jde... Když přehrávám jednu stranu nahrávky, jde slyšet v pozadí druhá strana (pozopátku samozřejmě).
Není to slyšet vždy. Záleží na hlasitosti pasáže na druhé straně. Frekvence, které prosakují jsou hlavně basové."
To není problémek, to je vlastnost čtvrtstopého (či čtyřstopého) magnetofonu. Méně se projevuje u rychlosti 9,5 cm/s, více u 19 cm/s.

- liboraudiotechnika
- Kontaktovat uživatele:
Naprosto potvrzuji slova Seika, nejde s tím nic udělat. Nazlobil jsem se s tím u Revoxe, a teď nahrávám pásky jen z jedné strany (a uvažuju velice o přestavbu na půlstopu)..
Ale jak ses šprajcoval, když jsem Ti to říkal - prej kompatibilita a nevím co. Na to máš přece soňáka...
- liboraudiotechnika
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsi pravdu (vyjimečně)

Vždycky jsem měl pravdu
. Předtím to bylo téma "velké cívky jsou zbytečné", žáááno
?

- liboraudiotechnika
- Kontaktovat uživatele:
No, dobře
. Ale prozřel jsem rychle a nenadělal tolik keců jako akusta, že? Tam to bylo horší, NABy jsou pro snoby, hliníkový cívky taky...
A v gramofonech se neshodnem, tobě se líbí jen ty škaredý