AKG K 702 nebo Audio-Technica ATH-M50X
Re: AKG K 702 nebo Audio-Technica ATH-M50X
Tazatel psal SZ a proběhla nějaká diskuze. Já důvěrně znám AKG701/702, tyto modely jsem měl na různých zesilovačích. Napřed jsem je se zklamáním prodal, a pak je slyšel u Horala náhodou s HYPA1 a už jsem je opět jak pako kupoval , protože jsem nevěřil co z nich leze. Bacil je sluchátkový nadšenec, čili ho směřuje úplně jinam. Etalon v uších nemá nikdo z nás, proto osobní zkušenost je to hlavní, s tím že i preference a nároky posluchače se vyvíjí. Bodka.... .
... aby bolo jasno, ja v zásade nič proti K701/702 (zvlášť pri aktuálnych cenách) nemám ... teda samozrejme okrem toho, že sú neuveriteľne náročné na zostavu (čo tu už bolo povedané) ... osobne mám Q701, a áno, tiež mi doma hrajú úžasne na Chord Hugo ... no napriek tomu treba povedať, že aj na nekonečne kvalitnej a drahej zostave dokážu všetky sedemstovkové ákágéčka po dlhšom čase unaviť poslucháča ... jednoducho hrajú technicky tak veľmi "úžasne neprirodzene", že je to tak ... a to je hlavný dôvod prečo K7xx/Q701 nikomu nedoporučujem ... najmä nie začiatočníkom!
Zdravím, já bych si ještě zdovolením neodpustil jednu otázku, při poslechu na prodejně. Jen chci podotknout, že prodejnu neznám, takže nehodlám soudit konkrétní krám. Ale určitě bych se ptal na to kolik na sluchátka mají nahráno. Respektive jestli jsou "zahořené". Mám ATH-M40X a musím říct že to je celkem zásadní věc. A po zahoření (cca 150-200 hodin) se u sluchátek dost výrazně mení a formuje zvuk. Takže pokud mají na prodejně sluchátka jen "vybalené" z krabice. Je tento poslech na nich k ničemu z mého pohledu. Z mojí zkušenosti s ATH-M40X při prvním poslechu zněly jako sluchátka za dvě stovky od větví, nic méně po těch cca 200 hodinách už sluchátka měly opravdu kvalitní zvuk.FS píše: ↑27 srp 2017 16:39Před cca rokem jsem také vybíral sluchátka (byl jsem ve výběru omezen na uzavřené modely z důvodu cestování) - šel jsem do prodejny Audigo v Praze, kde je možno si mnohé sluchátka hned na místě vyzkoušet a víceméně jsem tam šel s představou, že si odnesu ATH M50 (M50X jsou údajně zvukově stejná, jen mají vyměnitelné kabely - nemohu to však z vlastní zkušenosti potvrdit). O ATH M50 se píše na internetu jako o úžasné volbě a já si je šel poslechnout víceméně jen ze zásady, že vlastní poslech před nákupem prostě musí být . ... dobře jsem udělal, obávám se, že bych z jejich zvuku byl dost otrávený.
Z prodejny jsem si odnesl ATH MSR7, která měla v přímém porovnání s M50 pro mne mnohem příjemnější přednes. Ještě lepší mi po zvuková stránce připadaly B&W P7, ale tam uz byla cena kolem 10tisíc a já navíc ideálně potřeboval něco, co se skládá "naplocho".
Pro úplnost doplním, že jsem pokukoval i po Sony MDR-1A, které byly super pohodlné, jenže zvukově pro mne neodstatečné (hodně nedostatečné ) .
Mám ATH-M50X no nové nehráli špatně. Rozhodně ne jak píše haekys , jako sluchátka za dvě kila. Nicméně je fakt, že po zahoření hrají opravdu velmi dobře. Zahoření je u sluchátek dost zásadní a nemá význam hodnotit nezahořená sluchátka.
Tohle téma už mělo asi spát - big_bear se už nejspíše delší dobu raduje ze svých nových sluchátek. Třeba napíše, co nakonec vybral a jak je spokojený?
A spekulovat, zda bych je hodnotil jinak než jako "protivná", kdyby měla nahráno více, kdybych poslouchal na jiném zdroji než Dragonfly, kdybych si pustil jinou hudbu, kdyby cokoli, nemá cenu. Jisté je jen to, že by ve stejném okamžiku ve stejné situaci různí posluchači hodnotili každý po svém - a klidně každý úplně jinak. Takže jsem udělal zkušenost jakou jsem udělal a podělil se o ni, více v tom nehledejte, své M50 nevyhazujte a nadále se z nich radujte .
Co se týče MSR7. Hodnotím je za sebe jako příjemně detailní, však nijak výjimečná sluchátka - s Dragonfly si docela sedly, ale po přechodu na Chord Mojo a nyní Astell Kern KANN ve srovnání s jinými zaostávají ve schopnosti přenést emoce. Taky mi pro delší poslech přišla nepohodlná.
V AUDIGO byla (je?) stěna dlouhá cca 5-7 metrů, kde byly k poslechu desítky sluchátek, mezi nima M50. Těžko říci, kolik měly zrovna vystavené M50 nahráno.
A spekulovat, zda bych je hodnotil jinak než jako "protivná", kdyby měla nahráno více, kdybych poslouchal na jiném zdroji než Dragonfly, kdybych si pustil jinou hudbu, kdyby cokoli, nemá cenu. Jisté je jen to, že by ve stejném okamžiku ve stejné situaci různí posluchači hodnotili každý po svém - a klidně každý úplně jinak. Takže jsem udělal zkušenost jakou jsem udělal a podělil se o ni, více v tom nehledejte, své M50 nevyhazujte a nadále se z nich radujte .
Co se týče MSR7. Hodnotím je za sebe jako příjemně detailní, však nijak výjimečná sluchátka - s Dragonfly si docela sedly, ale po přechodu na Chord Mojo a nyní Astell Kern KANN ve srovnání s jinými zaostávají ve schopnosti přenést emoce. Taky mi pro delší poslech přišla nepohodlná.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nemalo by sa už dopredu vedieť "spárovanie" zosilňovača aj sluchadiel? Kvoli impedancii napriklad a aj vykonu asi. Ale suhlasim s tym, že zle sluchatka zostanu zlymi sluchatkami. Osobne si myslím, že na sluchadla do 200 eur stači zosilnovac do 100 eur a aj to je asi veľa. Ine je to s DAC/amp kombom, tam nikdy neviem odhadnut, kolko toho investovali do DAC časti a koľko do ampu. Ešte že existuje ASR.drfish píše: ↑30 srp 2017 19:12Sluchátkový zesilovač určitě hodně posune zvuk, ale nepochybně oboje budou hrát i bez něj připojené k CD, předzesu nebo nějakému jinému hifisty neuznávanému výstupu. Jen z nich člověk nevyrazí maximum. Můj názor je - na prvním místě třeba koupit kvalitní sluchátka a pak řešit krmení, kterým lze ta sluchátka "vytáhnout" výš. Pokud ovšem nemáme zrovna peníze na oboje najednou. Opačným směrem tj. vylepšovat horší sluchátka dobrým krmením je spíš plýtvání penězi.