Audio z pc-přemostění korekcí,úprav atd.

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
vince
Kontaktovat uživatele:

Audio z pc-přemostění korekcí,úprav atd.

Příspěvek od vince »

Jak dostat co nejkvalitnější zvuk z PC?To,že digitální cestou asi netřeba opakovat.Zajímá mě,jak vyřadit veškeré softwarové korekce zvuku,jako equalizéry atd..Jako přehrávač používám Winamp,hudební knihovna je z 90 procent ve FLACU,občas mp3 VBR,vedu to světlem.Slyšel jsem,že nezaškrtnout políčko o zahrnutí equalizéru nebo jiných úprav neznamená,že zvuk není takovými udělátky ovlivněn.Dá se s tím něco dělat?Se zvukem jsem spokojen,jen mě hlodá myšlenka,jestli by to nemohlo být ještě lepší díky lepšímu nastavení.Poraďte prosím *klanimse* :)

Dismembered
Kontaktovat uživatele:

Re: Audio z pc-přemostění korekcí,úprav atd.

Příspěvek od Dismembered »

Pokud nikde žádnou ekvalizaci nemáš nastavenou, tak zvuk samozřejmě nijak ekvalizovaný není. Jestli chceš obecně nejuznávanější
PC audio přehrávač, vykašli se na Winamp a ber foobar s SRC (Secret Rabbit Code) resamplerem. Nevím jakou máš zvukovku
a jestli má své ASIO ovladače, pokud ano, nastav si to ve foobaru v playbacku jako output device. Pokud nemá své ASIO ovladače,
bude potřeba ještě stáhnout ASIO4ALL a nastavit asio přes tento prográmek a následně opět ve foobaru.

vince
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vince »

Mám Auzen X-plosion.Na foobar se mrknu.

Benda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benda »

hodně záleží na OS, který máš. Používáš interní zvukovku nebo jedeš na FireWire či USB?
Foobar není zdaleka jediný a není nutně nejlepší.

vince
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vince »

Je to interní zvukovka.Opravdu má foobar navrch před winampem?Mám windows xp mediacenter edition

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Opravdu má foobar navrch před winampem?Mám windows xp mediacenter edition
Samozřejmě nemá.
Tohle je přímo z jejich FAQ http://www.foobar2000.org/?page=FAQ Je totaková obecně oblíbená hloupost.

Does foobar2000 sound better than other players?
No. Most of “sound quality differences” people “hear” are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples). foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of the other mainstream players are capable of doing the same by now.

vince
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vince »

Co z toho tedy plyne?Už není nic,co bych mohl se softwarem udělat,abych měl lepší zvuk?

Dismembered
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dismembered »

Nejde o to, že by samotný foobar zněl lépe, jde o to, jak se použije (viz SRC a ASIO). S jiným přehrávačem takové zkušenosti nemám,
proto jsem doporučil foobar díky jeho kustomizovatelnosti.
Podstatných rozdílů se ale samozřejmě nikdy nedočkáš.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Dismembered píše:Nejde o to, že by samotný foobar zněl lépe, jde o to, jak se použije (viz SRC a ASIO). S jiným přehrávačem takové zkušenosti nemám,
proto jsem doporučil foobar díky jeho kustomizovatelnosti.
Podstatných rozdílů se ale samozřejmě nikdy nedočkáš.
Foobar2000 je dílo lidského umu jako ostatní softwarové přehrávače. Volný překlad z FAQ je asi tento:
Většina slyšených zvukových rozdílů je placebo efekt, protože aktuální rozdíly jsou pod úrovní šumu ( l či 2 bit ze 16 bitů). Foobar2000 používá stejný sound processing (resampling či 24 bit výstup) jako u high-endových zvukových karet, ale většina současných přehrávačů umí totež.
Takže není ani autory FAQ řečeno že hraje stejně jako ostatní přehrávače, ale že většina ostatních přehrávačů umí totéž. Měl jsem v PC nainstalovány prakticky všechny dostupné softwarové přehrávače a nakonec jsem zůstal u Foobaru a jsem spokojen. Možná že mezi těmi mnou zkoušenými byly i ty co zněly stejně, ale měly často vlastnosti které jsem nechtěl, či nepotřeboval, nebo naopak neuměly to, co jsem potřeboval (například přehrávání FLACu).

Benda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benda »

Jak bylo řečeno, řešení je několikero. Foobar2000 klidně zkus. Nevím, jestli tvoje zvukovka podporuje ASIO, snad ano.
vypnutí mixeru:
http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php ... dows_Mixer
v podstatě jde o vypnutí převzorkování 44.1kHz audio z CD na 48kHz (pc normal nebo DVD). to převzorkování nadělá velkou paseku se signálem

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Podívej se na Audioweb.cz: http://forum.audioweb.cz/viewtopic.php?id=5399&p=1 , je tam diskuse jak Foobar stáhnout a nastavit. Za přečtení nic nedáš.

vince
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vince »

Všem vám moc děkuji!!! *hura*
Rozdíl ve zvuku po nastavení všeho doporučeného na audiowebu,vypnutí windowsovského mixeru, je naprosto neočekávaný.Pc jede trochu pomaleji,ale opravdu jen trochu.Zvuk je mnohem bohatší na detaily,zpřesnila se lokalizace,rozšířil prostor.Pocit přítomnosti hudebníků je podstatně reálnější.Nebál bych se to přirovnat ke změně zesilovače (přínosné :) ).Jediné,co mi vadí,je,že při začátku přehrávání skladeb nehraje první sekunda nahrávky.Nevíte co s tím?

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Já jsem tento problém s Foobarem nikdy neměl, takže netuším. Snad ti někdo odpoví, kdo již tento problém řešil. Nezůstávej jen u nás, klidně se zeptej jak na Slovanetu, tak i Audiowebu či HiFi Passionu. Vždy se najde někdo kdo ti poradí jak to řešit.

vince
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vince »

Problém je nejspíš neřešitelný-při přehrávání playlistu se nevyskytuje,stává se to pouze při přepínání jednotlivých skladeb.Problém bych viděl v rychosti jak pc,tak zvukové karty (upsampling je asi nastaven na moc vysokou hodnotu).

Benda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benda »

o co přesně jde? přehrávání flacu, mp3, wav? hraješ foobarem nebo winampem?
o jaký upsampling jde? měl bys přehrávat flac bez úprav

já měl kdysi podobný ale současně opačný problém. posledních několik vteřin skladby (2-3) flacu přehrávače usekly,tj. skončily přehrávání o 2-3 vteřiny dřív než měly. problém byl s nakopnutým kodekem

Odpovědět