Audyssey MultEQ XT výsledek kalibrace
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Audyssey MultEQ XT výsledek kalibrace
Na věcičky od miniDSP jsem se díval. Pro použití v hlavní stereo sestavě mi vadí nemožnost použití externího DACu. Pro použití v obýváku s AVR mi zase chybí vstupy, které používám (ananlogové, optika).
Ale to jsme tématicky jinde.
Ale to jsme tématicky jinde.

On se povyšuje právě proto, že si myslí, jak všechno jde dělat exaktně, vědecky, měřením atd. Výsledek takového přístupu teď slyší sám. Moje rada - neztrácet čas hraním s "vyspělýma" systémama s hromadou funkcí nanic a radši poslouchat muziku.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
...a právě proto zde píšu především o poslechových dojmech, o dopadu kalibrace na zvuk, o porovnávání výsledného zvukupetrL píše: že si myslí, jak všechno jde dělat exaktně, vědecky, měřením atd.

Jinak, jakými svými konkrétními zkušenostmi přispěješ k tématu

Automatika nezvladla vypocitat korektne hodnoty pre jeho setup. Ak sa s tym pohra a spravi to rucne, dam ruku do ohna, ze dosiahne lepsich vysledkov. Ale nie je to na dve kliknutia mysou na 10 minut roboty.petrL píše:On se povyšuje právě proto, že si myslí, jak všechno jde dělat exaktně, vědecky, měřením atd. Výsledek takového přístupu teď slyší sám.
Korigovať max. do 300-400Hz (len módy miestnosti na basoch), stredy a výšky nechať tak , a nesnažiť sa "vyplniť" diery , len odrezať "hrby"(rezonančné prevýšenie). A najlepšie na základe merania zvlášť pre L a R v mieste posluchu.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Taky myslím, že PetrL úplně nepochopil smysl a obsah tohoto vlákna. Možná má s měřením akustiky, laděním Audyssey a 3.1 repro k AVR ještě menší zkušenosti než já.
Nakonec jsem to vyřešil jednodenním laborováním s kalibrovaným mikrofonem, malým doladěním pozice repro a subu (i když v daném prostoru to moc nejde) a nastavováním dělící frekvence hlavních repro a subu. Tím se částečně vyřešil nejzásadnější problém na basech. Alfou a omegou ale je otřesná akustika místnosti, která je dokonalý čtverec s hromadou tvrdých odrazivých ploch. Naštěstí je to jen dočasné umístění než letos dodělám barák, kde budou akustické podmínky v obýváku pro tuhle sekundární sestavu řádově lepší.
Nakonec jsem to vyřešil jednodenním laborováním s kalibrovaným mikrofonem, malým doladěním pozice repro a subu (i když v daném prostoru to moc nejde) a nastavováním dělící frekvence hlavních repro a subu. Tím se částečně vyřešil nejzásadnější problém na basech. Alfou a omegou ale je otřesná akustika místnosti, která je dokonalý čtverec s hromadou tvrdých odrazivých ploch. Naštěstí je to jen dočasné umístění než letos dodělám barák, kde budou akustické podmínky v obýváku pro tuhle sekundární sestavu řádově lepší.
Já jo. Znám několik muzikantů-hifistů a když někdy přijde řeč na měření, kalibrace atd., tak se podobným věcem usmívají.PítrsPraha píše:petrL píše:
Jinak, jakými svými konkrétními zkušenostmi přispěješ k tématu?

Mimochodem, největší zážitek byl pro mne, slyšet dobrou sestavu u dobrého muzikanta. Dobrá sestava dle prodejce nebo dle konstruktéra bude možná znít docela jinak.. Aspoň se mi to tak vždy zdálo.
Zkušenosti s tímhle nemám, ale zatím každou "vychytávku" v jakékoliv oblasti jsem správně zařadil mezi zábavu pro hračičky. Podle výsledku bych tady tipoval, že ten systém je vyladěný pro moderní, prázdné ratejny. Skleněný nábytek, dlážděná podlaha, holý okna bez záclon. Co navrhuje BVa mi připadá nejrozumnější. Ale stejně bych na ten systém nevsadil 

To, čo som "navrhol" robí voľný DSP plugin do Foobaru, názov MathAudio Room EQ. A robí to veľmi dobre, aj s meraním! Je k dispozícii aj ako univerzálny VST, VST3, ale už platený.
petrL píše:Zkušenosti s tímhle nemám
petrL píše:Ale stejně bych na ten systém nevsadil
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
BVa:
Dekuju za tip. Plugin znam, ale u tehle sestavy je zdrojem zvuku bud TV nebo blu-ray prehravac.
PetrL:
...
Dekuju za tip. Plugin znam, ale u tehle sestavy je zdrojem zvuku bud TV nebo blu-ray prehravac.
PetrL:
...