Blue-ray přehrávač

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Blue-ray přehrávač

Příspěvek od Oldear »

Reaguji ač nerad, ale... Nepiš tady blbosti, napřed si to nastuduj, proč je taková situace, nemusíš za každou cenu a pořád tady reagovat, nebo něco psát. Jó stream, nejsme v Japonsku a asi netušíš jaký je stav sítě v ČR, všude není optika.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

https://www.blu-ray.com/
Vychází toho neskutečné množství. Kdyby se to neprodávalo, tak to nevydávají...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

...to by mě tedy zajímalo, jaká oficiální streamovací nebo download služba v ČR nabízí ve stejné obrazové a zvukové kvalitě filmy, které jsou dostupné na BD :D *headbang* .

Nebo co je ten příspěvek zase za záchvat špatně předstírané chuti diskutovat slušně :lol: ?

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

drfish píše:
15 úno 2021 15:11
https://www.blu-ray.com/
Vychází toho neskutečné množství. Kdyby se to neprodávalo, tak to nevydávají...
Ano, pořád se toho vydává hodně. Nicméně s tím vůbec nekoresponduje kvalita BR přehrávačů, ty se prakticky komplet přesunuly do low-endové kategorie, kdy nejprodávanější BR kombajny především až výhradně na filmy stojí tak 5-10k. A fertig. Nedávno jsem na toto téma splknul se zástupcem významného distributora hifi v ČR jedné severomoravské firmy a společně jsme si “poplakali” nad mizejícími BR plajery, které snesly hodnocení hi-fi.

V době nástupu streamovacích služeb se také ještě 10 let prodávaly kvanta CD s hudbou. Dnes už je to spíše rarita v objemech sotva zlomkových.

Podle mého názoru na BR už prakticky nevychází žádná zajímavá hudba a tak není poptávka po dejme tomu “audiofilštějších” BR přehrávačích.

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

Oldear píše:
15 úno 2021 14:30
Reaguji ač nerad, ale... Nepiš tady blbosti, napřed si to nastuduj, proč je taková situace, nemusíš za každou cenu a pořád tady reagovat, nebo něco psát. Jó stream, nejsme v Japonsku a asi netušíš jaký je stav sítě v ČR, všude není optika.
Reaguji, ač nerad, ale .... mohu požádat o ten studijní materiál k polemice, kterou jsem zahájil svým příspěvkem? Děkuji.

O Japonsku a tudíž ani souvislosti s českým internetem z mé klávesnice nepadlo ani slovo. On ten můj příspěvek totiž vůbec není 4K videu, ale o zvuku, o hudbě na BR nosičích.

Opravdu nemusíš za každou cenu reagovat na cokoliv, co ze mě vypadne, vlastně nemusíš vůbec nic psát.
Naposledy upravil(a) AlienCZ dne 15 úno 2021 19:04, celkem upraveno 1 x.

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

PítrsPraha píše:
15 úno 2021 16:15
...to by mě tedy zajímalo, jaká oficiální streamovací nebo download služba v ČR nabízí ve stejné obrazové a zvukové kvalitě filmy, které jsou dostupné na BD :D *headbang* .

Nebo co je ten příspěvek zase za záchvat špatně předstírané chuti diskutovat slušně :lol: ?

Hm, a třeba tohle mě nezajímá vůbec .... Pokud nějakému příspěvku nerozumíš, je vhodné nereagovat, nechat ho být. Nazývat něčí příspěvky za záchvaty, předstírání a podobné vlstní konstrukce, je vulgarismus a OT.

Co se týče obrazové a zvukové kvality, všechny hlavní streamovací služby nabízejí 4K filmy v původním ozvučení současných zvukových formátů, obvykle Dolby Atmos. To je prostě fakt. A i když má BR disk řadu dalšího zajímavého obsahu, s přehrávačem v nejprodávanější kategorii 5K z toho média nedostane nikdo ani o prd víc, než z toho streamu. Především pak Apple v iTunes disponuje špičkovou obrazovou kvalitou.

Takže, jako obvykle, nahlášeno.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Nahlašuj si, co chceš. Svou reputaci, kdy spamuješ normální členy vulgárníma urážkama, sis tu už nadobro udělal a zůstane ti. Nebo jsi snad sebe nahlásil za nejvulgárnější možné napadání zdejších členů v SZ? To ne viď... :D

Jinak těžko můžeš teď psát, že o 4K videu z tvé klávesnice nepadlo ani slovo, když doslova píšeš "budoucnost Blu-Ray a fyzických nosičů HD a UHD". UHD rovná se 4k (nebo 8k) video.
Těžko můžeš psát, že tvůj příspěvek vůbec není o 4k videu, když doslova píšeš o nosičích UHD.
Těžko můžeš psát, že o streamu z tvé klávesnice nepadlo ani slovo, když v odstavci o HD a UHD Bluray doslova píšeš "Vše se přesouvá na online stream.".

A podruhé: jaká oficiální streamovací nebo download služba v ČR nabízí ve stejné obrazové a zvukové kvalitě filmy, které jsou dostupné na BD?
Naposledy upravil(a) PítrsPraha dne 15 úno 2021 19:15, celkem upraveno 1 x.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Tak já nevím, zatím jsem ve streamu zkusil jen jednu službu, ale Netflix je jednou z hlavních, ne? Dolby Atmos tedy nějak moc na Netflixu moc nefrčí, jen jakýsi DD plus, který hraje převážně jen v předních repro. Obraz 4K je tak "kvalitní", že i já na FullHd plazmě poznám, že to není dobré(za to asi může ten downscale na 1080p). Naštěstí mám přímo možnost stejný film porovnat na BD, mám ho v poličce. Rozdíl v obraze je asi jako BD-DVD. Respektive existují i DVD, z kterých jsem schopen získat leší obraz než z Netflixu. Zvuk úplně jinde ve prospěch BD. Věřím, že Apple bude lepší, když to Allien tvrdí. Ale Netfix tedy rozhodně pro mne nemá co nabídnout, kromě možná komfortu obsluhy. Je to jako poslouchat mp3 192kilo na highendové sestavě.

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

Luxusný zvuk má Blu-ray prehrávač Pioneer BDP-51FD a ešte lepší BDP-71.Sú tam dva prevodníky Wolfsson na kanál.Sú to síce staršie modely,ale je to sila.Kto pozná a počul,dá mi za pravdu.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Chlape, 12 let stará vykopávka, která neumí DTS HD MA a jiné. To už je historie.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Mne napadá z tých novších modelov Yamaha BD-A1060. Mal XLR výstupy a akceptoval SACD. Netuším, aký v ňom bol prevodník, ale ako nejaký kompromisný stred by mohol stačiť.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Mám dlhšiu dobu Yamaha BD A1060.
U mne dobrý 👍
Zvuk SACD a Bluray som moc neporovnával s inými, zvuk CD pre mňa lepší, ako najnovší Casea Lynx. Mal som ich vedľa seba vyše roka.
Zvuk YAMAHY mi znie príjemnejšie na dlhší sústredený posluch. Lynx mal viac rozlíšenia, lepšie basy a lepšie jednotlivo všetko, aj tak ma viac vťahuje a baví zvuk tej Yamahy. A symetrika u BD A 1060, ak máš aj zvyšok riešený symetricky, je veľké plus.

Odpovědět