Audio Research ref. 3
Audio Research ref. 3
Zdravim priznivce hifi.
Jsem stastnym novym majitelem predzesilovace Audio Research reference 3.
Jeste jsem ho ani nestacil zapojit, ale zaujalo me upozorneni nalepene na pristroji.
Zde uvadim jeho puvodni zneni v anglictine:
Please note break-in process:
Your new AR component will improve sonically for at least 600 hours of run timehttp://www.hifinazory.cz/forum/posting.php?mod ... 3cb09db59c#. If desired, solid-state units may be left on continuously to speed up this process. In the case of the CD5 solid-state CD player, leaving a compact disc on constant repeat for about four weeks will expedite break-in. Playing a signal through any component while turned on will further accelerate its break-in. It is not recommended that vacuum tube products be left on continously for break-in. Your patience will be rewarded.
Dekuji za vase nazory a pripominky.
rad_hifi
Jsem stastnym novym majitelem predzesilovace Audio Research reference 3.
Jeste jsem ho ani nestacil zapojit, ale zaujalo me upozorneni nalepene na pristroji.
Zde uvadim jeho puvodni zneni v anglictine:
Please note break-in process:
Your new AR component will improve sonically for at least 600 hours of run timehttp://www.hifinazory.cz/forum/posting.php?mod ... 3cb09db59c#. If desired, solid-state units may be left on continuously to speed up this process. In the case of the CD5 solid-state CD player, leaving a compact disc on constant repeat for about four weeks will expedite break-in. Playing a signal through any component while turned on will further accelerate its break-in. It is not recommended that vacuum tube products be left on continously for break-in. Your patience will be rewarded.
Dekuji za vase nazory a pripominky.
rad_hifi
Re: Audio Research ref. 3
O co jde? Máš ho nechat zahořet. To není nic zvláštního.
A gratuluji ti k tomuto stroji a tiše závidím...
A gratuluji ti k tomuto stroji a tiše závidím...

To myslis jako lampy ?
Já bych se s tím nemazal. Prostě během hraní se ti přístroj zahoří. Bude se zahořovat několik provozních hodin.
Uslyšíš nějaký vývoj v čase...
Uslyšíš nějaký vývoj v čase...
To chapu, ale kdyz oni pisou "nejmene 600 hodin".
Jasně, píší... Dá se to uspíšit zahořovacím signálem z CD.
Já bych to nechal tak a poslouchal bych, jak zvuk zraje...
Já bych to nechal tak a poslouchal bych, jak zvuk zraje...

rad_hifi
také gratuluji ke krásnému preampu a přeji skvělých 600 hodin poslechu.
mnozí z nás by se jistě k zahoření rádi propůjčili.
já tedy určitě.

kdyby se ti chtělo popsat i zbytek sestavy.....bylo by to skvělé.
docela by mě zajímalo, na čem budeš zahořovat takový luxusní strojek
také gratuluji ke krásnému preampu a přeji skvělých 600 hodin poslechu.
mnozí z nás by se jistě k zahoření rádi propůjčili.
já tedy určitě.

kdyby se ti chtělo popsat i zbytek sestavy.....bylo by to skvělé.
docela by mě zajímalo, na čem budeš zahořovat takový luxusní strojek
rad-hifi
Když už tam plácneš odkaz,kde se to probíralo,dej ho tam laskavě jak má být,aby u toho hledání neztratil zvědavec trpělivost.
Děkuji za všechny zvědavce.
Když už tam plácneš odkaz,kde se to probíralo,dej ho tam laskavě jak má být,aby u toho hledání neztratil zvědavec trpělivost.
Děkuji za všechny zvědavce.
Hmm. Koukám a nevěřím. Něco takového a tady? Tohle bude nepochybně famózní stroj. Já musím také pogratulovat. Opravdu pěkné železo.
Velice rád bych znal také zbytek aparátu jako Lachim, neboť tohleto si už opravdu žádá stroje mojí oblíbené třídy.
Tak se nestyď a vybal to na nás. Zatím to je velká
.

