Akai GX 635D - příslušenství, umístění

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Bunik
Kontaktovat uživatele:

Akai GX 635D - příslušenství, umístění

Příspěvek od Bunik »

Nazdar lidi,

Podařilo se mi vydražit tohoto krasavce:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... SI:GB:1123

Teď řeším 3 problémy.

1. Jaké pásky.
Dobře se mi jeví nové pásky RMG 911: http://www.vintageaudio.cz/prodej/kotou ... fi/sm-911/
Máte někdo zkušenosti s použitýma páskama z ebaye? například Maxell.

2. Kabely
Nějaký tip na vstupní a výstupní kabel? :)

3. Umístění
To je trochu problém. Teda zatím. Nejraději bych to postavil na CD přehrávač. Nejsem si ale jist jestli to je dobrý nápad. Mašina je docela těžká a bohužel příliž blízko je reprobedna. Můžou na tuhle vzdálenost působit magnetické síly na pásek či hlavy?
Obrázek
*obrázek trochu starší, ale rozmístění více/méně stejné.
Myslím, že se nakonec nevyhnu trošku razantnější reorganizace kompone/nábytku... Možná poličky, či stojan...

merhaut

Re: Akai GX 635D - příslušenství, umístění

Příspěvek od merhaut »

Pracovat "do zdi" vede k šílenství :-)

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Hezký kousek, měl jsem 630, ale nyní jen a jen TEAC. Pásky jedině nové, z Ml.Boleslavi *thumbs up* . Párkrát jsem se napálil, několik jich vydražil na ebay, většina šla do koše, zůstaly jen kovové cívky. Některé špinily a dokonce jednou mi přišly ze Slovenska, byl hrozný mráz a jestli někde ležely na poště, normálně se pasek drolil. Nejlepší nový pásek a nahrát na svém stroji.

Kabely z praxe pro tyto kousky pouze měď, já osobně u cívkáčů jak síťové tak signálové SUPRA .

Trochu bych se bál postavit na CD,má to svoji váhu a chce to své místo, aby takový skvost vynikl.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Nebál bych se ani pásku LPR35, nakupuji je též z Mladé Boleslavi, nechal jsem si na ně seřídit svůj ReVox PR 99. Pásy z E-Bay a Aukra mohou být různě kvalitní, mezi nimi jsem koupil opravdu kusy dobré do koše. Na CD bych tak těžký kus nedával.
Blahopřeji k dobrému kaufu, je na tom vidět ještě kus poctivého řemesla.

Bunik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bunik »

Takže, konečně se mi podařilo tenhle kousek zaplatit. Menší zdržení kvůli limitu na kartě a omylu v bance....
Nicméně do pěti dnů by mi měl přijít balík o velikosti malé ledničky. Už se nemůžu dočkat. :D

Díky za tipy pánové.

Fidasi,
LPR35 říkáš? Je rozdíl oproti SM911 veliký? Například když se použije stejní nahrávací rychlost 19cm/s.
Teprve budu zkoušet jaká rychlost nahrávání mi bude vyhovovat. Uvažuju, že si objednám samplík.
Na vintageaudio píšou, že LPR35 je adekvátní náhrada za Maxell UD-35. Podle prodejce mašiny je přístroj kalibrován právě na Maxell. Znamená to, že na tenhle pásek už kalibrovat nebudu muset?

PS: Staré zlaté časy s B100kou... ;) než ji otec před 10 lety vyhodil.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

LPR 35 používám na doporučení pánů z Mladé Boleslavi, používám rychlost 19cm/s. Na tento pás mi jej seřídili ... tím pádem jiný pás zřejmě bude hrát jinak, možná i hůř, i když bude lepší. SM 911 je silnější pás, doporučený pro vyšší rychlosti. Na LPR 35 je slyšitelné prokopírování záznamu, je tenčí, má jen 35 mikronů.
Takže doporučuji si objednat vzorek LPR 35 a vyzkoušet, pokud je to opradu odpovídající pásku Maxell, seřízení by teoreticky nebylo zapotřebí .. ale přesto bych se na ně s tím obrátil, po určité době je asi potřeba magič nastavit znovu ...
Já se s nimi domluvil po telefonu a pak, když jsem přijel, udělali mi to na počkání, pochutnal jsem si na kafi a prohlédl přitom "naživo" krásné staré stroje, co jsou na fotkách a dokonce i poslechl. Mohu doporučit.

