Audio do ložnice s DVB-T

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
sekal

Re: Audio do ložnice s DVB-T

Příspěvek od sekal »

bh69 píše:To Onkyo maji i s repro za 14 (mall, korunka), verze bez repro by mela podle anglickych cen stat cca 9-10 tisic, ale u nas jsem to zatim v obchodech nenasel (verze CR, jako receiver, verze s repro ma oznaceni CS jako system).,
Jj, pravdu díš.. Tady je krásně vidět, jak jsou někteří (raději) nejmenovaní tuzem. autorizovaní dovozci nenažraní..*headbang*

Ta volba s těmi stud. aktivy by nemusela být špatná.. Na LCD bych se ale vyprdl, neboť pro poslech 4 rozhl. stanic je to zbytečné...

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

sekal píše:Ta volba s těmi stud. aktivy by nemusela být špatná.. Na LCD bych se ale vyprdl, neboť pro poslech 4 rozhl. stanic je to zbytečné...
Jasne, da se bez toho fungovat .. Ale kdyz uz by to umelo vic, tak proc nemit i tu moznost vyuzivat EPG nebo nahravani poradu na USB. A pro prehravani FLAC nebo MP3 by to stejne byla nutnost.

U tech monitoru mam jen trochu obavu z kvality zesilovace, aby to nebyl nejaky generator sumu/brumu, dost casto to u tech aktivu je problem. Ale zrovna uu tech Samsonu jsem na takovou kritiku zatim nenarazil, tak snad jsou OK.

JInak pro zajimaviost tady je mensi recenze na prijimac Ferguson - http://www.digizone.cz/clanky/ferguson- ... ohlizecem/

sekal

Příspěvek od sekal »

Mně byl - coby náhrada ze ten Technisat Digipal 2 - doporučen Synaps THD-2856.. Ovšem nikde jsem nenašel žádnou recenzi, takže to doporučení je takové trochu nejisté..

V recenzi toho Fergusona tak trochu postrádám zmínku o jeho citlivosti, která je dle mého jedna z nejdůležitějších vlastností determinujících kvalitu přístroje.. Na toto je třeba si dát pozor, zvláště při příjmu signálu z terestriální sítě...

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Se signalem DVB-T nemam problem, mam 100% i na sito jen tak polozeny u zdi v pokoji (a vysilac je ve smeru pres 2 plne zdi) ..

Spis bych videl problem v kvalite audio vystupu takoveho levneho mnohofunkcniho zarizeni, obavam se, ze vysledna kvalita zvuku by asi s tim minisystemem Onkyo nebyla srovnatelna ... A pridavat jeste nejaky externi DAC je dalsi komplikace a prodrazeni, to uz by opravdu nemelo smysl.

Nasel jsem taky nejake uzivatelske recenze na repraky Samson Media One 4a/5a a nepotesily mne zminky o ostrejsich, agresivnejsich vyskach, ktere se pry nedarilo zprijemnit ani ekvalizaci. A vzhledem k ucelu pro jaky to chci a taky k tomu, ze loznice neni rozhodne akusticky idealni a nikdy nebude dostatecne zatlumena chce to urcite "prijemne" repro. Obavam se ze najit nejake aktivy s regulaci hlasitosti, s prijemnym zvukem a bez problemu s sumem/brumem bude znacny orisek.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Na Synaps THD-2856 jsem se kouknul, diky za tip, nema ale analogovy audio vystup (tahat to ze scartu uz je dost zoufalstvi), jenom koax SPDIF, takze jedine pres DAC ... Jinak by asi nebyl spatnej.

Idealni by bylo pripojit tenhle prijimac pres SPDIF k tomu systemu Onkyo ;)

sekal

Příspěvek od sekal »

Absenci RCA audio výstupu nepovažuji za zásadní nedostatek. Redukce SCART->RCA není zoufalstvím, ale zcela plnohodnotná náhrada, která nikterak nedegraduje kvalitu zvuku, na rozdíl od těch digitálních (S/PDIF;TOSLINK) u levnějších zařízení..

Co se týče toho Onkya, tak to - zvláště s ohledem na cenu - rozhodně není žádný zázrak.. Zde je ital. recenze http://altadefinizione.hdblog.it/2012/0 ... timediale/, která na první pohled vypadá celkem dobře.. Ale když jsem jsem podíval na hodnotu THD, která činí 0,4% (při výkonu 1W na 1kHz), tak jsem malinko zpozorněl.. Dále nikde jsem nemohl nalézt hodnoty odstupu ruš. napětí, takže je otázka, co z toho vlastně leze.. Já osobně bych si tedy něco takového za více než 14.000,- Kč nekoupil...

Chtěl jsi po mě návrh konkrétní sestavy, tak tady ho máš :
1/ set-top box - http://www.inter-sat.cz/synaps-thd-2856 ... d3016.html
2/ zesilovač - http://www.hifionline.cz/zesilovace/int ... azur-350a/
3/ budky - http://www.hifionline.cz/reprosoustavy/ ... rocco-s30/
4/ redukce SCART->RCA - http://www.ges.cz/cz/scart-33-GES06900358.html

Celkový rozpočet je sice o trochu vyšší - činí cca 15.632,- Kč, ale troufám si tvrdit, že tato sestava to Onkyo zvukově převálcuje o několik délek...8-)

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

To THD jsem taky zaregistroval, zajimavy je, ze ho udavaji pro 1W i pro maximalni vykon, coz je trochu divny, takze je jeste nadeje ze by to byl chybne uvedeny udaj. Ale stejne je to cely asi krok vedle, kdyz se podivam na datovy toky internetovych radii vcetne treba me oblibene stabice Bayern Klasik s maximem 128kbp mp3 ..

Jinak navrzena sestavicka je pekna, ale z puvodni predstavy malyho nenarocnyho systemu prevazne pro mluvene slovo jsme se dostali do prilis maximalistickyho reseni ... A porad mam obavu, ze kvalita zvukovyho vystupu toho DVB-T prijimace by tam byla kritickym mistem :( (jinak audio pres SCART jsem pouzival u VHS Panasonic, kdyz jsem ho pred lety pouzival v hifi sestave misto magnetaku - nefungoval spatne)

sekal

Příspěvek od sekal »

bh69 píše:Jinak navrzena sestavicka je pekna, ale z puvodni predstavy malyho nenarocnyho systemu prevazne pro mluvene slovo jsme se dostali do prilis maximalistickyho reseni...
To poněkud mění situaci. Já jsem vycházel z výchozích info o poslouchaných stanicích, kde jsi zmiňoval D-Dur a Vltavu, takže jsem z toho vyvodil, že hodláš poslouchat i hudbu, a to vč. klasické.. Pokud tomu tak ale není, a hodláš poslouchat převážně mluv. slovo, tak klidně kup to Onkyo anebo ještě něco levnějšího...

Odpovědět