Je to sestava, ktera se neustale utvari do vysledneho celku.
Uz se tesim na okamzik, jak reknu: Hotovo.
Jinak sestava je: TT Thorens TD550, phono pre AR ph5, preamp ARref3, power classe cam400, b&w 800d, kotouc Tascam BR-20T, sat-tuner (radio) a dalsi.
Dalsi krok je AR dac.
Uz se tesim na okamzik, jak reknu: Hotovo.
Jinak sestava je: TT Thorens TD550, phono pre AR ph5, preamp ARref3, power classe cam400, b&w 800d, kotouc Tascam BR-20T, sat-tuner (radio) a dalsi.
Dalsi krok je AR dac.
Nějaké foto by nebylo?
Rád bych viděl ten kotoučák Tascam...
To musí být nádhera!
Rád bych viděl ten kotoučák Tascam...
To musí být nádhera!
rad_hifi
tak tomu říkám sestava.
zrovna o tvém gramofonu pějí ódu v posledním německém stereu 12/2008.
mají ho zapojený v kompletním setu thorens.
krasavec.
obdivoval jsem ho na německém high-endu.
zdravím opravdový, vysoký konec.
tak tomu říkám sestava.
zrovna o tvém gramofonu pějí ódu v posledním německém stereu 12/2008.
mají ho zapojený v kompletním setu thorens.
krasavec.
obdivoval jsem ho na německém high-endu.
zdravím opravdový, vysoký konec.
Thorens 550-ka. Nový top model(Mám doma starý TD321
). Rukavičky bílé používáš co? Bez nich si to ani nedokážu představit. Ale překrásný stroj. Ke Classe a B@W se nevyjadřuji. Slyšel jsem již několikrát a to včetně šneků. Ale tuším, že Audio Research bude následovat a poté už to bude určitě daleko lepší. Co bude transport k tomu DAC? A ještě kudy tudy k tobě. Rád bych se přesvědčil o kvalitách takového systému osobně. 

rad_hifi,
gratuluji v pravdě k referenčnímu přístroji. Ještě se vrátím k ůvodnímu dotazu. Z citovaného článku mám dojem, že by si se neměl v případě lampového zařízení pokoušet urychlit zahořovací proces ponecháním přístroje v chodu po hodně dlouhou dobu bez přestávek. Pozvolné zahořování by mělo přinést lepší výsledek. Naopak, v případě tranzistorového přístroje je doporučeno proces zahoření urychlit nepřetržitým provozem.
Jinak 600 hodin je docela dlouhá doba, ale na druhou stranu, mám zkušenost, že NOS lampa E88CC Tesla se utišila, tedy přestala produkovat přerušovaný a dobře slyšitelný šum, asi až po sto hodinách provozu.
Každopádně pěkný poslech.
gratuluji v pravdě k referenčnímu přístroji. Ještě se vrátím k ůvodnímu dotazu. Z citovaného článku mám dojem, že by si se neměl v případě lampového zařízení pokoušet urychlit zahořovací proces ponecháním přístroje v chodu po hodně dlouhou dobu bez přestávek. Pozvolné zahořování by mělo přinést lepší výsledek. Naopak, v případě tranzistorového přístroje je doporučeno proces zahoření urychlit nepřetržitým provozem.
Jinak 600 hodin je docela dlouhá doba, ale na druhou stranu, mám zkušenost, že NOS lampa E88CC Tesla se utišila, tedy přestala produkovat přerušovaný a dobře slyšitelný šum, asi až po sto hodinách provozu.
Každopádně pěkný poslech.
Je to přesně jak píše Lubik.
V tom anglickém textu píší, že u lamp nedoporučují kvůli životnosti lamp urychlení zahořování nonstop provozem, ale pozvolné, vlastně jen když budeš poslouchat. Následuje doslova: Vaše trpělivost pak bude odměněna.
U tranzistorových přístrojů pak je možné zahoření urychlit nonstop provozem s nějakým signálem.
Jinak užívej opravdu pěkných strojků. V dobrém slova smylu - závidím
V tom anglickém textu píší, že u lamp nedoporučují kvůli životnosti lamp urychlení zahořování nonstop provozem, ale pozvolné, vlastně jen když budeš poslouchat. Následuje doslova: Vaše trpělivost pak bude odměněna.

U tranzistorových přístrojů pak je možné zahoření urychlit nonstop provozem s nějakým signálem.
Jinak užívej opravdu pěkných strojků. V dobrém slova smylu - závidím