Audio Research ref. 3

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Tony
Kontaktovat uživatele:

Re: Audio Research ref. 3

Příspěvek od Tony »

Gratulujem k jednemu z najlepsich predzosikov na trhu.
Pri dobrom nakablovani a celkovej zladenosti aparatury je maloco lepsie! *thumbs up*
Volakedy som mal REF1 a uz to bola super masina.
Inak s tym zahorovanim by som si hlavu nelamal, jednoducho staci hrat a ani si nevsimnes postupne zmeny. Urcite je skoda zbytocne vypalovat drahe elektronky. Kazdopadne jednou z vyhod REF3 je aj to ze ti meria hodiny hrania, to je super vec oproti starsim verziam.
p.s.
este ti dam jedneho cervika do hlavy - spoj sa s chlapcami z Ketosu, oni poradia s akymi elektronkami sa mozes este posunut vo zvuku dopredu:-))

meridian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od meridian »

Ake elektronky su Ref 3?V LS26 su Sovtek 6H30PI .Na forach sa pochvalne vyjadruju o vymene za NOS 6H30p-DR Supertube http://cgi.audiogon.com/cgi-bin/cl.pl?a ... 32163973.A nieco ze vraj pomoze aj COOL DAMPER http://www.euroaudioteam.com/eatcooldamper.php ,miesto tych originalnych ale ja som nejak nic nepostrehol.Ked sa dostanem z financnej krizy tak mozno vyskusam tie NOS 6H30p-DR Supertube .

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

V Audio Research Reference 3 je celkem šest elektronek. Ve zdroji je 6H30Pi a 6550 a v samotném předzesilovači jsou čtyři kusy 6H30Pi.
Tahle ruská vojenská (jak jinak) elektronka byla do Hifi zavedena firmou B.A.T. Nikdo jiný kromě Sovteku je nevyrábí. Možná je nevyrábí ani samotný Sovtek a jenom přeznačuje staré zásoby. Ta elektronka se prý až do roku 1995 nesměla z Ruska ani vyvážet. Dnes už je má v ceníku i Electro Harmonix, ale to je bezpečně přeznačený Sovtek, nebo staré zásoby.

Takže nějaká Supertube (to mě vždycky dojme takový název) není nic jiného než opět přeznačený Sovtek, jenom se prodává za pětkrát vyšší cenu.

boxer

Příspěvek od boxer »

Když už jsi zmínil B.A.T.,jaký máš na tuto firmu,neboli spíše jejich výrobky,názor.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

B.A.T. technicky velmi dobré, vzhledově nic moc, zvukově výborné :D

boxer

Příspěvek od boxer »

Vím,že nejsi měřič,ale přesto že jsou to elektronky,vychází to i pro "meřiče" slušně?

slavo_k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slavo_k »

Blahoželám úctivo k REF3. Ja som osobne zatiaľ nič lepšie nepočul i keď je pravda že keď o niečom neviete, neznamená to že to neexistuje... :)

S tým urýchľovaním zahorovania mi to pripomína horúce diskusie o tom, že či červené víno treba alebo netreba pred použitím (vnútorným) prelievať do karafy. Názory sú na to rôzne, ale jeden môj dobrý kamarát zo Zlína, skutočný znalec vína a mimochodom tiež šťastný majiteľ tohto úžasného predzosíku, mi raz na margo toho povedal: "víš to je jak se ženskou, je dobre ji skusit vždy, když je mladá i když je stará. když je to dobrá ženská, je to vždy dobrý".

Takže v pokoji počúvaj. a úprimne závidím. v robote ju síce máme, ale doma mi sedí len jej menšia sestra... nevadí, časom ju aj tak vymením :lol:

A krúžky EAT v nej pomôžu.

rad_hifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rad_hifi »

Panove, diky za vase podnety a prispevky.

Nic urychlovat nebudu, coz konecne pekne popsal slavo_k.

Jinak jsem nahodou nasel na netu pekny odkaz na jednoho reckeho hifistu.
Ja ovsem uz je radeji nenavstivim ...
http://www.aca.gr/pop_kalkan.htm
Co vy na to ?

slavo_k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slavo_k »

Ten moj kamarat v zline hra tiez Ref3+Ref610t+PH7 akurat bedne sú Dynaudio Temptaition agramec Oracle Delphi a cd Meridian 808.2

Hra mu to nechutne realne... Fuj, strasie ma už keď si na spomeniem, že mi to tak doma nehra :-(

manicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od manicka »

No fantastický aparát u toho Řeka.
Ještě bedny kdyby si k němu koupil...

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

Pekna sestavicka. Gratuluji. Classe a BW jsem parkrat slysel a vzdy se mi to libilo. *2thumbsup* Jeste se mi zamlouva zvuk Audionet + BW. Dle nekterych hodnoceni jsou lepsi 801D, ale to jsem nemel moznost porovnat.

rad_hifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rad_hifi »

ad Manicka
To myslis jako ty b&w 800d, co mam ja !!! Nechtej mne nas?at !

ad Oggy
Audionet je dle mne prilis ostry, tedy analiticky...

ad slavo_k
Resim momentalne 12v trigger mezi a AR a classe.
Vis o tom neco blizsiho ?

ad Peer
Kotouc je skutecne pekny. Foto je jiste na webu. Jinak ke kotouci jsem mel vzdy srdcovy vztah, je to pro mne stvoreni emocionalnosti a hudebnosti. Vse ostatni je o stupen niz.

manicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od manicka »

No nechci tě nasrat, jsem rád, že tu někdo jde taky do AR.

Mám taky B&W, ale staré Matrix s jedním větším basákem. Prostě ty nové 800D ač mnohokrát dražší se mi nikdy nelíbili. Pravda na výstavách a s Classé, které mi možná nevyhovuje. Ale stejně ta ztráta přirozenosti, prostoru a "normálních" basů oproti starým Matrix tam je, a to nemluvím o větších Matrix 800, co mají kamarádi, to je už úplně jiné kafe.

Ten Řek má ale sestavu někde úplně jinde než ty i já, je to prostě top a to 800D nejsou. Ta sestava by zasloužila Wilson Audio (na nich poslouchají konstruktéři AR v továrně), Von Schweikert nebo podobnou kategorii.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Ad trigger - propojit šňůrou Mini Jack mono - vedou např. Tesco. Napětí na Pre musí souhlasit s Amp, případně na Amp může být uvedeno vyšší. Mě funguje Pre 12V s Amp 20V.

rad_hifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rad_hifi »

ad Manicka

Myslel jsem to samozrejme zertem, ja se nenasiram, tedy ne z techto duvodu.
Jinak co se tyce mych beden, tak skromne receno, me to staci. Existuji i horsi bedny...
U toho Reka jsou ovsem famozni AR monobloky.

Odpovědět