Přehrávám FLAC ve FOOBAR 2000+asio4all. latenci compensation in/out nastaveno na 1024/1024 samples
ASIO buffer size na 2048 samples.Vypnuto always resample 44,1kHz to 48kHz
Secret rabbit code resampler na 48kHz.
Vše vedeno optikou nastavenou na 48kHz do recieveru.Netuším,jestli je nastavení úplně správné,ale hraje to opravdu o dost lépe.Prosím nějakého odborníka na tyto prográmky,aby napsal,jestli je toto nastavení OK.
Audio z pc-přemostění korekcí,úprav atd.
Re: Audio z pc-přemostění korekcí,úprav atd.
proč máš ten src na 48kHz?
Nevím,přišlo mi lepší mít stejnou frekvenci na výstupu jako v tom rabbitu.Na kolik to tedy mám mít? 

tvoje zvukovka zvládne i 96kHz. takže tam (src i zvukovka) dej tu nejvyšší, co zvládne (musí to zvládnout i D/A v zesilovači) nebo nech přehrávání flacu z CD bez úprav, tj.44,1kHz
to ovšem neřeší problém s tichem 1 vteřinu přehrávání - to nevím, jak řešit
to ovšem neřeší problém s tichem 1 vteřinu přehrávání - to nevím, jak řešit
Benda, vince
Jestli jsem dobře pochopil příspěvky a Flac je ve frekvenci 44.1 kHz, tak bych výstup nastavil na 44.1 kHz, resaml ten zvuk akorát zkazí. Kdyby na 88.2, tak dejme tomu, ale dělat ze 44.1 48 či 96 je dle mě špatná volba.
Jestli jsem dobře pochopil příspěvky a Flac je ve frekvenci 44.1 kHz, tak bych výstup nastavil na 44.1 kHz, resaml ten zvuk akorát zkazí. Kdyby na 88.2, tak dejme tomu, ale dělat ze 44.1 48 či 96 je dle mě špatná volba.
Nechal jsem tedy vše na 44,1kHz a vyřadil secret rabbit code resampling.Po pár hodinách poslechu jsem zjistil,že zdaleka největší vliv na kvalitu nahrávky má ASIO,a to v dobrém slova smyslu.Rabbit je slyšitelně přínosný jen v případě mp3,wma a jiných klasických kompresních formátů s nižším datovým tokem.Ve FLACU jsem poznal rozdíl akorát v nepatrně vyšším vytížení pc.
Ta první sekunda ticha byla způsobena špatným nastavením asia-zvětšil jsem buffer a problém zmizel.Celé to není o psychoakustice-rozdíl mezi vypnutým a zapnutým ASIO je na dobře známých písních jasně znatelný.Zlepší se především prostorovost a lokalizace.Všem,co k přehrávání FLACu používají pc, ASIO doporučuji alespoň vyzkoušet.Všem moc děkuji za příspěvky do vlákna.
Vince
Ta první sekunda ticha byla způsobena špatným nastavením asia-zvětšil jsem buffer a problém zmizel.Celé to není o psychoakustice-rozdíl mezi vypnutým a zapnutým ASIO je na dobře známých písních jasně znatelný.Zlepší se především prostorovost a lokalizace.Všem,co k přehrávání FLACu používají pc, ASIO doporučuji alespoň vyzkoušet.Všem moc děkuji za příspěvky do vlákna.
Vince