Bunik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bunik »

Rád bych jsem se tam zastavil. Bohužel MB je trochu z ruky. Auto... mno půjčit bych is moh, bohužel bylo v opravně a teď jede ještě hůř než předtím... Uvítal bych něco/někoho v okoli Ostravy-Opavy kdo to umí seřídit.

Bunik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bunik »

Takže ta malá lednička mi přišla v pátek.
Oj to bylo radosti. *2thumbsup*
Všecko funguje skoro tak jak má. Kvalita nahrávání a přehrání je super! Mechanicky se to taky chová správně.
Ale jeden problémek tu je.
Myslím si, že plaback hlavy jsou špatně zarovnané.
O co jde... Když přehrávám jednu stranu nahrávky, jde slyšet v pozadí druhá strana (pozopátku samozřejmě).
Není to slyšet vždy. Záleží na hlasitosti pasáže na druhé straně. Frekvence, které prosakují jsou hlavně basové. Poněvadž mám sub, je to docela nepříjemné.
Funguje to stejně na obou stranách a to I když jsem nahrál fungl nový pásek. Zkoušel jsem pásky od RMGI 468, 900 a LPR 35 (ty vzorky).
Má cenu se v tom hrabat sám, a trochu hlavy podle sluchu seštelovat, a nebo to radši nechat na někom zkušenějším? Jestli to chápu dobře, stačí jen trochu pootočit těma šroubkama nad hlavama.
Není nějaký návod jak ty hlavy správně zarovnat?

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Zdravím, nedoporučuji to dělat sám, ještě víc by sis to rozhodil .. ale pokud se v tom nikdo nevrtal, nemusí to být jen nastavením hlav, ale i nastavením vedení pásu ... to je čtyřstopý stroj? .. Dělá to i při rychlosti 9? Ona je to tak trochu choroba čtyřstopých přístrojů.

Bunik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bunik »

Děkuji moc za odkaz.
No tak ty vypadá, že mám dvě možnosti.
1. Zavést to do Tykonu. Pan Šulc mi slíbil, že se na to podívají a že by to měli být schopni nastavit.
2. Udělat is výlet do Mladé Boleslavi.

Zkusím to nejdřív v Ostravě a pak uvidím.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Tady hezky píší o podobném, ale nižším modelu:
http://hifi-voice.com/testy/akai-gx-620.html

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Taky mám tento cívkový magnetofon.Naprostá spokojenost. Pokud mohu poradit,tak jsem si ho nechal nastavit od Luďka Zárubu z Olomouce na pásky RMG SM 900 . A to byla asi ta nejlepší volba. Kvalita nahrávky mě dostala do kolen. *2thumbsup* Prostě nádhera. Vůbec mi nedoporučil pásky Basf. Já ho neposlechl a poznal jsem ,že měl pravdu .Pásky Basf strašně špiní hlavy a unašeče.Po přehrání jednoho pásku musela proběhnout celková očista a tak jsem pásky Basf vyhodil. A pro pó ,potřeboval bych poradit čím nejlépe čistit hlavy? :?: Vydindal jsem líh v lékárně ,ale nechtěli mi ho prodat až po delším rozhovoru mi prodali jen malou lahvičku. Denaturovaný líh se mi moc nezdá a tak bych uvítal každou dobrou radu. Další nutnost je taky pravidelně demagnetizovat hlavy a vodiče pásků.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Isopropylalkohol

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Děkuji za radu. Kde se to dá koupit, v lékárně nebo v drogerii?

Odpovědět